Vandaag vier ik Samhain

Geplaatst op 31 oktober 2020 door Emmy in Spiritueel / 1 Comment

Samhain (sow-in of soween), Halloween, Winternachten.. Hoe je het ook wil noemen, vandaag ga ik het vieren met mijn fijne coven. Het is een bijzondere dit jaar, want het is ook nog eens volle maan! Ik maak me klaar voor een heftige viering, waar ik al een paar dagen allerlei bij voel.

Samhain is het heksennieuwjaar. Het is het begin van de winter en een tijd van bezinning. De oogst is binnen, de bladeren vallen en het wordt tijd om voor de laatste maal op jacht te gaan om de winter door te komen (deze maan is ook nog eens de jachtmaan).

Veel mensen zien Halloween natuurlijk als ‘dat ene griezelfeest uit Amerika’, maar oorspronkelijk is het een Keltisch feest. De sluier is in deze periode het dunst, waardoor men geloofde dat voorouders, maar ook anderen geesten dichterbij konden komen. Om kwade geesten te verwarren droegen mensen maskers (verkleden) of zetten ze uitgeholde pompoenen of knollen neer buiten om de geesten op het verkeerde been te zetten. Deze gebruiken zien we nu nog steeds terug, zij het in een wat commerciëler jasje.

Vanavond ga ik Samhain dus vieren met mijn coven. Ik verwacht dat het meest intense Samhainviering gaat zijn die ik ooit heb meegemaakt. Hier kijk ik ergens ook naar uit, want ik heb de jaarfeesten altijd al intensiever willen vieren, al sinds ik een jonge tiener was. We gaan naar buiten en ik weet zeker dan onze hogepriesteres er weer wat moois van gaat maken. Het zal heftig worden in de vorm dat ik sowieso al gevoelig ben voor allerlei stemmingen en energieën, en de viering natuurlijk van alles zal aantrekken en oproepen. We zullen veilig zijn, onze voorouders gedenken en stilstaan bij de naderende winter. Ik denk dat dit jaar – als geen ander – een heel leerzaam jaar is en dat we er echt wel even bij mogen stilstaan waar we staan.

Daarnaast is het ook een perfect moment voor bijvoorbeeld tarotleggingen. Ik ga zelf een aantal bachbloesemremedies voor mensen maken, ons huis energetisch reinigen en natuurlijk mijn bekende koekjes maken. Het zijn eigenlijk gewoon simpele kaneelkoekjes, maar ik maak ze echt al meer dan 10 jaar alleen met Halloween.

Vier jij Halloween?

Tags:

Divider

One response to “Vandaag vier ik Samhain

  1. Wat mooi Emmy, samen met een coven. 🙂 Ik hoop dat het een prachtige ervaring gaat worden voor je. Ik ga zelf vannacht meedoen met een online webinar. Samen mediteren. Het is een bijzondere volle maan vanavond, ook wel de blauwe maan genoemd. En dat ook nog op Samhain.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.