Winter (The Lunar Chronicles #4) – Marissa Meyer

Geplaatst op 17 augustus 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Winter (The Lunar Chronicles #4) – Marissa MeyerWinter door Marissa Meyer
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #4
Andere boeken in deze serie: Cinder
Uitgever: Blossom Books | Juni 2017
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction
Aantal pagina's: 800
ISBN: 9789020678857
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Prinses Winter is geliefd bij de mensen van Luna vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. Bovendien wordt er gefluisterd dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana.

Winter haat haar stiefmoeder, en weet dat Levana haar grote liefde nooit zal goedkeuren. Jacin is namelijk Winters beste vriend, maar ook een paleiswacht. Maar Winter is niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten heeft Winter de macht om een revolutie te ontketenen en een oorlog die al veel te lang bezig is te beëindigen.

Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan? The Lunar Chronicles komen tot een spectaculair einde in het laatste deel van de serie.

En toen was ik alweer aangebroken bij het laatste boek van de Lunar Chronicles: Winter. Gelukkig hebben we de korte verhalen in Alle sterren en de graphic novel Iko (welke ik dus nog niet gelezen heb) in het vooruitzicht, want man, wat was het weer lastig om afscheid van de serie te nemen. WEER! Het herlezen in het Nederlands is me uitstekend bevallen, maar het afscheid nemen viel wederom zwaar. Ik ben zo van deze serie gaan houden… Ik wil eeuwig ronddwalen in de sprookjeshertellingen van Marissa Meyer.

Winter verteld het verhaal van Winter, de stiefdochter van Levana. Winter wordt geliefd door het volk en is stiekem verliefd op een wachter, iets wat de boze maankoningin natuurlijk maar belachelijk vindt. Reden genoeg om zich aan te sluiten bij Cinder dus!
Cinder en haar vrienden hebben haast, want Kai en Levana staan op het punt te trouwen, waardoor Levana de macht over het keizerrijk zal grijpen. Weet onze favoriete cyborg het volk voor haar te winnen en de strijd aan te gaan met de onrechtmatige koningin?

Winter is een dik en intimiderend boek. Het telt immers meer dan 800 pagina’s en ondanks dat Blossom Books heel dun papier heeft gebruikt, is het nog steeds een flinke pil. Maar daar hou ik wel van. Zeker bij zo’n toffe serie. In dit boek maken we officieel echt kennis met Winter (gebaseerd op Sneeuwwitje). Zij is de stiefdochter van koningin Levana en heeft last van Maanziekte. Ze weigert namelijk haar gave op anderen te gebruiken en daar wordt ze letterlijk gek van. Toch zal Winter een belangrijke rol gaan spelen in Cinder’s greep op de troon.

Anders dan in de eerste drie boeken, speelt dit boek zich vrijwel af op Luna. We leren personages nog beter kennen en we bezoeken plekken die veel indruk zullen achterlaten. De groep is ondertussen ook nog opgebroken, waardoor er steeds een ander stukje van het verhaal verteld wordt. Ik vond dit in Winter erg prettig, omdat het zo het grote verhaal wist te breken. In sommige boeken is het storend wanneer er van POV wordt gewisseld, hier had ik daar absoluut geen last van. Misschien komt het omdat ik alle meiden en alle jongens juist zo leuk vind. Ik waardeerde ze steeds meer en meer.

Winter is gewoon een heel fijn boek met een hele fijne afronding. Ik vind het zelf lastig om afscheid te nemen van deze wereld, omdat ik hem zo gaaf vind. Het boek is absoluut niet afgeraffeld en alle eindjes worden goed aan elkaar geknoopt, zonder dat het perse definitief afgelopen is. De personages kwamen weer goed uit de verf en de plot is absoluut niet eenzijdig. Het is ongelofelijk hoe het verhaal van een vrij braaf – en misschien niet eens de meest opvallende Young Adult op de markt – eerste deel is uitgegroeid tot zo’n enorme climax. Ik ben fan.

Ik wil helemaal geen afscheid nemen.. Kan Winter niet voor eeuwig duren?

Het herlezen van de serie was een feestje en wat staat Winter weer mooi in de kast. Deze serie bevat alles waar een young adult lezer maar op zit te wachten; romantiek, actie, avontuur, sprookjes, heldinnen, fijne mannen, humor en absoluut geen oppervlakkig verhaal. Echt, lees het.

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

5 responses to “Winter (The Lunar Chronicles #4) – Marissa Meyer

  1. Toen dit boek uitkwam heb ik het direct gekocht en ik moest het ook meteen lezen. Wachten kom echt niet. En ik ben het helemaal met je eens, ik wil nog geen afscheid nemen van deze serie 🙁

  2. Do

    Fijne recensie. Ik ben momenteel Winter aan het lezen en hoe graag ik ook wil weten hoe het afloopt, wil ik eigenlijk niet dat de serie eindigt, gelukkig kan ik daarna nog Alle Sterren en Iko lezen <3

  3. Chantal

    Ik kon ook maar moeilijk afscheid nemen van (de Engelse versie van) Winter! Ik was dan ook zo blij met Stars above. De graphic novel heb ik al gelezen en nu moet ik met een enorme cliffhanger wachten tot het vervolg…

  4. ik heb alleen nog maar Cinder gelezen en kijk er dus naar uit om al de rest nog te kunnen lezen! Ze staan allemaal al klaar in de kast behalve alle sterren. Leuke recensie maakt dat ik ze echt wil gaan lezen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.