Waarom ik voor ‘Zon en Maan’ koos

Geplaatst op 13 maart 2015 door Emmy in Persoonlijk / 22 Comments

Zon en Maan lijkt op de eerste plaats niet echt een naam voor een boekenblog en middels dit stukje leek het me aardig om eens te verklaren waarom ik heb gekozen voor deze naam.

Begonnen als een schoolblog
Deze blog bestaat al vrij lang.. Al vanaf het eerste jaar van mijn kunstacademie periode. Maar toen was het dus absoluut geen boekenblog en had ik ook echt 0 volgers. De blog was eigenlijk gewoon bedoeld als online portfolio voor de propedeuse. Wij moesten namelijk ons proces e.d. op de blog zetten, zodat alle docenten dit konden bekijken. Niet dat dit gedaan werd… Wel was ik een van de weinige die structureel door bleef gaan met het plaatsen van stukjes… ook na de propedeuse.

Spiritueel enzo.
Maar dat verklaard de naam natuurlijk niet! Toen ik een naam moest verzinnen, kon ik in eerste instantie niet veel bedenken. Ik wilde mijn eigen naam niet gebruiken.. en toen plots, wist ik het: Zon en maan. Zelf vond ik mezelf toen een enorm maanmeisje. Ik voelde me prettig bij de energie van de maan en kwam de maan overal in mijn leven tegen; zo ben ik een kreeft (maan) en stond mijn geboortehoroscoop ook vol met maan (geboren op een volle maan). Maar ook voelde ik me het meest begrepen door alles wat men qua emoties en gevoelens aan de maan koppelde. Mijn ex was juist erg zon en dit leek me een mooie balans. Pas later besefte ik dat zowel de maan als de zon in mijzelf zitten. Een gevoelige maankant en een felle zonkant. Water en vuur in een (pas op, explosiegevaar?).

Je kunt dus wel stellen dat ik in die periode erg veel bezig was met spiritualiteit. Ik heb fantastische mensen leren kennen in die tijd en – wat sommige niet weten – heb ik geweldige dingen mogen voelen, ervaren en zien. Als daar behoefte aan is, wil ik daar graag wel eens wat meer blogjes aan wijden.

Die spirituele kant van mij betekende toen ook de invulling van mijn blog; ik plaatste tekeningen, stukken over spirituele onderwerpen als runen, kleurbetekenissen en bomen, maar merkte dat ik ook mijn andere passies wilde beschrijven.

Overgang
En toen kwam ik dus in aanraking met het begrip boekenblog. Mijn blog werd steeds meer boekenblog en even heb ik getwijfeld of ik niet opnieuw zou beginnen met een andere – meer boekige – naam. Maar dat voelde zo niet kloppend. Zon en Maan is immers een deel van mezelf geworden; ik zou het zo vreemd vinden om dat te moeten missen. Deze naam past bij mij.. is een deel van mij. En eerlijk is eerlijk hoop ik – als ik ben afgestudeerd en meer tijd heb – ook meer spirituele onderwerpen terug te halen; mythologie, mijn ervaringen met weet ik veel wat, mijn gedachten.. heerlijk vind ik dat om te delen. Maar natuurlijk zullen boeken altijd centraal blijven staan!

uiltjelogo

Waar Zon en Maan voor staat
Zon en Maan ben ik. Een balans. Yin en Yang, water en vuur. Persoonlijk, spiriwiri, illustratie en boeken. Op 1 oktober 2012 schreef ik Zon en Maan Illustraties in bij de KVK. En online ben ik ook voornamelijk als zonenmaan te vinden. Grappig feitje: aan het begin lazen sommige mensen zonen maan. Dat was gek.

Ik ben benieuwd wat jullie van dit stukje vinden en of jullie het leuk vinden als de spiriwiri onderwerpen terugkomen.. Of dat jullie meer willen weten van achter de schermen.. Of dat jullie gewoon een vraag hebben. Ik sta (bijna) overal voor open!

Tags:

Divider

22 responses to “Waarom ik voor ‘Zon en Maan’ koos

 1. Ik vind “zon en maan” wel een mooie naam voor een blog. En als je jezelf er goed bij voelt en vindt dat de naam bij je past, moet je die zeker houden.
  Ik ben zelf heel geïnteresseerd in het spirituele, dus wat mij betreft mag dit zeker terugkomen in je blog.

 2. Mooie uitleg! Ik ben je al voor de boekenblog gaan volgen, maar dat kwam door NaNoWriMo denk ik. 🙂 Ik vind het een mooie blognaam die bij jou past. En wij weten toch allemaal dat je een boekblogger bent?

  • Hahah ja jullie gelukkig wel! Maar ik krijg de vraag best vaak! Blijkbaar is een naam die echt gerelateerd is aan een boek veel voor de hand liggender.

 3. Mij lijkt het wel leuk om wat meer te lezen over de spiritualiteit die je ervaren hebt! 🙂 Leuk ook om te lezen over de evolutie van de betekenis van de naam! Het is inderdaad helemaal jou.

 4. Ik vind ‘Zon en Maan’ een geweldige naam, en vond dit ook erg leuk om te lezen. Ik zou het trouwens helemaal niet vervelend vinden als er weer meer spiriwiri stukjes verschenen. Die vond ik geweldig 🙂

 5. Het gaat er ten eerste om dat je je prettig voelt bij de naam! Het is een naam die duidelijk bij je past, leuk om te lezen. Ik zou ook wel wat meer spirituele stukjes willen lezen op je blog 🙂

 6. Ik vond Zon en Maan altijd al goed bij je passen en hij viel mooi op tussen het rijtje met blogs die ik volg. Het is dan ook heel leuk om nu te ontdekken waarom je deze naam gekozen hebt. Wel grappig dat je eerst over heel andere zaken blogde. Bij mij was het vroeger voornamelijk een verzameling van recepten, zelfgeschreven gedichten en een overzicht van mijn film, boeken -en cd-verzameling. Terwijl ik me de laatste jaren steeds meer op boeken ben beginnen focussen.

 7. Ik heb je ook nog gevolgd toen je meer spirituele onderwerpen aanhaalde, maar toen was het een tijdje bij jou stil en daarna verdween ikzelf ook even uit de blogwereld. Toen ik je weer ging volgen was het even raar, die omschakeling, maar ondertussen past het gewoon!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.