Top 10 Bijpersonen in boeken en films

Geplaatst op 20 februari 2014 door Emmy in TTT / 8 Comments

Elke donderdag legt De Lady Library boekenbloggend Nederland een top 10 voor die ze kunnen invullen. Deze week een top 10 van bijpersonen in boeken en films. Een interessante lijst, want de bijrol is in vele gevallen een reden voor a. een aparte fandom of b. personages die iedereen lijkt te vergeten. Terwijl zij uiteindelijk de wereld scheppen.  Nu moet ik sowieso heel erg mijn best doen om niet 8 van de 10 plekken vol te proppen met karakters uit Harry Potter, dus hou je vast!

1. Professor Snape.
Dit is een van de meest interessante karakters OOIT. Er zit zo veel diepgang in die man dat het bijna niet te geloven is. Een leuke anekdote is misschien wel dat ik ooit een opstel over hem schreef. Van alle personages uit de Harry Potter reeks, is dit een van mijn favorieten. 

2. Neville Longbottom
Ik wilde graag nog een personages uit de HP wereld pakken en ik heb heel lang getwijfeld tussen Lupin, Neville, Arthur, Bellatrix en Luna, omdat ik ze allemaal super tof vindt en allemaal een bijzondere rol vervullen en een interessant karakter vormen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Neville, omdat hij het toonbeeld van moed is. Hij is zo’n personage dat wordt ondergesneeuwd door de anderen, maar stiekem de meeste ballen van allemaal heeft. Echt hoor. Hij is stiekem een beetje een held van mij, omdat hij boven ieders verwachting toch kan schitteren. 

3.  Hermelien uit Verkikkerd
Toen ik verkikkerd las, werd ik een beetje stil van Hermelien, omdat ik me zo ontzettend in haar kan vinden! Het was een beetje alsof ik over mezelf las! Ik vind het oprecht een hele coole nerd en ik hoop nog heel veel over haar te lezen.

4. Simon uit TMI
Weer een nerd. Ik vind Simon hilarisch. 

5. Vancha March uit de Saga van Darren Shan
Niet heel veel mensen hebben deze serie gelezen, maar al vanaf het begin vond ik hem echt super gaaf. Wellicht door zijn uiterlijk, maar ook door zijn gevoel voor humor. 

6. Grimmalkin uit The Iron Fey
Wie houdt er nou niet van sarcastische katers?

7. De halve cast uit A Game of Thrones
Want episch. Want teveel karakters om ze allemaal een hoofdpersoon te noemen.

8. De centaur uit Artemis Fowl waarvan ik de naam even kwijt ben.
Want sarcastische humor en een paranoide nerd. Toppie.

En toen wist ik het even niet meer hoor.. Ik heb zojuist een mega zucht geslagen en voor de zoveelste keer een blik geworpen op mijn boekenkast… Er zullen vast nog wel honderd duizend karakters zijn die eigenlijk in dit lijstje thuishoren, maar ik kan ze gewoon even niet vinden. Snorry!

Tags:

Divider

8 responses to “Top 10 Bijpersonen in boeken en films

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.