TBR | Maart

Geplaatst op 1 maart 2015 door Emmy in Boeken, TBR / 8 Comments

Het is alweer tijd voor de derde maand van het jaar. Jongens, dat gaat echt veel te snel! Voor ik het weet moeten al mijn verslagen af zijn… De paniek begint nu toch wel een beetje toe te nemen hoor… Ik denk dat ook dat het iets minder lezen wordt komende maand (de eerste twee maanden gingen immers belachelijk goed), maar toch probeer ik weer minstens vijf van mijn boeken uit te lezen. Dit keer heb ik boeken gepakt die al wat langer op mijn stapel liggen. Kijk je mee?

tbrmaart

Van boven naar onder zijn het de volgende boeken:

Waanzinnige plannen! – Marcel van Driel. Dit boek won ik ooit bij Storyhunters, omdat hij me echt heel nuttig lijkt om structureler te leren werken met mijn plannen en doelen. Ik heb altijd een heleboel dromen, waarvan maar een klein gedeelte echt de kans krijgt te ontluiken.. Wellicht kan ik het rendement door dit boek verhogen!

Ok… Het is maar goed dat ik het even heb nagekeken, want ik schrijf dit blogje best wel van te voren en wilde eigenlijk deel 5 van de Panthalon serie lezen (Brighid’s quest), maar hier ligt dus deel 4 op de stapel. Dat zet me anderzijds ook wel aan het denken; misschien was het meant to be en moet ik deze serie gewoon tot maart bewaren.. Dan neem ik een ander boek mee naar mijn zusje. Ok. Deel vier dus… Elphame’s choice – P.C. Cast. Het vierde deel van de Pantholon serie. Het kan dus zijn dat in plaats daarvan deel vijf gelezen wordt.

Daaronder het vervolg op Dochter van het woud; Zoon van de Schaduwen – Juliet Marillier. Deel één vond ik zó mooi. Ik kan niet wachten weer in deze wereld te verdrinken. Ook heb ik bij de bieb gezien dat ze heel veel boeken van haar hebben. YES! Maar eerst mijn TBR plank inkorten…

Vervolgens een boek wat ik ook in mijn goodiesbag van Meulenhoff had zitten; De Dissidenten – Jonathan Lethem. Volgens mij is het een beetje een dystopisch boek, maar dan voor ‘volwassenen’. Ik ben benieuwd. De dikte heeft me altijd een beetje tegengehouden.

Tot slot het Nederlands sagenboek, omdat ik het zonde vind als deze lang ongelezen in de kast blijven staan. Dan maak ik meteen de belofte dat als ik klaar ben met school, ik ook echt ga beginnen met de sprookjes en historische boeken die ik heb. Naast alle andere boeken wil ik ook gewoon meer van dat soort boeken (die ik ook in mijn kast heb), gaan lezen. Goed plan?

Flink wat dikkerds dus.. Maar ik loop genoeg voor op mijn challenge om het even rustig aan te doen.. En er staan echt ook al heel veel recensies ingepland voor komende tijd.. Dus dat komt wel goed.. Geloof ik. Jullie kunnen in ieder geval ook aardig wat Vikingboeken in mijn goodreadslijst verwachten, want dat is een van mijn afstudeerthema’s. Tof he?

Ik ben benieuwd wat jullie komende maand gaan lezen.. En van welk boek jullie graag snel een recensie zouden willen zien!

Tags: ,

Divider

8 responses to “TBR | Maart

    • Nee, dat ligt niet aan jou.. die sfeer heeft het wel een beetje. Komt ook deels door het kleurgebruik, denk ik. Maar het schijnt dus een soort dystopisch verhaal te zijn.

  1. Ha, ik zie aan de reacties dat het Nederlandse sagenboek populair is, moet ik zeggen dat ik daar ook erg benieuwd naar ben! Zelf ben ik nu Het boek van Tess aan het lezen en eigenlijk hoop ik ook dat ik De Grisha-trilogie ga lezen. Deel 1 had ik al gelezen, maar die ga ik herlezen, zodat alles nog vers in mijn geheugen zit voor de andere 2 boeken. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.