Vijf karakters die mijn BFF zouden kunnen zijn.

Geplaatst op 19 augustus 2014 door Emmy in TAG / 2 Comments

Onlangs verscheen er op WritingAnn een blogje waarin Joanne een vijftal karakters beschreef die zo maar eens haar BFF zouden kunnen zijn als ze echt zouden bestaan. Tijdens het lezen dacht ik mee, concluderend dat ik zo’n vijftal personages uitzoeken veel te moeilijk zou vinden. En ja hoor, het lot is dat altijd zo’n maniakaal lachende badgirl, want ik werd aangetikt. Ja, ik moest me ook maar eens gaan buigen over deze vraagstelling. URGHMM. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind dat ik hem dan ook echt moet invullen. Dus… Na heel wat wikken en wegen heb ik er vijf kunnen vinden. En ik heb bewust gekeken naar personages en boeken die niet zo heel erg bekend zijn geworden in Nederland (wat ik jammer vind, dus lees ze!)

Rachel & Jenks  uit de serie van Heksen & Demonen die ik altijd maar zo noem omdat dat het herkenbaarst is. Rachel is een witte heks die altijd in de problemen komt, maar ik vind haar altijd heel sympathiek, maar ook heel stoer. Zij is van de categorie kick-ass stoere chick, zonder overkill te worden… Maar zonder ook 16 te zijn. Ze is een jonge, sterke vrouw.. En pas – eerlijk is eerlijk – beter in mijn leeftijdsgroep (MUH)

Jenks is gewoon.. Awesome. Jenks is een elfje en Rachel’s collega/sidekick. Hij is de verstandige noot van de twee en heeft ontzettend veel verantwoordelijksgevoel. Hij is beschermend, zorgzaam en heeft veel meer moed dan zijn lichaampje kan hebben. Ik vind het tof dat Kim Harrison er voor heeft gekozen dit vliegende wezentje een man te laten zijn.

Telt dit trouwens als 1 of 2? Of anderhalf? Ik doe maar één, om het leuker te houden.

Celaenauit Throne of Glass. Dit lijkt misschien een hele vreemde keuze… Want Celaena is een vrouw met ontzettend veel geweld en bloed in haar leven. Maar toch heb ik bewondering voor haar. Normaal hou ik helemaal niet van personages die zo ontzettend perfect lijken, maar bij C had ik meteen de indruk dat ze helemaal niet perfect is onder dat mooie masker. Ze doet me heel erg denken aan een personage dat ik heel lang heb gespeeld tijdens de rollenspellen.. En daardoor snap ik de emotie die C voelt ook beter. Haar leven is een puinhoop geweest en nu heeft ze eindelijk zelf een touwtjes in handen om het leven te verbeteren. En ze is al zo vaak verraden in haar leven dat ze het wel verdiend om iemand bij zich te hebben die wél trouw is. Ik denk ook dat zij mij zou kunnen meetrekken in een wereld vol spanning en sensatie. En dat ik leer zwaardvechten.. Lijkt me gaaf! …Oh… Ik zou minder bekende boeken pakken, toch? Ach ja… Sorry! Wist je trouwens dat Throne of Glass deels gebaseerd is op Cinderella?

Throne of Glass UK.jpg

Als volgende wilde ik eigenlijk Merida van Brave kiezen, maar het gaat om boekkarakters. JAMMER JOH. Dus kies ik voor Hermelien uit Verkikkerd. Ik vond haar ontzettend op mezelf lijken toen ik op de middelbare school zat: verstopt in haar eigen wereld, maar toch ‘bekend’ onder de andere nerds. Nou, je moet maar blij zijn met die positie.. Haha. Nee, Hermelien lijkt me een heel prettig mens om als vriendin te hebben, omdat je letterlijk altijd bij haar aan kunt kloppen. En we kunnen samen keihard fangirlen over Harry Potter. Is nodig. True Story. Ik vind haar in beide boeken een erg prettig personage om over lezen.. Want ik snap haar onzekerheid ontzettend. Daarnaast lijkt het me ook gewoon heel erg leuk om in zo’n nerdpaleis te wonen.

Waarom is dit zo moeilijk? Ik heb er pas drie? URGH. Ga ik dan toch voor de obvious kiezen? Ach ja.. Voor deze ene keer? Simonuit The Mortal Instruments. Meteen was het my type of guy, omdat hij me ontzettend doet denken aan wat vrienden. Hij houdt van nerdy dingen, heeft nerdy hobbies.. Dus dat is ideaal om de tijd mee te zullen. Spelen we Dungeons&Dragons of een spelletje op de xbox. Of lezen we manga… Je kent het wel. Dingen die ik ook allemaal doe. Lekker makkelijk. Dit is dan wel een heel erg populair personage, maar ik hoop dat jullie me kunnen vergeven. Puppyoogjes?

Okee, ik heb nog een plaats over. Moeilijk dit hoor.. Ik denk dat ik.. Nee.. Een te bekend boek. Grr. Dit is echt lastig hoor! Dan neem ik tot slot Juliet Butler uit de Artemis Fowl serie. Ik vond haar vanaf het begin al heel erg cool, omdat ze goed kan vechten, ambitieus is, maar vooral haar eigen plan trekt. Ze is goed in improviseren en blijft houden van een lolletje (niet alles zo serieus nemen enzo). Ik denk dat we het samen erg goed zouden kunnen vinden omdat ik ambitie ook heel erg belangrijk vind, evenals het vinden van je eigen ‘pad’. Ik word altijd vrolijk van Juliets houding, daarom mag zij ook tot de cirkel van ‘Emmy’s friends’ komen. Fijn van mij he? Mja.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het een behoorlijk lastige vond hoor! BFF’s zijn natuurlijk meer dan alleen kennissen. En ik wilde toch echt wat minder besproken boeken pakken. Maar het was wel weer leuk om te doen. Ik hou er wel van als er een beetje moeite achter een tag zit. En daarnaast vind ik het ook leuk om van anderen te lezen wie zij nou zouden rekenen tot hun BFF’s. Daarom.. pam pam pam.. tag ik natuurlijk ook een paar mensen! Ik daag Esmee Lilian en Daan uit hun vijf vrienden of vriendinnen met ons te delen.

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Vijf karakters die mijn BFF zouden kunnen zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.