TTT | Top 10 Mooiste vormgeving in boeken

Geplaatst op 14 augustus 2014 door Emmy in TTT / 6 Comments

Je zou zeggen dat ik het thema, dat door de Laby’s van De Lady Library is gekozen, als het thema voor deze week echt de ultieme lijst voor mij zou zijn. Vormgeving is immers een belangrijk onderdeel uit mijn leven. Toch heb ik het ontzettend lang laten liggen.. En toen ik op woensdag eindelijk die lijst wilde gaan samenstellen had ik én migraine, én geen inspiratie. Want zo veel boeken met een echt bijzondere vormgeving binnenin zijn er nou ook weer niet. Althans, geen YA leesboeken.

Ok. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine wel, want dat is een prachtboek. Maar dat is er maar één. En ook nog eens eentje die ik niet in de kast heb staan. Voor mij is dit de serie met de meeste aandacht aan de vormgeving aan de binnenkant. Ik ben er echt verliefd op geworden. Maar er zijn meer boeken van Clavis waarvan ik zeg; HEBBEN. MOOI.

Maar ja.. En toen? Hoe ga ik die rest invullen terwijl ik momenteel even geen zin heb om al die boeken door te bladeren. Nog eentje komt er bovendrijven. Mijn versie van Paulo’s De Alchemist.. Maar die ligt al zo’n 3 of 4 jaar bij iemand anders… ‘Geleend’ zegt men dan. BAH.

Maargoed.. Ik heb toch een oplossing voor jullie gevonden. Een aantal maanden terug heb ik namelijk een filmpje opgenomen waarin ik een aantal boeken uit mijn collectie laat zien waarvan ik vind dat ze prachtig zijn vormgegeven. Dit zijn boeken, graphic novels en prentenboeken. Dus veel plezier met kijken, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Wat is jouw favoriete vormgegeven boek?

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “TTT | Top 10 Mooiste vormgeving in boeken

 1. Ik had inderdaad bij de TTT meteen zoiets van: dit is iets voor Emmy. Vervelend dat je gisteren migraine had. Gaat het nu weer beter?
  Ik had trouwens ook dat er veel boeken naar boven kwamen die ik niet in huis heb. Meh!

  • Het gaat wel wat beter ja, minder erg dan gisteren gelukkig.
   Stiekem vond ik het wel een hele moeilijke TTT.. Juist omdat ik zo kritisch ben qua vormgeving. 🙂

 2. Toen Rozemarijn deze TTT voorstelde, dacht ik ook meteen dat het iets voor jou zou zijn. Vervelend van die migraine! Toch vind ik dat je een goede oplossing heb bedacht.

  Oh, en als je zelf nog eens een leuke TTT in gedachten hebt, schroom niet om hem aan ons voor te stellen hoor 🙂 De ene keer zal het inderdaad lastiger zijn dan de andere keer.

 3. Ik moest ook meteen ook jouw denken toen ik het thema van deze week de eerste keer zag langskomen. Jammer dat je je niet goed voelt, anders had je er misschien wel van kunnen genieten om over dit onderwerp na te denken. Elke reden om al die mooie boeken nog eens vast te kunnen houden is goed hé. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.