Trending, snape en leesclub

Geplaatst op 18 januari 2016 door Emmy in Persoonlijk / 8 Comments

Tijd voor een nieuw weekoverzicht. Zo schilderde ik zeker aan mijn muurschildering, ging ik naar mijn leesbeesten leesclub en overleed Alan Rickman, de auteur die Snape vertolkte.

Maandag:

Heerlijk om aan de begin van de week vrij te zijn. Dit zorgt er altijd voor dat ik veel voor elkaar krijg. Ik begin de dag met het uitlezen van Supernatural – the official companion for season 3 en later ook Anna. Gaat lekker! Daarna schilder ik verder aan de muurschildering, maar ik sta verkeerd op het trapje en moet na ongeveer een uur stoppen omdat ik niet meer op mijn been kan staan.

muurschildering Harry Potter

’s Middags nam ik me voor om lekker te gaan bloggen, maar dit liep al snel uit in een trending topic op twitter: #vraaghetdeboekblogger. Zo tof! Op 4 februari gaan we dit herhalen.. Ik ben benieuwd of het dan weer zo’n succes gaat worden. Bedenk in ieder geval maar alvast wat vragen!

#vraaghetdeboekblogger

’s Avonds speel ik Dungeons & Dragons en dat is weer even gezellig als altijd.

Dinsdag:

Ik heb geen zin om op te staan vandaag. Ik had me heel veel dingen voorgenomen om te doen, maar als ik nog voor de wekker wakker word, besef ik dat dit onzin is. Waarom moet ik zo veel van mezelf?! Ik besluit lekker rustig aan te doen en fiets tegen het eind van de ochtend naar de action. Daar koop ik wat spulletjes voor mijn werk, een lenzensetje voor mijn telefoon, gelpennen voor de muurschildering en wat lekkers.

action shoplog

Grappig is dat ik het voor elkaar krijg om een van de lensjes binnen een paar uur muurvast weet te krijgen op het klemmetje. Story of my life. Maar het is wel heel leuk om er mee te prutsen.

Daarna valt de flow op de mat, en een leuke uitnodiging. Zo leuk!

katten in boekenkast

Ook de katten houden van mijn boekenkasten.

Best of YA promoteam

Ook lijstte ik eindelijk de Best of YA foto in. Die staat nu mooi op mijn kast te pronken. Wat een lieverds zijn dit toch allemaal, en wat blijft te foto leuk!

Woensdag

Vandaag moet ik werken en zou ik weer een lesbezoek krijgen; maar dat viel weg. De leerlingen waren best rustig.. nou ja.. de mavoklas dan (veel zieken). De andere klas: wow. Die waren door allerlei zaken van streek. Op mijn werk stuurde ik ook nog wat mailtjes rond. Maar toch had ik niet het zware vermoeidheid gevoel wat ik voor de kerstvakantie had. Dat zie ik als een goed teken. Ook was de bijles die avond erg prettig; mijn leerling gaf zelfs aan nog een extra les te willen hebben voor zijn toets. Heel fijn als leerlingen zelf dat inzicht weten te krijgen.

In de trein las ik getatoeëerde lelies, die ik niet uit kreeg omdat ik telefoon kreeg. Ach ja. Ook leuk. Later meer daarover. Het boek viel me in ieder geval niet tegen. Ik had weinig verwachtingen en werd daardoor positief verrast.

’s Avonds plofte ik lekker neer op de bank en las ik nog een stukje in de aniway en ging redelijk op tijd naar bed.

Donderdag:

Ik begon de dag met shadowhunters. Damn. Dat is even wennen. Ik denk niet dat ik er echt blij mee ben, ook al ga ik de serie wel volgen. Ik bedenk met net hoeveel series ik nog wil kijken.. ik word er een beetje moedeloos van. Maar shadowhunters.. Ik zou zo veel kunnen zeggen over de dingen die ik niet chill vind. Maar mag je oordelen op één aflevering? Ik ga de rest van de serie zeker kijken, maar ik ga mijn verwachtingen wel bijstellen!

Daarna hoorde ik het treurige nieuws van het overlijden van Alan Rickman. Ik was daar ook een beetje door van slag.Wel krijg ik een boek binnen van de Fontein: Blauwe maan.

Snape funko

Vrijdag:

Vandaag ga ik vloggen! De vlog is ondertussen al online, dus daar kunnen jullie zien wat ik onder andere heb uitgespookt vandaag, maar ik zal het met liefde nogmaals herhalen.

Ik begon de dag met het recenseren van een boek en het lezen van blogjes. Dit laatste doe ik vrijwel altijd bij het ontbijt en aangezien ik pas om 10 uur weg hoef als ik moet werken, leek het me goed om nog een blogje te tikken. Het zit namelijk zo; normaal werk ik ontzettend veel vooruit, maar de laatste tijd heb ik niet zo’n grote voorraad meer. Als ik nu niet zou gaan typen, dan zou er zondag niks online komen en dat wilde ik niet.

