Tijdlijn – Peter Goes

Geplaatst op 25 december 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Tijdlijn – Peter GoesTijdlijn door Peter Goes
Illustrator: Peter Goes
Uitgever: Lannoo | Oktober 2015
Genres: Educatie, Graphic Novel, Geschiedenis
Aantal pagina's: 80
ISBN: 9789401426282
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Van de oerknal tot het heden in meesterlijke kijkplaten.

Van de dinosaurussen tot de Vikingen, van de Romeinen tot de Egyptenaren, van de ridders tot de grote kunstenaars, van burchten tot wolkenkrabbers, allemaal komen ze aan bod in dit complete overzicht.

Peter Goes tekende in dit prachtige kijkboek op groot formaat de hele wereldgeschiedenis als één doorlopend verhaal.

Tijdlijn is een meesterlijk vormgegeven geschiedenisboek voor jong en oud, vol leerzame en grappige feitjes, soms verstopt in de gedetailleerde tekeningen.

tijdlijn

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dacht dat ik ‘wel even’ door dit boek zou gaan, wat bij de meeste graphic novels het geval is. Maar dit enorme boek wist mij werkelijk waar uren bezig te houden. Dit komt mede door de vormgeving. Het boek is een tijdlijn, en ook de vormgeving is daarop aangesloten. Herkenbare tekeningen, waar stukjes tekst in verweven zijn, maken het een interessant geheel waar ik persoonlijk geen genoeg van kon krijgen.

Kei mooi boek.

Een video die is geplaatst door zonenmaan (@zonenmaan) op

Bovenstaand filmpje geeft een beetje een idee hoe het boek is opgebouwd. Naar mijn mening echt prachtig.

Hoewel er achterin vermeld staat dat de schrijver/illustrator keuzes naar persoonlijke voorkeur heeft gemaakt qua invulling (van tijden), voelt het boek verrassend compleet. Dit komt omdat niet alleen de historie van Europa aan bod komt, maar er ook uitstapjes worden gemaakt naar andere continenten. Dit alles in een heldere taal, die ook goed te volgen is door kinderen.

Wat mij betreft is dit een van de beste geïllustreerde educatieve boeken die ik ooit heb gezien. Het is leerzaam, mooi en zit zo vol details dat je niet uitgekeken raakt. Woorden kunnen eigenlijk niet helemaal omschrijven hoe goed dit boek is; het is een aanrader om dit boek door je handen te laten gaan. Vooral leuk voor mensen met kinderen, maar ook als je gewoon een zwak hebt voor mooie plaatjes. Peter Goes maakt geschiedenis leuk!

tijdlijn

 

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.