We Hunt the Flame (Sands of Arawiya #1) – Hafsah Faizal

Geplaatst op 28 augustus 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

We Hunt the Flame (Sands of Arawiya #1) – Hafsah FaizalWe hunt the flame door Hafsah Faizal
Serie: Sands of Arawiya #1
Uitgever: Macmillan | Augustus 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 496
ISBN: 9781529034097
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

People lived because she killed. People died because he lived.

Nobody knows that Zafira is the Hunter. Forced to disguise herself as a man, she braves the cursed forest to feed her people. If she is exposed as a girl, all of her achievements will be rejected.

Nasir is the infamous Prince of Death, assassinating those foolish enough to defy his autocratic father, the sultan. If he refuses he will be punished in the most brutal of ways.

Both are legends in the kingdom of Arawiya – but neither wants to be. And when Zafira embarks on a quest to restore magic to her suffering world, Nasir is sent by the sultan on a similar mission: retrieve magic and kill the hunter. But an ancient evil stirs as their journey unfolds, and the prize they seek may pose a threat greater than either can imagine . . .

Set in a richly detailed world inspired by ancient Arabia, Hafsah Faizal's We Hunt the Flame – first in the Sands of Arawiya duology – is a gripping debut of discovery, conquering fear, and taking identity into your own hands.

We hunt the flame was zo’n boek dat ik perse wilde hebben. Het ziet er immers prachtig uit en het verhaal klonk ook nog eens super. Vol magie en avontuur in een fantastische setting. Wist het boek me net zo te betoveren als ik had verwacht?

In een vervloekt bos is alleen Zafira dapper genoeg om te jager zodat haar volk te eten heeft. Ze verkleed zich echter als een man, dus niemand weet dat zij het is. Als ze erachter komen dat zij een meisje is, zal alles wat ze bereikt heeft teniet gedaan worden. Tegenover haar staat Nasir, de prins van de doden. Hij doodt iedereen die zijn vader – de Sultan – maar tegen durft te spreken. Hij moet wel, want anders zal hij zwaar gestraft worden. Beide tieners zijn een legende, maar zouden niets liever dan dit niet zijn. Als ze allebei op een missie worden gestuurd, komen ze elkaar tegen. Hij om de Jager te doden, zij om de magie terug naar haar volk te brengen.

Ik vond de setting prachtig, net zoals ik had verwacht. Evenals de thema’s als het overwinnen van je angsten en het vinden van je eigen identiteit vond ik erg sterk naar voren komen. Het verhaal wist me meteen al te betoveren.

Toch kwam ik in het middenstuk in een soort dipje terecht. Het ging allemaal wat langzamer en het verhaal voelde wat minder uniek aan. Het werd op dat punt meer zoals de vele andere fantasy YA’s die ik ken en dat vond ik jammer.

Desondanks heb ik me goed vermaakt met het verhaal van Zafira en Nasir. Het waren erg fijne personages om te volgen en ik genoot van het algehele verhaal. Hun wereld was erg goed en gedetailleerd uitgewerkt, wat het soms wel erg veel maakte. De auteur heeft ervoor gekozen haar wereld te baseren op de oude Arabische wereld en dat werkt echt heel goed. Het voelt ontzettend goed uitgewerkt en daar hou ik van.

De schrijfstijl was ook echt prachtig. De beschrijvingen waren weliswaar erg gedetailleerd, maar het paste wel heel goed. Zeker als je niet veel weet van het Midden Oosten, is het juist fijn om gedetailleerde beschrijvingen te krijgen. Ik vond hem heel mooi om te lezen over het eten bijvoorbeeld.

Waar ik ook van genoot waren de bijpersonages. Die voelden ook heel echt en dat vind ik zelf een dikke plus.

Kortom: We hunt the flame is een heel mooi boek. Nu ik dit schrijf word ik meteen weer enthousiaster. Ik wil het vervolg ook lezen en dan lees ik dit boek ook weer opnieuw.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=21472&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Ff%2Fwe-hunt-the-flame%2F9200000096422842%2F&name=We%20Hunt%20the%20Flame%2C%20Hafsah%20Faizal
four-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.