Om 10 uur stapte ik naar buiten en eenmaal op het station miste ik net mijn trein, waardoor ik nog even naar de bruna ako ging, om te snuffelen tussen de uitverkoop. En ja hoor, ik vond een boek wat ik al lang wilde hebben. Het tweede deel van de Brug der getijden serie; Staal en stormweer. Dat was nog eens een gelukje! In de trein begon ik met Duizend stukjes van jou, welke ik die dag ook nog uitlas. Wat een topper! Ik ben aangenaam verrast. Ik lees ook nog een stukje in gerechtigheid, omdat ik mijn boek uit heb voor ik in Eindhoven ben. Eenmaal in Eindhoven spreek ik af met Ellis, om samen wat te gaan eten. We zijn immers allebei veel te vroeg voor de Leesbeesten leesclub.

De eerste leesclub bij Van Piere stond namelijk ook op het programma. Wij bespraken The Cage, zoals jullie vanmorgen al konden lezen. Het was erg geslaagd en wij hebben meteen nieuwe data geprikt. Ook kreeg ik van Annabel Up from the grave, het boek wat ik won via haar blog. Ook zij had nog een prijs tegoed. Scheelt geld zo! Op de terugweg was het ook erg gezellig, en de man van Annabel bracht me zelfs thuis. Zo lief! Daarna ben ik eigenlijk meteen naar bed gegaan, omdat ik de volgende morgen heel vroeg op moest.

Zaterdag

De wekker ging vanmorgen om half 6. HALF 6. Onmenselijk vroeg, maar het was het waard. Ik zou namelijk met Monica mee gaan. Wat we gingen doen, tja, dat mogen we nog niet bekend maken. Ik had beloofd om mee te gaan en ik vond mezelf best wel een bikkel, want we moesten mega lang wachten. Eerst 2,5 buiten in de vrieskou (met sneeuwstormen) en later nog uren binnen. Maar he, dat heb je over voor vriendschappen.

Eigenlijk wilde ik ’s middags naar de leesclub van The falconer bij ABC, maar omdat Monica nog niet klaar was, besloot ik toch niet te gaan. Daarbij voelde ik mezelf ’s middags nog steeds een ijsklontje. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat ik uiteindelijk blij was weer thuis te zijn. Ik vond het zelfs niet erg dat ik maar halverwege het boek wat ik las ben gekomen (Storm & stone). Wel een leuk boek, overigens. ’s Avonds aten we lekker Chinees en keken we 2 afleveringen van SG-U. En keek ik Wie is de mol, natuurlijk!

Zondag

Toen ik vanmorgen wakker werd, kwam het niet eens als een verrassing; een mega migraine aanval. Misselijk van de pijn ben ik mijn bed uitgegaan en uiteindelijk op de bank gaan liggen. Ik wilde zo veel doen vandaag! Bah. Gisteren toch te druk geweest.

Ik doe ontzettend rustig aan en besluit samen met Rob een lekker stukje te gaan wandelen (en de eendjes te voeren). Ondanks de kou schijnt er een lekker zonnetje. Ik voel me steeds beter en dus besluiten we thuis toch te gaan doen wat ons belangrijkste doel van de dag was; dingen bespreken voor de bruiloft. Over minder dan 4 maanden stappen wij namelijk in het huwelijksbootje! Het krijgt steeds meer vorm en dat is zo tof! Ik kijk er echt steeds meer naar uit.

Agenda blog

Maar ook in boekblogger land staan er veel toffe dingen op de agenda!

Daarna begin ik met het volgende doel van de dag: bloggen. Ik maak foto’s en schrijf stukken. Het voelt fijn om er weer lekker mee bezig te zijn. Helaas kom ik er wel eindelijk achter waarom mijn SEO niet zo lekker werkt en waarom ik steeds struggles heb met de zogenaamde BB-codes; de bol plugin veroorzaakt problemen bij andere plugins. Dat is even rot. Snel stuur ik bol een berichtje en nu is het afwachten. In de tussentijd blog ik natuurlijk lekker verder.

Oh en ik zet de winactie op facebook online! Je kunt er een boekenbon van €5,- winnen!win een boekenbon

Misschien dat ik vanavond nog verder ga lezen, maar ik denk dat ik Storm & stone lekker doorschuif naar maandag. Dan maar wat minder boeken deze week. Dat mag ook wel eens, toch?

Aankomende week heb ik een interview, een gewone werkweek (+ een extra vergadering) en hopelijk op zaterdag een boekrelease. Zin in! Tot volgende week.

Even geen foto’s van mijn gelezen en gekregen stapels, het is al te donker. Sorry.

Gelezen: Anna, Supernatural (season companion 3), Getatoeëerde lelies en Duizend stukjes van jou
Bezig in: gerechtigheid, Storm & stone
New in: Blauwe maan, Staal & stormweer en Up from the grave.

Tags: , ,

Divider

8 responses to “Trending, snape en leesclub

  1. Die muur wordt ontzettend gaaf zeg!
    Ik heb trouwens al vaker gehoord dat de bol.com-plugin problemen veroorzaakt. Ik had hem nog niet geïnstalleerd, en ben dat na al dat soort verhalen voorlopig ook niet van plan. Dan maar wat meer zelf de moeite nemen om linkjes aan te maken 😉

  2. Wauw, die blog-agenda. Zoveel leuke dingen om naar uit te kijken. Ik heb ondertussen ‘Blauwe maan’ al kunnen lezen en vond het boek beter dan zijn voorganger. Een week voor het trieste nieuws van Alan Rickman kocht ik net de Snape Funko Doll. Die heeft hier ondertussen ook een mooie ereplaats in de boekenkast

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.