Troost (Barista! #3) – Elsbeth Witt

Geplaatst op 17 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Troost (Barista! #3) – Elsbeth WittTroost | mei 2014
Aantal pagina's: 229
ISBN: 9789401601818
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek...

Barista! bestaat uit drie sprankelende geestige romans over liefde en vriendschap, het loslaten van verwachtingen en het omarmen van nieuwe kansen. Verfrissend als ijskoffie en hartverwarmend als cappuccino.

Sprankelende feelgood, verfrissend en echt

Troost is het derde en laatste deel van de Barista! serie en wat was het weer een heerlijk boek. Meteen zal ik bekennen dat ik Sophie aan het begin het minst leuk vond, maar ik haar nu veel beter heb leren kennen. De omslag van het boek heeft dit mede bepaald, want ik vind het model zo belachelijke arrogant kijken. Ja daar ben ik gevoelig voor.

Het voelde aan de ene kant heel erg prettig om weer vriendin te worden van Iris, Laura en Sophie en hun levens weer binnen te wandelen.. Maar aan de andere kant vind ik het zo jammer om afscheid te nemen. Een boek over Nadia? Nah, dat zie ik niet zo zitten. Het is goed zo.. Maar toch voelt het jammer. Barista! voelde ondertussen zo vertrouwd, dat ik er bijna naar zou gaan zoeken in de Utrechtse binnenstad.

Net als de vorige twee boeken was ook dit verhaal weer lekker luchtig en vermakelijk. Natuurlijk is het einde niet heel erg onvoorspelbaar, maar Elsbeth weet het toch voor elkaar te krijgen om twijfel te zaaien. Wel had ik ik op ongeveer 3/4 het idee dat er nog heel veel antwoorden moesten komen; ik vond het einde daarom iets te snel gaan.

Toch kwamen de juiste antwoorden aan bod. Dit maakt het tot een prettig afgerond verhaal, zonder dat de deur echt dichtgegooid is. De personages zijn weer net zo levendig en Elsbeth weet heel goed een setting te omschrijven zonder te veel te verklappen. Daarnaast wordt er goed gebruik gemaakt van herkenbare punten van Utrecht. Daar hou is wel van; het maakt het allemaal net wat echter.

Ik ben ontzettend blij dat de bibliotheek deze boeken na mijn tweet heeft aangeschaft. Het zijn boeken die leuk zijn voor young adult lezers, maar ook voor chicklitfans: een groot publiek dus. Ik ben blij dat ik ze nog even heb kunnen meepikken, want ik ben echt positief verrast. Chicklit is nou niet echt mijn genre, en dat maakt het uitstapje er naar toe en dan blij verrast worden extra leuk!

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Troost (Barista! #3) – Elsbeth Witt

  1. Ik snap helemaal wat je zegt over dat model: ik vind haar d’r ook als een immense trut uitzien en veronderstelde ook meteen dat het personage zo was! (binnenkort eens ontdekken :-))

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.