Wacht op mij (If I Stay #2) – Gayle Forman

Geplaatst op 20 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Wacht op mij (If I Stay #2) – Gayle FormanWacht op mij door Gayle Forman
Ook door deze auteur: Als ik blijf
Serie: If I Stay #2
Andere boeken in deze serie: Als ik blijf
Uitgever: Full Moon | juni 2015
Genres: Contemporary, Young Adult, Romantiek
Aantal pagina's: 253
ISBN: 9789048826322
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het is twee jaar na het ongeluk dat Mia's leven in een klap veranderde. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

Toen ik vorig jaar Als ik blijf las, heb ik echt tranen met tuiten gehuild. Zelden voelde ik me zo geraakt door een boek, en ik wist niet of ik dat gevoel ooit nog eens zou ervaren. Ik was ergens dus wel een beetje huiverig voor het vervolg, Wacht op mij, omdat ik ergens als eis stelde dat dit boek mij emotioneel gezien net zo hard in elkaar moest slaan als z’n voorganger.

Is dat gelukt? Nee. Vond ik het een mooi boek? Dat wel.

Laten we stellen dat ik het boek emotioneel gezien zo anders vond, dat het net was alsof ik alle personages niet meer leek te herkennen. Qua naam wel, maar hun gedrag en persoonlijkheid leek behoorlijk te zijn veranderd. Deels komt dat natuurlijk door de tijdsprong van twee jaar, deels omdat het een heel ander type boek is.

Het rauwe van Adam kon ik wel waarderen, maar meer dan eens wilde ik hem eigenlijk gewoon een bitchslap verkopen. ‘Wordt volwassen, dude’. Ik ergerde me meer dan eens groen, blauw en pimpelpaars aan het ex-vriendje van Mia. Daarnaast miste ik de interactie met de band enorm en voelde ik me vooral eenzaam tijdens het lezen. Wat dat betreft is Gayle Forman er goed in geslaagd om Adam’s gevoel over te brengen. Maar echt leuk is anders.

Ik voelde ook een grote ontevredenheid jegens Mia en Adam gedurende de eerste helft van het boek.. Daarna vond ik het vooral voorspelbaar worden. Mooi, maar voorspelbaar. Waar ik bij deel 1 constant in twijfel werd gebracht, had ik hier dat gevoel absoluut niet. Jammer.

Deze recensie schrijf ik nadat ik een nachtje heb kunnen slapen over het boek. Ik sta nog steeds achter mijn waardering van vier sterren, omdat het een goed geschreven boek is wat ik iedereen aan zou raden, maar het was een minder grote emotionele achtbaan als Als ik blijf. Dit miste ik. Maar als ik er achteraf over nadenk, heeft dit boek ook emoties bij mij losgemaakt. Een ander type emotie, maar wel emotie. Ik vind het heel belangrijk dat een boek wat bij je losmaakt. Maar als ik bedenk dat ik dit boek perse thuis wilde lezen om niet in het openbaar te hoeven huilen, dan is het een beetje een domper. Verwacht geen huilbuilen bij dit boek.

Wacht op mij is een goed verhaal wat misschien wel een bevredigend einde heeft, voor mij was het niet zo speciaal als Als ik blijf was. Ik moet die film trouwens echt een keer kijken. Dat wordt janken.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

7 responses to “Wacht op mij (If I Stay #2) – Gayle Forman

  1. Voor mij was het net omgekeerd; Als Ik Blijf kon me niet echt raken, maar Wacht Op Mij was een rollercoaster vol emoties! Ahja, dat is nou net het mooie aan boeken, niet? Prima recensie! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.