Warrior Cats: De wereld van de Clans – Erin Hunter

Geplaatst op 16 juni 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Warrior Cats: De wereld van de Clans – Erin HunterDe wereld van de clans door Erin Hunter
Ook door deze auteur: Into the wild
Uitgever: Fantoom | 2019
Genres: Jeugd, Dieren
Aantal pagina's: 219
ISBN: 9789059245921
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Alles wat je altijd al hebt willen weten over de WarriorCats! Ontdek nooit eerder onthulde mythes, legendes en de geheimzinnige oorsprong van de krijgskatten!
Een unieke rondleiding langs de geheime wereld van je favoriete kattenClans. Kom te weten hoe leerlingen worden klaargestoomd om te vechten, te jagen en te leven volgens de krijgscode. Leer welke kruiden belangrijk zijn bij de Clans dankzij de kennis die van medicijnkat op medicijnkat wordt overgedragen, en nog veel meer. Een must voor de echte fans!

De megapopulaire Warrior Cats serie kent ondertussen vele boeken, waarvan ik er een paar heb gelezen. Ook zijn er een aantal extra boeken verschenen, waar De wereld van de Clans er een van is. Ik ontving het boek en besloot een tijdje later dat ik die extra informatie wel wilde lezen.

De wereld van de clans is een bundel met daarin alles wat je altijd al hebt willen weten over de WarriorCats. Je ontdekt nog nooit eerder onthulde mythes, legenden en het oorsprongsverhaal van de clans. Je krijgt een unieke rondleiding, leert hoe leerlingen worden klaargestoomd om te vechten en te jagen en komt alles te weten over de krijgscode. Ook doen de medicijnkatten een boekje open over alle kennis die ze hebben. Een echte must voor fans van de serie.

Hoewel het prima te volgen was, is De wereld van de Clans een boek waarin je ontzettend gespoiled wordt als je niet bij bent met de serie. Ik las superveel nieuwe informatie, maar wist daardoor wel meteen welke richting de serie op zou gaan met betrekking tot een aantal personages. Niet dat dit een verrassing was, maar toch.

Het boekje wordt afgewisseld tussen extra informatie (met lekker veel illustraties) en korte verhaaltjes vertelt vanuit het perspectief van een aantal katten. Soms vond ik dit wat herhalend (elke clan kwam langs), maar het gaf het boek wel een extra dimensie mee!

Nog steeds vind ik het heel knap hoe Erin Hunter er in is geslaagd om al die katten wat menselijks mee te geven. Je voelt echte sympathie voor de dieren en dat vind ik heel knap.

De wereld van de clans is vooral een boekje dat echte fans zullen koesteren. Het is een toffe bundel met achtergrondinformatie en ik weet zeker dat het veel jonge lezers enorm zal aanspreken. Ondanks de spoilers vond ik het zelf ook prima weglezen.

Ondanks dat ik nog lang niet bij ben met de serie, was De wereld van de clans goed te volgen.

Al met al is De wereld van de clans een echte must voor alle Warrior Cats fans. Het is echter wel aan te raden om dit boek pas te lezen als je verder bent in de serie, omdat je anders een heleboel spoilers tegen zult komen.

three-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.