Verhuizen | Hoe neem ik al mijn boeken zo praktisch mogelijk mee?

Geplaatst op 19 juni 2015 door Emmy in Boeken, Persoonlijk / 5 Comments

Vrijwel iedereen weet het al: ik ben aan het verhuizen. Een nieuw huisje in een heel andere stad! Als je mij 8 jaar geleden had verteld dat ik binnen een aantal jaar vier steden aan zou doen, had ik je vierkant uitgelachen. Maar na bijna twee jaar in Best gewoond te hebben (naast de bieb!) is het tijd om naar Den Bosch te trekken. Samen met mijn verloofde en onze huisdraak trek ik in een tussenwoning met veel meer ruimte; ook voor boeken. In de woonkamer krijg ik een ware boekenwand, die ik binnenkort zeker zal laten zien. Het verhuizen gaat tot nu toe prima; het klusteam loopt op schema en morgen gaan we echt over. Oftewel; alle dozen, kasten en spullen die nog in het oude huis staan, moeten mee. En geloof me; dit zijn veel, heel veel boeken. Toen ik naar Best vertrok waren dit er heel veel minder, want toen was mijn blog nog niet zo gegroeid. Ik heb zo’n 700+ boeken en die moeten allemaal mee.

Na een paar keer verhuizen kan ik jullie wel een aantal tips geven. Deze wil ik vandaag graag met jullie delen!

DO’s
– Scoor bananen/sinaasappel dozen bij de supermarkt. Deze kun je volstoppen met boeken, zonder dat ze te zwaar worden. Nou ja, zwaar worden ze wel. Maar in een grotere doos stop je vaak te veel. Daarnaast zijn deze dozen ook nog eens extra stevig en hebben ze fijne handvaten.En ze stapelen als een beest.- Maak een excel- of wordbestand waarbij je bijhoud welke boeken je hebt. In vorige verhuizingen deed ik alles in delen, en zo kon ik op de lijst goed bijhouden welke boeken al over waren. Achteraf is het makkelijk controleren of je alles nog hebt.
– Zorg dat je boeken goed stevig in een doos zitten. Het mag best wel wat strak zitten, boeken kunnen daar wel tegen. Hoe losser ze liggen, hoe makkelijker ze gaan schuiven en beschadigen.
– Bewaar wat boeken tot het laatst; een leeg huis (zonder internet) is saai. Lezen is een goede tijd doder. Stop je laatste boeken in een linnen tasje, die past vast nog wel in de verhuiswagen.
– Zorg dat mede-boekenliefhebbers helpen met je boeken verhuizen; spread the booklove.

IMG_9004

DON’Ts
– Teveel boeken in een doos. Tenzij je mensen een hernia gunt.
– Dozen gebruiken die te groot zijn; hoe minder handzaam, hoe zwaarder ze lijken te zijn.- Heel veel kleine doosjes gebruiken. NIET NUTTIG.
– Bij elke klap die je boeken krijgen gaan huilen. Serieus, verhuizen is nu eenmaal ruw en soms vallen er slachtoffers. Zoals de helft van ons glaswerk. Gelukkig zijn boeken niet van glas.
– Verhuis je boeken niet te vroeg; het is een beetje sneu als je nog moet schilderen en overal liggen al boeken.

Veel verhuisplezier! Ik ga de auto maar alvast volladen!

Tags:

Divider

5 responses to “Verhuizen | Hoe neem ik al mijn boeken zo praktisch mogelijk mee?

 1. Sylvia

  Hoi Emmy, misschien nog een tip voor als je vooral grote verhuisdozen hebt. De helft boeken of servies/glaswerk en de andere helft met lichte dingen aanvullen zoals handdoeken, dekens, kussen, kleren of je voorraad wol.
  Veel succes met verhuizen!

 2. Haha, handige tips. Mocht ik nog een keer gaan verhuizen, dan kan ik hier in ieder geval rekening mee houden.
  Succes nog met de verhuizing en heel veel plezier in jullie nieuwe huisje!

 3. Veel plezier en succes met verhuizen! Ik nam iedere keer een klein doosje boeken mee naar ons huis als ik er naartoe moest rijden. Zo kwamen mijn boeken langzaam maar zeker op hun bestemming.

  • Helaas had ik daar amper de mogelijkheid toe. We zijn vrij snel na de sleuteloverdracht verhuisd en ik heb niet standaard de beschikking tot een auto. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.