Vandaag ben ik 28 weken zwanger

Geplaatst op 6 december 2019 door Emmy in Zwangerschap / 7 Comments

Ik zal het moment waarop ik eindelijk een positieve zwangerschapstest in mijn handen had, en het eigenlijk niet helemaal kon geloven, nooit meer vergeten. 3,5 jaar lang hebben we gedroomd, gevochten en gehoopt dat er een moment zou komen waarop we een kindje mogen verwachten. En nu zit ik alweer op de 28 weken en zullen we over ongeveer 12 weken eindelijk ons kleine meisje mogen ontmoeten.

Vorige week was dit de afbeelding van mijn zwangerschaps-app. Ik vond het zo’n ontroerend plaatje!

Een zwangerschap is een bijzondere periode. Een periode waarin ik me onzeker voelde, gelukkig, angstig en alle andere emoties die je maar kunt bedenken. Ik kwam mezelf tegen, liep tegen grenzen aan… ging van poeslief tot verschrikkelijke draak binnen 10 seconden. Alles veranderde. Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn, maar wat kijk ik er naar uit om voor dat kleine hummeltje te mogen zorgen.

In de vorige update schreef ik al hoeveel je eigenlijk al moet regelen in de eerste paar maanden. Daar is natuurlijk alleen maar meer bijgekomen! Er is echter ook al veel geregeld. De kraamzorg, bijvoorbeeld, evenals vrijwel de hele kinderkamer. We hebben alle grote en dure aankopen al gedaan en heel veel andere zaken staan in ieder geval in de steigers. Denk hierbij aan onze inschrijving bij de kinderopvang, of het regelen van een andere auto. Allemaal zaken die opeens belangrijk worden! Als het kamertje helemaal af is, dan zal ik hem natuurlijk met jullie delen!

Ik geniet intens van ons meisje in mijn buik. Sinds ik uberhaupt weet dat het een meisje is, bouw je meteen nog meer band met die kleine op. Ik voel het wanneer ze beweegt (vooral als ze echt gaat draaien) en ze reageert op onze aanraking. Ze houdt van autorijden (vooral om dan op mijn blaas te gaan dansen) en heeft nu al een voorkeur voor bepaalde liedjes. Ik praat al tegen haar en ik ben zo benieuwd hoe ze eruit gaat zien! En hoe ze gaat zijn.

Daarnaast vind ik het ook heel bijzonder om mijn zwangerschap te mogen delen. Met jullie, maar bijvoorbeeld ook met mijn moeder. Het lijkt wel alsof alles van vroeger ook bij haar weer naar boven komt en die verhalen vind ik werkelijk prachtig. Ik ben heel benieuwd of bijvoorbeeld onze bevallingsverhalen ook overeenkomsten zal hebben.

Qua klachten mag ik eigenlijk niet heel erg klagen. Af en toe heb ik last van mijn bekken (meestal heb ik dan teveel gedaan) of van migraine (dat heb ik normaal ook, maar nu mag ik geen medicijnen), maar verder valt het mee. Ja, vermoeidheid. Maar mijn lichaam is een mensje aan het maken: wat verwacht ik dan!? Ik heb af en toe last van maagzuur, maar ik heb nooit echt hoeven overgeven tijdens mijn zwangerschap. Wat een geluk!

Wat wel een lastig dingetje is, is mijn haar. Iedere vrouw lijkt er blij mee te zijn dat hun haar en nagels extra groeien tijdens de zwangerschap. Nu had ik al een enorme bos, dus van mij had het niet perse gehoeven. Maar als het nou eens beperkt bleef tot mijn hoofd. Nee, een van mijn PCOS verschijnselen – overbeharing – is nu nog sterker aanwezig. Wat een feestje, not. Helaas valt er weinig tegen te doen, behalve weghalen. Laseren is bijvoorbeeld puur geldklopperij: voor mensen met PCOS is dit geen oplossing, omdat het om een hormonale afwijking gaat is de kans dat het gewoon terugkomt vrijwel 100%. Gelukkig heb ik tijdens het in de wolken festival een soort alternatief voor scheren en harsen gevonden, waarbij je de haren als het ware een soort van wegschuurt. Dit werkt op zich wel, omdat je er niet echt stoppels aan overhoudt. Toch blijft het wel een dingetje…. Wie weet dat het na de zwangerschap weer helemaal veranderd. Gekke dingen, die hormonen.

Maar goed, genoeg geklaag! Alles gaat heel erg goed tot nu toe! Geen hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of andere enge dingen. Ja, ik blijf in het ziekenhuis voor de medische indicatie vanwege mijn BMI, maar eigenlijk is er niks mis met mij en de baby. Het voordeel is natuurlijk wel dat ik meer echo’s krijg. Zo mogen we aankomende woensdag weer kijken en daar kijk ik enorm naar uit! Voor je het weet, dan is ze er…

Tags:

Divider

7 responses to “Vandaag ben ik 28 weken zwanger

  1. Wat mooi geschreven, Emms! Kan me voorstellen – maar tegelijkertijd ook totaal niet – hoe jij je voelt. “Sinds ik uberhaupt weet dat het een meisje is, bouw je meteen nog meer band met die kleine op.” Dat beschrijft meteen waarom ik ook zou willen weten wat het geslacht is. Iets wat mijn moeder bijvoorbeeld totaal niet begrijpt: zij vindt de verrassing ‘leuker’, als dat het goede woord is? Maar meer omdat ze dat vroeger ook niet hadden. In ieder geval, nog 12 weken genieten van je kleine meid in de buik!

    • Ik denk dat het ook meer van ‘deze tijd’ is om te willen weten wat het geslacht is.Ikzelf vind het gewoon een heel prettig idee om er al aan te kunnen wennen en om gerichter te kunnen kopen.

  2. Marjolijn

    Wat fijn dat je tot nu toe zonder veel lichamelijk ongemak de zwangerschap doorkomt en dat alles goed gaat met jullie! Hopelijk blijft dat zo =)

  3. Gerda

    Wat een mooi stukje zo geschreven Emmy En het gaat best snel! En ik als aanstaande oma maakt het nu ook allemaal mee met mijn dochter, waar ook niet alles van het leien dakje gaat tijdens haar zwangerschap…dus ik zeg geniet van alle mooie momenten! En ben heel benieuwd naar jullie babykamertje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.