TTT | Top 10 Werelden uit boeken en films waarin in zou willen rondlopen

Geplaatst op 18 september 2014 door Emmy in TTT / 8 Comments

topten

Spontaan begint er een koor van engelen te zingen. Want het thema van deze Top Ten Thursday is er eentje die elke fangirl en boy al duizenden keren hebben samengesteld in hun hoofd. De Lady Library organiseert de bekende top tien die elke week verschijnt en vele bloggers (waaronder ondergetekende) braaf elke week aan meedoen.

Het koor van engelen blijft ondertussen gewoon door zingen terwijl ik mijn best doe er geen lijst van honderdduizend werelden van te maken. Phoe hee… Zo wordt het nog lastig ook! Want hoe vet sommige werelden ook zijn.. Wil je er echt leven? Ja, misschien alleen als je zeker weet dat je met je bips veilig aan de goede kant zit.. Maar goed. Hier komt de mijne.

1. Ye’re a wizard Emmy. Ja echt. Stuur mij maar naar Hogwarts. Ondanks de dreiging van Voldemort you know who is dat de wereld die mij altijd heeft gefascineerd. Sinds ik ook maar één zin las was ik betoverd. Wauw. Ik vind het gewoon echt een bijzondere wereld waarin er zo veel mogelijkheden zijn die wij Muggles over het hoofd zien. Want soms heb ik het gevoel dat de meeste mensen een beetje magie in hun leven missen.

2. De wereld van de Shadow Hunters. Niet wetend of ik nou echt een hele goede Shadow Hunter zou zijn, vind ik de wereld wel heel tof. Diep van binnen wil iedereen wel een super held zijn en tja.. Hoe vet is het als je de mensheid dan kan beschermen tegen demonen? En deels engel zijn, wie wil dat nou niet? Overigens zou ik het ook goed doen als weerwolf, denk ik.

3. De wereld van Allerzielen. Ook dit is een wereld die gewoon in de onze valt.. Maar de heksen daar zijn heel vet. Nou ja.. Vooral wevers dan. Ik heb niet zo veel met vampiers, dus ik zou eerder een heks zijn denk ik. Ja… En door de tijd reizen naar 16e eeuws Engeland.. Not bad.. Not bad at all.

4. Ravka, maar dan wel als Grisha. Want ja, dan kan ik ook een soort van toveren, en ik ben nou eenmaal graag een toverdoos. Maar bij welke orde ik dan zou zitten? Ik denk iets met de elementen.. Wat denken jullie?

5. Als we dan toch met de elementen bezig zijn: avatar. Want wie wil er nou geen element kunnen besturen? Ik twijfel een beetje tussen water en vuur, want ik vind beide awesome.

6. Assassin’s Creed. Ja, want daar zijn ook boeken van dus ik speel niet vals. Lekker puh. Naast lekker-hapje-Ezio speelt zijn verhaal zich af in Italië tijdens de renaissance…. Laat dat nou een van mijn favoriete tijden van de geschiedenis ooit zijn. En dat Italiaans? Komt goed… So soltanto un po’ di italiano.

7. Het zomerrijk. Ik ben ook heus wel een heel leuke fey.. Toen ik in Ierland was met mijn moeder en een touringcar vol mensen boven mijn leeftijd, had ik binnen een dag een bijnaam: het elfenmeisje. Tja.

Dit is stiekem toch wel moeilijker dan ik dacht.. Want heel veel toffe werelden zijn nogal gevaarlijk. Of gewoon zo erg dat ik er niet wil wonen. Maar ik doe mijn best!

8. In de wereld van Charmed. Had ik al gezegd dat ik van magie hou? Nu nog even een toffe heksenpower uitzoeken. Wat past bij mij vinden jullie? Of misschien ben ik beter als Whitelighter… Hmmm

9. Storybrooke…. Nee wacht.. Het sprookjesbos. Want dan leef ik tussen de sprookjesfiguren en dat is GAAF.

10. Middle Earth.. Want daar is het heeel mooi, als het niet in oorlog is. Ik denk dat ik het goed zou doen als Hobbit, een beetje eten, slapen, in een hol zitten.. lezen. Ja.. Klinkt prima! Helemaal geen problemen mee, gezien het feit dat Hobbits over het algemeen uit de problemen blijven. Heus wel.

Ok… Game of Thrones staat er niet tussen, want ondanks Oberyn en Jon is er me iets te veel oorlog. En ik ben een vrouw dus ik zou vast en zeker uitgehuwelijkt zijn aan een griezel. Sorry not sorry.

En als ik jullie nu vraag om jullie favoriete werelden, dan ga ik vast huilen omdat je een vette goede noemt die ik ben vergeten.

Tags: , , , ,

Divider

8 responses to “TTT | Top 10 Werelden uit boeken en films waarin in zou willen rondlopen

  1. Ik had bijna verwacht dat iedereen zowat hetzelfde ging hebben voor deze TTT, maar de rijkelijk verschillende antwoorden verbazen me alweer! Hoe dan ook, we zullen elkaar nog wel eens tegenkomen in The Shire of in Hogwarts. En anders op het Expeditie Boekbloggers-eiland hé, haha 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.