Turkoois.. Of toch Howliet?

Geplaatst op 9 oktober 2012 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Nadat ik zo’n beetje achterhaald had welke steen er op mijn toverstok zit, en een goede vriendin er een korte uitleg over gaf, was ik meteen gemotiveerd wat meer te achterhalen over deze steen. Ik had immers pas het gevoel dat ik juist die steen moest gebruiken om te knutselen en ik vind dat altijd een goede reden om je kennis te verbreden.
Als ik dit schrijf (het is nu weekend), komt de regen met bakken uit de hemel en voel ik mezelf nog niet gemotiveerd om het huis uit te gaan en mijn boodschapjes te doen. Dan maar even aan de zelfstudie, zoals men het ook wel eens noemt!
Snel ging ik op zoek naar turkoois, zoals men dacht dat het mijn steen zou zijn.. Maar toen ik naar de website ging, sprong deze opeens over naar howliet. Toeval? Of juist een teken? Ik klikte eerst nog eigenwijs door naar Turkoois, maar ben al snel weer terug gegaan naar howliet. Waarom? Het plaatje leek er meer op en ik moet naar mijn gevoel luisteren.
Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens. Fysiek heeft de steen een positieve werking op slaapproblemen en calciumtekort en daarmee op botten en tanden.
Bron: http://www.edelstenenenmineralen.nl/howliet.html
De overeenkomst die howliet met turkoois heeft is dat het beide positiefversterkende stenen zijn die kalmerend werken. Maar als ik kijk naar wat er nog meer aan howliet gekoppeld wordt, is het een steen die op dit moment heel goed bij mij past! Waarom? Nou, dat zal ik eens toelichten.
Ten eerste is het een kalmerende steen. Ik probeer mezelf kalmer te krijgen, als in dat ik minder gestrest raak van dingen waar ik me helemaal niet druk om moet maken. Ik moet mezelf niet gek laten maken door irritaties of te kritisch zijn, wat ik nog wel eens ben tegenover mezelf. Ook daar helpt deze steen tegen.
Daarnaast ben ik momenteel heel erg bewust over het leren van nieuwe dingen… Hoewel ik even geen tijd had, wil ik heel graag heel veel kennis opdoen.. Voor deze blog, voor mijn bedrijfje.. voor de toekomst. Dat komt ook wel overeen!
En tot slot: waar heb ik hem opgedaan? Mijn krachtstok! En waar ga ik doe voor gebruiken? Tja, dat merken jullie nog wel!

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Turkoois.. Of toch Howliet?

  1. Ja, ik dacht ook aan de gladheid van de steen te zien dat het een howliet was hi hi hi, ik heb hem niet eens bekeken afgelopen zondag!! Shame on me 😛 Moeten we toch nog een keertje bij elkaar komen 🙂

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.