Water’s Wrath (Air Awakens #4) – Elise Kova

Geplaatst op 16 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Water’s Wrath (Air Awakens #4) – Elise KovaWater's Wrath door Elise Kova
Ook door deze auteur: Air Awakens
Serie: Air Awakens #4
Andere boeken in deze serie: Air Awakens
Uitgever: Silver Wing Press | April 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 378
ISBN: 9781619844254
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Librarian turned sorcerer. Sorcerer turned hero. Hero turned puppet.

The Solaris Empire found victory in the North and, at the cost of her heart and her innocence, Vhalla Yarl has earned her freedom. But the true fight is only beginning as the secret forces that have been lurking in the shadows, tugging at the strings of Vhalla's fate, finally come to light. Nowhere is safe, and Vhalla must tread carefully or else she'll fall into the waiting arms of her greatest foe. Or former lover.

Dankzij Melisa raakte ik helemaal verslaafd aan de Air Awakens serie van Elise Kova. Een ideale serie voor fans van Sarah J Maas en van Avatar the Last Airbender. Onlangs las ik het vierde deel, en het idee dat er na Water’s Wrath nog maar één deel zal verschijnen voelt ontzettend gek.

water

Water’s wrath gaat over Vhalla die keuzes moet maken en wiens hart wordt verscheurd. De relatie tussen de prins en de Windwalker wordt verscheurd… of is verscheurd. Ze is namelijk alleen, want ondanks dat ze nu vrij is, lijkt iedereen haar verlaten te hebben. Dit is lastig, want Vhalla heeft nooit ruimte gehad om vrij te zijn, om zichzelf te zijn. Ze gaat in dit boek op zoek naar wie ze zelf is.. en man man man, wat wordt ze daarbij op de proef gesteld. Alles komt weer samen, als een mooie vlecht, maar wordt ook weer ruw uiteen getrokken.

Elise Kova, wat doe je me toch aan? Wat er in dit boek gebeurde is zo intens dat ik het boek echt even een paar dagen moest wegleggen. En jullie kennen me; dit overkomt me niet vaak! Misschien was het omdat ik van te voren een beetje bang was dat het een typisch tussenboek zou worden; vlak, plak en met weinig gebeurtenissen omdat Water’s Wrath het een na laatste boek is. Boy, was I wrong!

Water’s wrath is een ontzettend gaaf boek met heel veel achtergrond informatie en ontzettend veel feels. Het boek is een ware emotionele rollercoasters. Er gebeuren dingen die ik echt niet had willen zien aankomen. Kan ik de tijd terugdraaien? Ik ben er echt een beetje door in shock. De sfeer, alle heftigheid en de actie (maar ook de rust!) maakte het een ontzettend fijn boek om te lezen. Misschien wel mijn favoriet na het eerste deel. Ik weet zeker dat ik deze boeken ooit nog in mijn kast wil hebben staan. Hoe tof zou het zijn als dit ooit vertaald wordt naar het Nederlands?

Water’s Wrath  is veel meer wat ik gehoopt had. Elise Kova is er in geslaagd om mij als lezer nog meer bij het verhaal te betrekken en mijn hart in nog kleinere stukjes te slaan dan in het vorige deel. Vhalla is nog steeds heel erg tof en ik kijk er nu al naar uit om het laatste deel te kunnen lezen. Maar aan de andere kant; dan moet ik afscheid gaan nemen van al die toffe personages en die fantastische magie.

Water’s wrath is emotioneel slopend, maar daarom prachtig.

water2

Bewaren

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Water’s Wrath (Air Awakens #4) – Elise Kova

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.