TTT | Top 10 Non-fictie boeken

Geplaatst op 18 december 2014 door Emmy in TTT / 0 Comments

top10

Ook deze week staat de donderdag weer helemaal in het teken van de Top Ten on Thursday, die is opgezet door De Lady Library. Elke week probeer ik hem weer zo leuk mogelijk in te vullen. Maar ik kan je vertellen dat ik deze week behoorlijk moeilijk vind, gezien ik zo’n fictie-junkie ben! Toch ga ik het proberen en duik ik in mijn boekenkast om mijn non-fictie boeken te scoren. Verwacht wel een vrij ‘droge’ lijst, natuurlijk. Want zo lollig dat ik ‘het telefoonboek’ op zal schrijven, ben ik nou ook weer niet! De lijst in in willekeurige volgorde omdat ik een mooie toren wilde stapelen voor de foto (die ik nam om 6.58 ’s morgens)

Divider

nonfictie

1. The Elements Encyclopedia of the Celts. Deze kocht ik op het boekenfestijn en heb ik nog niet gelezen. Toch ben ik overtuigt dat het voor een Keltische-fan als ik ontzettend nuttig gaat zijn!

2. Schrijven, kreng! Tja.. Is dit verrassend? Tegen de tijd dat deze blog online komt, ben ik er mee bezig. Maar wat ik tot nu toe gezien heb is echt veelbelovend.

3. Illustration Now! Dit zijn verzamelalbums vol illustratie en daarmee ook inspiratie. Ik heb nummer 1 (zie foto) en nummer 3 in de kast staan. Ooit hoop ik de anderen ook te kunnen verzamelen. Het is altijd een beetje wisselend qua inhoud en niet alles vind ik even mooi. Maar he, dat zou ook gek zijn!

4. Danubia. Binnenkort verschijnt er een recensie over dit boek. Ik vond het ontzettend leerzaam en het is ook een heel leesbaar boek! Toch vond ik de eerste helft (verder terug in de geschiedenis) een stuk boeiender dan het stuk van de afgelopen 2 eeuwen.

5. Harry Potter en de School der Wijzen. Wel meer mensen zullen dit boekje ooit op het boekenfestijn zijn tegengekomen of gekocht hebben. Het is een boekje wat filosofische gedachten koppelt aan elementen uit Harry Potter. Ik vond het erg interessant en leuk uitgewerkt. Ik had destijds ook filosofische vakken op de kunstacademie en bij één paper heb ik dit boekje gebruikt. Mijn paper heette overigens ‘De Half-goed prins’. Rara over wie ging het?

6. Magie en esoterische wijsheid. Emmy. Really? Jij komt met een non-fictie lijst met een boek over hekserij en magie aanzetten? What the hell, girl? Nou, zoals sommigen van jullie misschien wel weten schreef ik vroeger over heel veel spirituele onderwerpen (is daar nog meer behoefte aan?) omdat ik aardig in dat soort zaken geloof. Al vanaf mijn jonge tienerjaren heb ik mezelf erg verdiept in natuurreligies en hun rituelen en gebruiken. Machtig interessant en tja… wellicht wel non-fictie?

7. De Kelten. Dit boek gaat over hoe de Kelten leefden, feesten, geloofden, dachten etc. Goed geschreven en fijn onderverdeeld in thema’s. Ook van de plaatjes kan ik erg genieten.

8. Wereld Mythologie. Dit boek bevat in het kort de meeste grote culturen en hun verhalen. Ik heb het helemaal gelezen en kwam tot de conclusie dat elke cultuur dezelfde mythologische verhalen heeft, zij het dat er soms een klein verschil in zit. Heerlijk boek dat verder gaat dan alleen de West-Europese mythologie.

9.Inside HBO’s Game of Thrones. Pas stond er nog een recensie op de site over dit boek. Heerlijk vol details en prachtige foto’s over deze fantastische reeks.

10. Algemene kunstgeschiedenis. Mijn monsterlijk schoolboek van 4 kilo zwaar. Als het hier niet in staat….

 

Ik heb behoorlijk wat non-fictie boeken over kunst, vormgeving, films, geschiedenis, hekserij en mythologie staan. Helaas kan ik ze niet allemaal in deze top 10 proppen. Ergens ben ik wel benieuwd of jullie het leuk vinden om ook daar over recensies te lezen!

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.