Trial by Fire (The Worldwalker Trilogy #1) – Josephine Angelini

Geplaatst op 4 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Trial by Fire (The Worldwalker Trilogy #1) – Josephine AngeliniTrial by fire door Josephine Angelini
Ook door deze auteur: Starcrossed
Serie: The Worldwalker Trilogy #1
Uitgever: Macmillan | Augustus 2014
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 379
ISBN: 9781447260820
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

The exhilaratingly seductive new series from the author of the bestselling Starcrossed series

Love burns. Worlds collide. Magic reigns.

This world is trying to kill Lily Proctor. Her life-threatening allergies keep her from enjoying many of the experiences that other teenagers take for granted...which is why she is determined to enjoy her first (and perhaps only) high-school party. But Lily's life never goes according to plan, and after a humiliating incident in front of half her graduating class Lily wishes she could just disappear.

Suddenly Lily is in a different Salem - one overrun with horrifying creatures and ruled by powerful women called Crucibles. Strongest and cruellest of all the Crucibles is Lillian . . . Lily's identical other self in this alternate universe. This new version of her world is terrifyingly sensual, and Lily is soon overwhelmed by new experiences.

Lily realizes that what makes her weak at home is exactly what makes her extraordinary in New Salem. It also puts her life in danger. Thrown into a world she doesn't understand, Lily is torn between responsibilities she can't hope to shoulder alone, and a love she never expected.

But how can Lily be the saviour of this world when she is literally her own worst enemy?

Toen Trial by fire in 2014 uitkwam, voegde ik het onmiddellijk toe aan mijn TBR op goodreads. Ondanks dat ik nog niet van Josephine Angelini had gelezen, klonk het idee van heksen in een andere wereld ontzettend interessant. Een aantal maanden geleden wist ik het boek voor een mooie prijs op de kop te tikken. Ik had ondertussen ervaring met de verhalen van Angelini (Starcrossed) en was dan ook erg benieuwd of dit boek het waar zou maken.

trial2

Het verhaal gaat over Lily, een meisje dat voor heel veel dingen allergisch is en daarom geen normaal bestaan heeft. Haar beste vriend kwetst haar enorm en dat lijdt tot een bijna-doodervaring. Dan hoort ze een vreemde stem. Niet veel later wordt ze wakker in een andere wereld, waar ze Lilian leert kennen. Het is haar, maar dan uit een andere dimensie. Blijkbaar is het mogelijk dat een krachtige heks door de dimensies springt! Maar Lily staat niet achter Lilian’s plan en gaat op zoek naar een manier om terug te komen.

Dat klinkt natuurlijk fantastisch en ergens vond ik Trial by fire ook ontzettend origineel, ware het niet dat Angelini ook ontzettend clichématige keuzes heeft gemaakt. Dit maakte het verhaal over het algemeen oppervlakkig en braaf en vol met ontzettend voorspelbare elementen. Trial by Fire bevat romantiek, instalove en heeft veel meer focus op de romance liggen dan ik had gehoopt. Hierdoor is het niet helemaal mijn ding geworden. Het beloofde heel veel, maar voelde uiteindelijk niet aan als fantastisch. Ik miste hoogtepunten en een echte strijd. Waar was de fantastische climax die het verhaal nodig heeft? Ik had veel meer magie verwacht en gehoopt dat Lily niet weer de zoveelste mary sue zou zijn. Helaas. Lily is – uiteraard – ontzettend krachtig met nog nooit evenaarde krachten die ze toch moet leren ontdekken in een niet al te lange tijd. Dat vond ik echt jammer, want Lily beloofde een heel fijn personage te worden.

Ondanks het gebruik van veel cliché zitten er ook concepten in het verhaal die ik wel heel tof vind, zoals het belang van heksen voor de samenwerken. Hun rol en het wankelen van hun macht. Ook de willstones en het gespring tussen de werelden schreeuwden om meer. Het is jammer dat dit niet nog meer naar voren kwam, want het is nu overduidelijk dat het boek een soort inleiding is voor de rest van de serie. En dat terwijl een serie juist een fantastisch eerste deel nodig heeft!

Ik denk dat wanneer er minder focus had gelegen op de romantiek en juist meer op het magische element en de bijzondere dimensie, dat het boek me meer had kunnen bekoren. Ik zie namelijk echt de kwaliteit van Angelini’s wereld, maar het is net buiten mijn bereik om echt feeling met het verhaal te krijgen. Desalniettemin denk ik dat er toch vele mensen zijn die zullen smullen van deze magische romance.

Trial by fire is een boek voor liefhebbers van fantasy met een hele hoop romantiek. Ik vond het veel te zoetsappig, maar ik kan me voorstellen dat mensen hier om staan te springen. Zelf had ik graag meer gezien van de bijzondere magische krachten en de alternatieve dimensie waarin Lily terechtkomt.

trial

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Trial by Fire (The Worldwalker Trilogy #1) – Josephine Angelini

  1. Dit boek spreekt me enorm aan, want jammer dat er dan zoveel clichés inzitten. Zelf houd ik ook echt wel van romantiek in verhalen, alleen insta-love is een dingetje waar ik me ontzettend aan kan ergeren. (net zoals Mary Sue’s). De andere dimensie lijkt me dan wel weer ontzettend interessant..

  2. Ik had ook nog getwijfeld deze te kopen toen ie in aanbieding was bij TBD, maar het verhaal sprak me toch veel minder aan dan Starcrossed op basis van de flaptekst, dus toch maar niet gedaan :-/ Al is die overdadige romantiek dan misschien toch wel mijn ding, haha, zoetsappig mens dat ik ben :-p

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.