Verkeerd verbonden – Rainbow Rowell

Geplaatst op 10 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Verkeerd verbonden – Rainbow RowellVerkeerd verbonden door Rainbow Rowell
Ook door deze auteur: Eleanor & Park
Uitgever: Uitgeverij Q | Juni 2016
Genres: Roman, Romantiek, Contemporary
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789021402932
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Georgie McCool weet dat het niet goed gaat met haar huwelijk. Ze houdt nog steeds van haar man Neal en Neal houdt nog steeds van haar, maar dat lijkt er niet meer toe te doen. Misschien heeft het er wel nooit toe gedaan.
Vlak voordat ze moet vertrekken richting Omaha om Kerstmis te vieren met de familie van Neal, vertelt Georgie dat ze niet meer meekan. Er is ineens een grote kans voor haar op haar werk, als ze die wil grijpen kan ze nu echt niet weg uit Los Angeles. Als haar man en de kinderen vertrokken zijn naar de luchthaven, vraagt Georgie zich af of het nu over is. Of ze nu echt alles verpest heeft.
Die nacht ontdekt Georgie een manier waarop ze kan communiceren met Neal in het verleden. Het voelt alsof ze een kans heeft om haar huwelijk te redden nog voordat het begonnen is.
Moet ze haar huwelijk redden? Of zouden Georgie en Neal beter af zijn als ze nooit waren getrouwd?

Rainbow Rowell, ik ben echt dol op haar boeken en manier van verhalen vertellen. Ik wil alles van haar lezen en dus ook Verkeerd verbonden, de Nederlandse vertaling van Landline. Ook dit boek stond al een tijdje op mijn TBR en toen ik het in de bieb tegenkwam, leende ik het meteen.

Verkeerd verbonden gaat over Georgie. Georgie werkt als schrijfster bij televisie en krijgt samen met haar beste vriend dé kans van haar leven: een pilot schrijven voor een eigen serie. Het nadeel; het moet net na kerst af zijn. Haar man Neal besluit de kinderen mee te nemen naar zijn moeder en Georgie weet niet zeker of haar huwelijk nu kapot is of niet. Ze gaat zelf naar haar moeder en komt erachter dat ze via haar oude telefoon met de Neal uit het verleden kan communiceren. Kan ze op deze manier haar huwelijk redden en ontdekken waarom ze voor elkaar hebben gekozen?

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de romans, maar voor Rainbow Rowell maak ik graag een uitzondering. Hoe je het ook wendt of keert, zodra een auteur mij bevalt, dan ben ik eerder geneigd om ook andere genres te verkennen. Ik ben achteraf ook heel blij dat ik Verkeerd verbonden op dit moment heb gelezen; het is namelijk een ultiem kerstverhaal, terwijl je dat aan de omslag te zien niet zo snel verwacht. Ik raad iedereen het dan ook aan om dit boek deze maand op te pakken.

Ik vond Verkeerd verbonden een heel aandoenlijk en mooi boek. Het wist mij echt te raken, omdat ik Georgie’s wanhoop kon voelen. Rainbow is er erg goed in om de emoties en gevoelens van een personage over te brengen. In dit boek was dit niet anders. Toch was het niet helemaal wat ik van Rainbow gewend ben. De manier van schrijven voelde anders dan haar andere boeken, maar aan de andere kant is dit haar eerste volwassenenboek dat ik lees. Er zitten namelijk ook wel weer die grappige elementen in die ik ken van Rainbow. Miauw.

Misschien moest ik vooral wennen aan het lezen van een boek in een zij-perspectief. Ik heb de laatste tijd veel boeken gelezen in de ik-vorm (wat in YA meestal het geval is) en dan is een boek in de derde verteller soms even wennen. Misschien zou een ander perspectief dit verhaal juist teniet doen, meer chicklit maken. Zo is het goed.

Verkeerd verbonden is een roman met een volwassen verhaal, maar is nog steeds grappig en herkenbaar. Het is prima toegankelijk voor YA lezers en ondanks dat het over volwassen mensen gaat, is het niet moeilijk om Georgie als een vriendin te zien.

Verkeerd verbonden wist mij te aangrijpen en in een ultieme kerststemming te brengen.

Verkeerd verbonden is een aangrijpende roman met magische elementen en past perfect in de sfeer van december. Sneeuw, wanhoop en romantiek, allemaal in één boek.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.