TTT | Top 10 favoriete fandoms

Geplaatst op 26 maart 2015 door Emmy in TTT / 7 Comments

top10

Het is weer donderdag en dat betekent; top 10 on thursday tijd! Deze donderdag is het een beetje rommelig, omdat er naast deze ttt ook nog eens een winactie en recensie verschijnt. Soms zou ik echt wensen dat er meer dagen in een week zaten, of uren in een dag! Maar deels is het natuurlijk ook mijn eigen schuld; moet ik maar niet zo snel lezen!

Het thema van deze TTT is een top 10 van favoriete fandoms. Natuurlijk iets wat op mijn lijf geschreven is, want ik kan een enorme fan van iets worden. Toch heb ik er voor gekozen niet zomaar 10 boeken op te dreunen die ik tof vind, maar echt 10 fandoms te kiezen waar ik het liefst alles van zou hebben. Of in ieder geval iets van heb. Ik vertel daarbij ook wat ik heb, natuurlijk! Foto’s wilde ik maken, maar door drukte is dat helaas niet gelukt. Die houden jullie nog eens tegoed!

Ik ben overigens geen tumblr fanaat. Ik zoek wel eens toffe plaatjes op pinterest, maar uren door mijn tumblr scrollen, doe ik al heel lang niet meer. Gevalletje; meer uren in een dag!

Stipt op nummer 1 staat: Harry Potter. Hoe kan het ook anders?! Sinds ik 9 jaar oud was, ben ik helemaal gek van de toverwereld en wilde ik vanalles hebben. Naast de boeken heb ik een sjaal, een stropdas, twee toverstoppen, heel veel stickers, een agenda, de extra boekjes, posters, boekenleggers, kettingen, armbanden en weet ik veel wat binnengesleept. Ooit wil ik nog een echt gewaad, zodat mijn Hogwarts student cosplay compleet is!

Op nummer 2 staat: Supernatural. Dit is mijn current obsession en behalve een funko pop van Castiel en de seizoenen op dvd, heb ik nog niet zo veel. Toch is het een fandom waar ik heel enthousiast van word en graag plaatjes van opzoek op Pinterest!

Nummer 3: Fullmetal Alchemist. Dit is mijn favoriete anime/manga. Ik heb de 27 mangaboekjes, de anime brotherhood op dvd, posters, een artbook en jawel, een Edward Elric costuum. Crossplaying like a boss. Vroeger was Edward een van mijn fictional crushes.

4: Merida van Brave (Disney). Zodra ik brave zag wist ik het; Merida is mijn favoriete Disneyprinses. En dan vooral omdat er eindelijk eentje is met net zulk ontembaar rood haar als het mijne. Haar jurk, afkomst en skills met de boog vind ik fantastisch! Ik heb haar jurk dan ook een paar jaar terug besteld; geen moment spijt van gehad.

Jeetje, het gaat nog moeilijk worden, gezien het feit dat ik vind dat ik echt actief fan moet zijn. Voor de vijfde plaats kies ik dan ook Game of Thrones. Naast dat ik de serie met veel plezier kijk, hebben we ook aardig wat GoT spul in huis staan. Wat poppetjes, als mijn Jon Snow Funko-pop!, posters en natuurlijk de boeken en de serie. Tja.. Is het al april?

Op nummer zes staat een gezamenlijk fandom met mijn vriend; hij nog meer dan ik, maar daardoor wel noemenswaardig. Namelijk: Assassins creed. Zelf heb ik tot en met revelations gespeeld.. En nu weet ik niet zo goed of ik verder wil. Misschien moet ik maar gewoon overspringen naar Unity, want alles in Amerika interesseert me geen bal. Ezio is een hottie uit de renaissance. Wat wil je nog meer? Ons huis staat vol met posters, de spellen, de goodies bij de spellen en van elke assassin een tof beeld. Oh.. en een paar jaar terug gaf ik mijn vriend voor zijn verjaardag het zwaard van Altair. Tja.. fan! We hebben ook heel lang een dungeons and dragons verhaal gespeeld gebaseerd op AC.

En nu begint het erg lastig te worden, hoor. Hoewel ik dus mega veel boeken heb, zijn er maar weinig die de status van ‘ultimate fangirl’ hebben weten te krijgen. Net zoals met series. Zeker omdat ik dit niet thuis type, is het lastig alles goed voor ogen te krijgen. Om nou algemene termen als young adult boeken, series en manga te roepen.. nee. The Mortal Instruments vind ik ook tof,maar om mezelf nou een enorme fangirl te noemen? Nee. Net zoals met Darren Shan. Qua series vind ik Stargate heel erg tof, maar afgezien de dvd’s hebben we alleen wat patches, niks bijzonders. Verder ben ik fan van uilen en van chocolade.

Ik denk dat jullie bovenstaande alinea maar even moeten zien als de overige cijfers. Ik vond mezelf immers een enorme fangirl, maar in de kern valt het eigenlijk best wel tegen.. Slecht he? Of heb ik een fandom gemist waarvan jullie vinden dat ik er enorm fan van ben?

Tags: ,

Divider

7 responses to “TTT | Top 10 favoriete fandoms

  1. Tessa

    Super leuk dat jij ook Assassin’s Creed speelt! 😀 Deel III vond ik zelf echt onwijs tegenvallen. Heb ‘m ook nog niet uitgespeeld haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.