Waar blijft de tijd?

Geplaatst op 17 april 2013 door Emmy in Column / 5 Comments

Soms dan kijk ik om me heen en dan lijkt het net alsof andere mensen echt zeeen van tijd hebben om alles te kunnen doen wat ze willen. Met een gezicht vol twijfel buig ik me dan weer over mijn schoolwerk heen en de dagen dat ik vrij ben voel ik me schuldig over het niets doen, zit mijn hoofd toch vol met schoolwerk of dan doe ik van ellende gewoon helemaal niks.

De uren vliegen letterlijk voorbij. Als ik in het zwembad spring – wat ik momenteel braaf één keer per week doe – komen de ideeen voor het maken van nieuwe dingen meteen opborrelen en dan baal ik dat ik nog een uur moet zwemmen. Daardoor kan ik er minder van genieten dan wat eigenlijk zou moeten. Balen!

Wat dat betreft verlang ik er ontzettend naar dat de examentijd voorbij is en dat ik dan even niets moet en alles mag. Lekker lezen, lekker weg.. Leuke dingen doen. Ik wil nog zo graag zo veel dingen zien en beleven dat ik soms jaloers ben op al die verre reizen die ik langs zie komen op facebook. Al die avonturen die iedereen beleefd.. Terwijl ik denk: daar heb ik geen tijd en geld voor nu, misschien later, als ik klaar ben met school. Een beetje onzin natuurlijk, want dat zou nu ook kunnen en mogen.. Maarja… Je bent vaak zelf het grootste struikelblok, is het niet?

Wel vind ik het wel oprecht jammer dat ik het nu zo ontzettend druk heb op school. Ik weet dat het moet en dat het nu echt even nodig is om dat als prioriteit te hebben, maar ik zou graag toch net ietsjes meer lezen. Meer voor mezelf willen maken… Meer dingen willen ondernemen. Er zijn nog zo veel ideeen die ik heb voor blogjes, maar waar ik geen tijd voor vrij maak… En op spiriwiri vlak zijn er zo veel dingen die langskomen die ik wel zou willen bestuderen of ervaren… Maar het kan niet.

Ja, dit is een frustratieblogje, ik weet het. Terwijl ik dit typ, op dinsdagmiddag, geef ik mijn handen even rust van het linosnijden. Werk dat gedaan moet worden, terwijl ik eigenlijk nu veel meer zin heb om bij mijn vriend thuis op de bank te zitten om stomme kookprogramma’s te kijken met een goed boek op schoot. Of lekker te koken… Dat soort dingen.
Ach, nog tot eind juni doorbikkelen.. En dan heb ik even alle tijd van de wereld?

Tags:

Divider

5 responses to “Waar blijft de tijd?

  1. Ik herken dat echt wel. Het grote probleem daarbij: niet kunnen genieten wat je doet, omdat je jezelf schuldig voelt dat je daardoor iets anders moet laten liggen. Ik doe mijn best in het hier en nu te leven: eerst genieten van het zwemmen, in een apart vakje van je tas een schrijfblok stoppen, en als je uit het bad komt gelijk je ideeën opschrijven. Als je aan het studeren bent, blij zijn met wat je nu kunt leren (en afstrepen dat je gedaan hebt) en later van andere dingen ook genieten. En ik weet uit ervaring, het is makkelijker gezegd dan gedaan – maar achteraf bedenken: ik deed zo veel leuke/fijne/goede dingen en verlangde alleen maar steeds naar iets anders is zo jammer 😉 Ennuh… plan ook eens heel bewust gewoon die leuke dingen in, én zet ze in je agenda. Dan is die tijd ook eerder tijd die je er aan mág besteden.

    • Daar heb je helemaal gelijk in hoor en normaal gesproken lukt me dat gemakkelijk. Alleen met dit eindexamen even niet omdat het zo ontzettend veel maakwerk is 🙂 maar dat komt uiteindelijk ook wel weer goed

  2. Het is heel herkenbaar. Ik heb dat nu ook met het afstuderen. Lezen kom ik nog wel aan toe bijvoorbeeld, maar ik heb vooral het idee dat mijn sociale leven compleet stil ligt en dat ik mijn vriendinnen enorm mis! Nog even doorzetten, het is al bijna juni!

  3. Voor mij vliegt de tijd ook! Ik loop momenteel stage en ik kan nog de eerste dag herinneren en nu ben ik alweer op de helft. Het is ook alweer eind april, nog twee maanden en dan is het alweer zomer!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.