Top 10 Populaire auteurs van wie ik nog niks heb gelezen

Geplaatst op 3 juli 2014 door Emmy in Boeken, TTT / 6 Comments

Elke week wordt mijn boekenkennis weer een beetje op de proef gesteld door de Top Ten of Thursday die door De Lady Library in Nederlandstalig boekbloggersland wordt georganiseerd. Ik doe al maanden trouw mee, en dus ook deze week weer. Na een vraag op twitter wat het thema van deze week was, moest ik even slikken… Een Top 10 Populaire auteurs van wie ik nog niks heb gelezen? Ik ben al zo slecht met namen! Jammerend opende ik Goodreads om op jacht te gaan. Wat dat betreft is Goodreads echt de uitvinding van de eeuw. Nou, op naar die lijst!

Ik geef toe dat ik gewoon naar mijn to read lijst ben gegaan en daar bij 1 ben begonnen en langzaam naar beneden ben gegaan. Hierbij heb ik schrijvers uitgekozen waarvan ik denk dat ze populair en bekend zijn en waar ik dus nog niks van gelezen heb. Jullie mogen aan het eind straf uitdelen. Heus wel.

 1. Philip Pullman. Deze schrijver schreef The Golden Compass wat ik dus nog niet gelezen heb. Schande. En dat terwijl mijn vriend de trilogie gewoon heeft staan.
 2. Cornelia Funke. Deze schrijfster schreef Hart van Inkt. Wat ik dus nog niet gelezen heb.. Het erge is nog wel dat mijn moeder dit boek jaaaaaaren geleden voor me meenam uit de bieb, maar ik er destijds niet aan toe kwam. Smoesjes, smoesjes.
 3. Edgar Alan Poe. Ja, een beetje random, is het niet? Maar al jaren roep ik dat ik zijn duistere stukken wil lezen.. En dat heb ik tot op heden nog niet gedaan. Wie hem niet krijgt, verdient het samen met mij straf te krijgen.
 4. L.A. Weatherly. Natuurlijk weet ik wel welke boeken zij schreef, namelijk de Angel trilogie. Maar die heb ik dus nog niet gelezen.
 5. A.G. Howard, schreef Splintered enzo. Die lijken me mega gaaf.. Maar nog niet gelezen. Sorrrrrry!
 6. Amy Plum. Zij schreef Die for me. Volgens mij ook heel populair. Maar nog niet door mij gelezen.
 7. Keira Cass. Ik wacht op de Nederlandse uitgave. Echt waar. Heus waar. Bijna! Bijna!
 8. Neal Shusterman. Schreef gesplitst. MOET ik lezen!
 9. James Dashner. De Maze runner is/was heel populair een tijdje terug.. Zeker omdat de film er aan komt. Maar ik heb tot op heden niks gelezen. De Nederlandse versie komt er ook aan… Misschien lost dat wat op? Het is wel dat de negatieve recensies over deel 2 en 3 me behoorlijk tegenhouden om te gaan lezen.
 10. Rachel Hawkins. Serieus, hex hall kijkt me al bijna een jaar aan vanaf mijn ereader. Ik ben erg. Het lijkt me zo’n gaaf boek.. Maar alle boeken zijn zo gaaf! MUST. KEEP. READING.

Ik moet toegeven: ik vond dit makkelijker dan ik had gedacht. Met mijn goodreads to read lijst er naast is het zelfs makkelijk te noemen. Maar dan  mis je ook wel weer namen. Dus hierbij nog eervolle vermeldingen voor: Charles Dickens, Josephine Angelini, Simone van der Steeg, Joany de Vries, Kady Cross en al die andere schrijfhelden die er bestaan!

Van welke schrijver heb jij nog niks gelezen?

Tags: ,

Divider

6 responses to “Top 10 Populaire auteurs van wie ik nog niks heb gelezen

 1. Tessa

  Ik vind The Maze Runner onwijs tegenvallen. Ben ergens op een kwart of zo, maar geen zin om verder te lezen en dat terwijl ik de hele trilogie heb staan…

 2. Lisa

  Van Cornelia Funke raad ik eigenlijk alleen aan om de drie delen van Hart van Inkt te lezen, drie prachtige boeken waar ik helemaal in mee leefde. Omdat ze toen zo’n indruk op mij achter gelaten hebben, ben ik andere boeken van haar gaan lezen. Helaas vielen die verschrikkelijk tegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.