Vertrouw me – Tahereh Mafi (Touching Juliette #3)

Geplaatst op 21 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Vertrouw me – Tahereh Mafi (Touching Juliette #3)Vertrouw me Serie: Shatter me #3
Andere boeken in deze serie: Vrees me
| 17 maart 2014
Aantal pagina's: 413
ISBN: 9789020679731
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Het langverwachte laatste deel in de Touching Juliette-trilogie! Juliette is terug, en vastbesloten om te vechten.

Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog leven. Ook Adam lijkt verdwenen. Om het Herstel voor eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht hem te kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Warner is bereid Juliette te helpen – maar wat wil hij daarvoor terug?

Let op. Hoewel ik het probeer te vermijden kan het zijn dat er enkele spoilers voorkomen in deze recensie. 

 

Ik hou van mijn leven als boekenblogger. Serieus. Vanavond ga ik naar een knalfuif met alle andere bloggers en dan kunnen we lekker gaan babbelen over dit boek. Fijn!

Na het lezen van deel 2 was ik een stuk enthousiaster en was ik er over uit dat ik deze serie zeker weten compleet in mijn kast wilde hebben. Ondertussen ben ik op weg en staat Vrees me op de plank te pronken. Want al met al is het toch een serie geworden die ik ben gaan waarderen. Ik ben – eerlijk is eerlijk – niet helemaal lyrisch over het verhaal, maar de bijzondere schrijfstijl van Tahereh is heel erg tof.

Ik verwachte veel van Vertrouw me, want er moesten heel wat dingen uitgelegd worden. En natuurlijk het eeuwige dilemma: Warner of Adam? Ik was vanaf deel 1 al meteen Warner, dus ik MOEST het gewoon weten. Wie zou het worden? Ik hou lekker mijn mondje stijf dicht!

Het boek was leuk, maar Juliette blijft een twijfelachtige doos die geen keuzes kan maken en iedereen aan het lijntje houdt. Ik vind haar geen toffe hoofdpersoon, al ben ik wel blij met de ballen die ze uiteindelijk heeft gekweekt. Niet letterlijk dan hoor. Ze maakt in dit deel een goede ontwikkeling door waardoor ze sterker overkomt. Ik hou van sterke heldinnen, dus ik ben er blij mee.

Wat ik wel echt raar vond – en hier hebben meer YA boeken last van – is dat er gehint wordt naar een oorlog die ontketend wordt. Maar ook hier is er bijna geen sprake van deze oorlog. Geen dreiging. Geen gevaar. Niks. Het hele boek word je opgejut voor een gevecht en ik vond hem zelf nogal slapjes. Juliette is gewoon niet in gevaar geweest voor mijn gevoel en de gevolgen van een oorlog waren totaal niet voelbaar. Het ging naar mijn mening te gehaast en dat is jammer. Het was gewoon opeens over. Ik heb echt nog vijf minuten naar mijn ereader zitten staren en zitten vegen, in de hoop dat er in ieder geval nog iets zou komen. Uitleg. Een epiloog. Een dankwoord. IETS. Maar er kwam niets. Huilie huilie.

Mijn innerlijke plottheorist denkt dat er nog een 3,5 komt. Want dit kan gewoon niet het einde zijn. Echt niet. Frustratie alom.

In ieder geval hoop ik dat alle Touching Juliette-fans ontzettend blij zullen zijn met Vertrouw me. Moge jullie tevreden zijn!

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.