Wensen en doelen

Geplaatst op 5 januari 2016 door Emmy in Persoonlijk / 15 Comments

Goede voornemens. Hebben we ze niet allemaal? Sommigen worden uitgesproken, sommigen blijven voor altijd dromen, plannen en ideeën. Laten we er vooral aan werken om alle dromen (behalve één) uit te laten komen in 2016. Laten we er doelen van maken.

kom maar op 2016

Lezen en bloggen

In 2016 hoop ik een bepaalde professionaliteit te vinden in mijn blog. Ik heb niet perse een bepaald nummer in mijn hoofd qua volgers, social media of qua bezoekersaantallen (oke, ik geef toe, misschien ook wel); ik hoop vooral dat er een stijgende lijn in blijft. Hoe ik dit ga doen? Door mijn creativiteit in te blijven zetten en mijn ideeën te realiseren. Zo begin ik dit jaar natuurlijk met de leesclub, maar ik hoop ook op andere plaatsen mijn neus te kunnen laten zien. Of dit nou door anderen of door mij georganiseerd is! Ik wil er zijn. Niet dat ik wil dat iedereen me kent, maar ik wil iedereen die meeleest het gevoel geven dat ze er ook een beetje bij waren. Ik wil nog meer persoonlijkheid in mijn blog leggen door mijn (lees)ervaringen te delen en nog meer de ‘ik zit naast je op de bank’-toon te gebruiken. Dit werkt voor mij, en volgens mij ook voor jullie.

Lezen blijf ik natuurlijk ook. Ik stel mijn goodreads doel dit jaar in op 250. Dit jaar ging ik daar gemakkelijk overheen, maar ik wil het lot niet tarten. Je weet maar nooit! 250 is daarin altijd wel een uitdaging, dus ik ga er voor! Hierin hoop ik een aantal boeken te herlezen en vervolgen op series te gaan lezen, zodat het recensieoverzicht op Zon en Maan zo compleet mogelijk wordt. Stiekem lijkt het me heel gaaf om de ‘compleetste’ persoonlijke boekenblog te worden wat betreft YA recensies. Hiervoor ga ik ook meer letten op de hypes van het buitenland, maar probeer ik ook de oudere of ‘overgeslagen’ boeken op te pikken. Het nadeel is natuurlijk dat goodreads niet werkt met rereads, dus net als afgelopen jaar zal mijn daadwerkelijk gelezen nummer hoger liggen. Dit ga ik weer bijhouden in een schriftje. Ik deed het een paar maanden niet en daar heb ik spijt van, omdat ik juist in die maanden veel opnieuw heb gelezen. En natuurlijk lees ik weer een mooie mix tussen recensie-exemplaren en mijn eigen boeken.

Mijn TBR plank bestaat nu uit drie planken in mijn boekenwand. Ik hoop dit terug te kunnen brengen naar 2 of 1,5. De droom is natuurlijk 0, maar dat is niet realistisch. Wel staan er boeken tussen die ik misschien helemaal niet wil lezen, maar aan de andere kant wil ik ze graag een kans geven.

Ik hoop dat ik vooral heel veel creativiteit in mijn blog kwijt zal kunnen komend jaar. Ik ben al een paar jaar gezegend met voldoende tijd (ok, ik maak het ook) en inspiratie om Zon en Maan dagelijks te vullen. Dit wil ik doorzetten met interessante content die past bij mij en mij interesses. Misschien ga ik ook wel meer schrijven over spirituele onderwerpen, misschien neem ik de voorbereidingen op de bruiloft mee, misschien ga ik vloggen, of ploggen (nog een doel: een goede camera kopen) of weet ik veel wat. Ik ga jou in ieder geval met me mee nemen!

Persoonlijk

Ook op persoonlijk vlak heb ik een paar doelen. Ik denk namelijk dat wanneer je goed voor jezelf zorgt, je daar weer energie voor krijgt om op andere manieren te uiten. Laten we beginnen met het meest genoemde voornemen; bewegen. Ik ben geen sportster, maar bewegen kan altijd. Op dagen dat ik vrij ben wil ik wandelen. Niet perse ver, maar gewoon een stuk. Altijd. Zodat ik geen dagen heb waarbij ik eigenlijk het huis niet uitkom. Dit eigenlijk in het verlengde van Project Healthy. Ik hoop het weer een beetje op te pakken, zodat ik fitter word.

Daarnaast hoop ik weer heel veel af te kunnen spreken met alle lieve mensen die ik afgelopen jaar (of daarvoor al) heb mogen ontmoeten, maar ook eindelijk een paar mensen mag meeten die ik nog niet zo goed ken. Ik heb zo’n bijzondere vriendschap mogen opbouwen met zo veel boekbloggers dat ik er bijna stil van wordt. Ik heb namelijk naast deze lieverds niet zo veel vrienden om me heen; die ben ik helaas uit het oog verloren. Maar nu bouw ik weer vriendschappen op, met gedeelde passie. Het is jammer dat velen zo ver weg wonen, maar mijn huis staat altijd open, en er zijn er ook een aantal heel dichtbij.

Ik wil iets van de wereld zien. Plannen voor Praag, Londen en Ierland liggen er al. Ierland zou onze huwelijksreis worden, want ik ga natuurlijk trouwen dit jaar. Ik weet nu al dat dit jaar ontzettend gave hoogtepunten gaat krijgen, terwijl het pas amper is begonnen.

Illustreren en schrijven

Ik hoop dit jaar ook weer wat mooie illustratieopdrachten te mogen doen; nog meer blogs, nog meer boekomslagen? Dromen mag toch? Daarnaast hoop ik dit jaar eindelijk eens een verhaal af te gaan maken; of dit nou In het bloed is, Betoverend of weer wat nieuws; het maakt niet uit. Iets moet er eind 2016 af zijn. Deal? Want stiekem zou ik ook schrijfster willen toevoegen aan mijn lijstje.. Dat gevoel wordt steeds heviger. Of misschien komt het vooral omdat ik meer het gevoel krijg dat ik het zou kunnen.

Ik hoop dat ik in 2016 mag werken aan mijn droom; leven van bloggen, lezen, lesgeven en illustreren. Help je me? Dan neem ik je mee de boekenwereld en mijn leven in!

 

Tags:

Divider

15 responses to “Wensen en doelen

  1. Wat een mooie doelen! Zowel op blog gebied als op persoonlijk gebied. Alvast heel veel succes met het uitvoeren ervan en ik zou het heel leuk vinden om dingen over je bruiloft te lezen!

  2. Wauw, 250 boeken is veel. Dat is nagenoeg elke dag een boek. Dat zou ik niet kunnen vrees ik. Zelf heb ik hem op 150 gezet. Ik hoop dat ik die uitdaging wel haal. Vorig jaar had ik er net 130

  3. Hele mooie voornemens! Ikzelf heb ook besloten om elke dag in elk geval een stukje te gaan lopen zodat ik in ieder geval elke dag een beetje beweeg.
    Heel herkenbaar trouwens wat je zegt over vrienden. De meeste ben ik ook uit het oog verloren en de (boek)blog community voelt aan als een hele fijne nieuwe groep vrienden 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.