Starcrossed (Starcrossed #1) – Josephine Angelini

Geplaatst op 22 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Starcrossed (Starcrossed #1) – Josephine AngeliniStarcrossed door Josephine Angelini
Ook door deze auteur: Dreamless
Serie: Starcrossed #1
Andere boeken in deze serie: Dreamless
Uitgever: Macmillan | juni 2011
Genres: Young Adult, Romantiek, Mythologie, Paranormal Romance, Fantasy
Aantal pagina's: 518
ISBN: 9780330529730
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Destiny brought them together.
The gods will keep them apart.

When shy, awkward Helen Hamilton meets Lucas Delos for the first time, she thinks two things: the first, that he is the most ridiculously beautiful boy she has seen in her life; the second, that she wants to kill him with her bare hands.
An ancient curse means Lucas and Helen are destined to loathe one another. But sometimes love is stronger than hate, and not even the gods themselves can prevent what will happen next...

Nederlandse lezers kan ik blij maken; dit boek zal binnenkort in het Nederlands verschijnen bij LS Amsterdam onder de titel ‘Vervloekt’. Als ik dat had geweten, dan had ik Starcrossed denk ik nog niet in het Engels gekocht. Maar dat deed ik wel – via awesomebooks – omdat ik erg benieuwd was.

Het is een vrij dik boek – meer dan 500 pagina’s – maar ik kreeg af en toe niet echt de indruk dat er heel veel gebeurde. Ergens voelde het – aan het begin – een beetje als Twilight en misschien ook wel als het Nederlandse Flame, maar later in het boek kreeg Starcrossed echt zijn eigen unieke sfeer en setting.

Het verhaal gaat over Helen, die in aanraking komt met een nieuwe familie met wel heel erg mooie mensen. Het blijken halfgoden te zijn en Helen komt er achter dat ook zij afstamt van de Goden. Hierdoor heeft ze gaven die ze onder controle moet zien te krijgen. Maar Helen is ook nog eens in gevaar; de vier Huizen hebben ruzie onderling en doen er alles aan om elkaar af te maken… En dan is er ook nog zoiets als die wondermooie Lucas.

Ik vond het een erg leuk verhaal, maar ik vond het jammer dat het boek niet vanuit de ik-vorm was geschreven. Ik had het idee dat ik daardoor heel wat van Helen’s gedachten misliep. Ook kreeg ik de indruk dat het verhaal bewust werd opgerekt met dingen die er eigenlijk weinig toe deden. Ze waren beeldend en gaven een goede schets van alle omgevingen en settings, maar toch voelde sommige elementen als overbodig.

Dat neemt niet weg dat Angelini er in is geslaagd om een leuke draai te geven aan de Griekse mythologie en de mogelijke afstammelingen. Het is absoluut niet te vergelijken met bijvoorbeeld Percy Jackson, maar lijkt qua romantische sfeer veel meer op bijvoorbeeld Twilight. Maar dan wel met het lef om gruwelijkheden te tonen. Want actie en heftige gebeurtenissen zitten er ook in.

Ondanks dat het een dik boek is, ben ik er toch doorheen gevlogen en dit komt mede doordat er een aantal clichés een gruzelementen zijn geslagen. Liefde op het eerste gezicht is er namelijk helemaal niet tussen Helen en Lucas, maar een onbeschrijfelijke haat als ze elkaar voor het eerst ontmoeten. De Trojaanse Oorlog en de mythe van Atlantis zijn daarmee verweven en dit is erg origineel gedaan.

Starcrossed is perfect voor liefhebbers van paranormal romance en mythologie en biedt 500+ pagina’s vermaak.

Starcrossed

 

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “Starcrossed (Starcrossed #1) – Josephine Angelini

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.