Vals de film

Geplaatst op 23 januari 2019 door Emmy in Film, Recensie / 2 Comments

Hoe tof is het dat er steeds meer young adult boeken worden verfilmd? Hoe tof is het wanneer ook Nederlandse parels op het witte doek verschijnen? Heel erg tof! Ik mocht met Esmee mee naar de première van Vals de film en wow, dat was me een ervaring!

Nu ben ik in het verleden wel eens naar de persvoorstelling van een film geweest, een ware première, inclusief de cast en rode loper, had ik nog nooit meegemaakt. Ik keek mijn ogen uit en genoot van elk moment. Oke, ik zal ook wel bekennen dat we een beetje starstruck waren. We mochten namelijk zelfs in de genodigde zaal zitten en zaten pal achter de cast! (Ik scoorde een foto van Holly en Soy, FEEST!). Toen we eenmaal zaten was het tijd voor Vals en zat ik de hele rit op het puntje van mijn stoel. Ik heb het boek namelijk niet gelezen en ik had dus geen idee wat er zou gebeuren!

Vals de film
Met o.a. Abbey Hoes, Olivia Lonsdale, Romy Gevers en Holly Mae Brood 
Regiseur: Dennis Bots
Duur: 97 minuten
Genre: thriller
In de bioscoop vanaf 24 januari 2019

De vriendinnen Kim, Abby, Feline en nieuwkomer Pippa besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens uit een naburig huis is Feline ineens verdwenen. Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik. Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender.

Vals gaat over vier vriendinnen die voor hun examen nog even met elkaar op vakantie willen. Er hangt echter meteen een spanning, omdat Kim en Pippa het niet goed met elkaar vinden. Kim heeft het gevoel alsof ze haar bestie Abby aan het kwijtraken is en probeert Abby te laten zien dat Pippa echt niet zo leuk is als iedereen denkt.

Na een feestje verdwijnt de vierde vriendin, Feline, en Kim is er zeker van dat er een vreemde man is die hen lastigvalt. Of heeft Pippa er soms meer mee te maken? En wat heeft Kim zelf meegemaakt in datzelfde huisje toen zij als jong meisje bij Casper logeerde?

Ik ben erg onder de indruk van Vals. De film heeft me echt heel erg verrast en ik vond het oprecht spannend. Ik heb ook echt de indruk dat de makers de doelgroep serieus hebben genomen; het is absoluut NIET kinderachtig. Het gaat over volwassen worden en keuzes maken, wat bij de doelgroep hoort, en het wordt niet mooier gemaakt dan het is.

Daarnaast is de atmosfeer in de film echt helemaal on point. Niet alleen is het acteerwerk overtuigend, ook de locatie en de manier van filmen dragen bij aan een ontzettend creepy sfeer. Omdat ik zelf echt geen idee had wat er zou gaan gebeuren, schrok ik af en toe echt. Wat een goed werk!

Ik vond de meiden erg goed overkomen in hun rol. Je voelt meteen veel sympathie voor Kim, Felice is de fundering en de rust in de groep en Pippa, ik vertrouwde haar meteen niet. Kleine trekjes brachten de personages tot leven en dat vond ik heel sterk gedaan.

Ben je op zoek naar een overtuigende thriller die je van begin tot eind in zijn greep zal houden? Dan wil je Vals absoluut niet missen. Elke Mel Wallis de Vries film zal deze film willen zien.

Daarnaast is het scenario geschreven door Alexandra Penrhyn Lowe, die je misschien van haar eigen young adult serie of Het huis anubis kent. Zij heeft dit echt heel goed gedaan, want het boek komt uit 2012 en sindsdien is de techniek natuurlijk ook weer ontwikkeld. De film voelt heel eigentijds en heeft een heel natuurlijke opbouw. Top!

Vals hield mij van begin tot eind in zijn greep en meer dan eens voelde ik mijn hartslag in mijn keel.

Vals is een fantastische volwassen jeugdthriller geworden. Het zal fans goed bevallen en vast heel veel nieuwe fans opleveren, want dit is zo’n film die je dit jaar absoluut niet wilt missen!

Tags: ,

Divider

2 responses to “Vals de film

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.