TTT | Top 10 Personages die lijken op mensen uit mijn omgeving

Geplaatst op 4 september 2014 door Emmy in TTT / 16 Comments

topten

Elke week doen er vele bloggers mee met de Top Ten on Thursday, was georganiseerd wordt door de dames van De Lady Library. Elke week wordt er een thema voorgelegd waarbij er een top tien moet samengesteld worden. Deze week is het thema ‘Personages die lijken op mensen uit mijn omgeving’. Nou, ik kan je zeggen dat ik hem heel erg leuk vind, maar wel ontzettend lastig! Ik heb namelijk niet zo’n enorme groep mensen om me heen, dus ik doe ontzettend mijn best! En ja.. Er zullen ook wat blogvriendjes en vriendinnetjes langskomen.. Want ja, die doen me ook aan fictieve karakters denken. En dan is natuurlijk ook leuker voor jullie. πŸ˜‰

  1. Lucy uit Verkikkerd lijkt ontzettend op… Mijn zusje! Deels daarom vond ik het boek zo ontzettend leuk.. Mijn zusje is een beautymeisjes en een feestbeest. Ik ben een tuinkabouter en een nerd. De manier waarop Lucy de nerds begint te waarderen vind ik heel erg lijken op de relatie tussen mij en mijn zusje. Op een positieve manier!
  2. Ze had het – voor ik ging lezen – al vermeld, maar eigenlijk ben ik het ook heel erg mee eens: Joanne lijkt op Vee, uit Hush, Hush. De directheid past echt precies bij Joanne.
  3. Sieg, een van mijn D&D vriendjes waar ik een heel goede band mee heb, lijkt op Simon uit The Mortal Instruments. Zo’n gast die iedereen mag, maar wat stiekem ook een mega nerd is. Matties for life.
  4. Joany, ja die van Craving Pages, doet me heel erg denken aan Cather van Fangirl. Hoe leg ik dit uit? Voor mij is Joany iemand die soms nog heel erg onzeker is, terwijl ze een hele kudde bewonderaars achter zich heeft staan. Net als Cather vind ik dat Joany helemaal opbloeit nu ze bezig is met haar grootste hobby’s. Toppie!
  5. Ellis, die net haar eigen blog is begonnen, is voor mij eigenlijk de perfecte mix tussen Hermelien en Luna. Super slim, maar ook altijd in voor een gek moment. Creatief en wijs.. En ideale combi, al zeg ik het zelf!
  6. Daan vind ik een echte Percy Jackson. Wegens zijn enthousiasme, maar ook het feit dat hij zich zo durft te laten zien, al vanaf het begin. Daar is heel wat moed voor nodig. Goed bezig jongen!
  7. Mijn nichtje heeft iets weg van Tris! Naast dat ze heel sportief is, heeft zij ontzettend veel meegemaakt.. Maar vecht ze dagelijks keihard om haar ambities waar te maken. Als je ergens respect voor moet hebben is het haar doorzettingsvermogen. Zij heeft waargemaakt wat niemand verwacht had.
  8. Esmee, jij bent een prinses in de dop, net als America uit de Selectie trilogie. Jij weet wat je wilt en zolang je in jezelf geloofd, kan je alles bereiken.
  9. Manon, vriendin en tevens blogger, is een echte Harriet uit Geek Girl. Onhandig, veel te slim met feitjes, onzeker en soms veel te naief. Maar lief en je kan het. Harriet is leuk, dus jij ook.
  10. De laatste klinkt misschien heel erg raar.. Want het gaat niet echt zozeer om lijken qua karakter.. Maar meer een gevoel.. Namelijk Lilian in de rol van Lia uit Stuck (ja, het zusje van). Een blonde dame die op het eerste gezicht heel normaal lijkt.. Maar stiekem belachelijk goed in boogschieten is. Nou zie ik het niet meteen voor me hoe Lilian een pijl afschiet.. Maar ik vind Lilian zo’n meisje die overal aardig goed in lijkt te zijn, maar opeens belachelijk goed is in iets wat je niet verwacht. Zo’n gevoel heb ik dan gewoon he? In mijn hoofd had ik Lilian als personage bij Stuck. Ja.. Blame me.. Als ik lees koppel ik nu eenmaal beelden bij de tekst.

Stiekem heb ik het me makkelijk gemaakt he, zo met die bloggers? Maar dat vond ik gewoon leuk… πŸ™‚

En, hebben jullie iemand in jullie omgeving die je doet denken aan een personage uit een boek?

Tags: ,

Divider

16 responses to “TTT | Top 10 Personages die lijken op mensen uit mijn omgeving

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.