This Wicked Fate – Kalynn Bayron

Geplaatst op 9 september 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

This Wicked Fate – Kalynn BayronThis wicked fate door Kalynn Bayron
Ook door deze auteur: Cinderella is dead
Serie: This Poison Heart #2
Andere boeken in deze serie: This poison heart
Uitgever: Bloomsbury | Juni 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9781526650726
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

How much would you risk to save the ones you love? Would you tempt even the most dangerous fate?

Briseis has one chance to save her mother, but she'll need to do the impossible: find the last fragment of the deadly Absyrtus Heart. If she is to locate the missing piece, she must turn to the blood relatives she's never known, learn about their secret powers, and take her place in their ancient lineage. Briseis is not the only one who wants the Heart, and her enemies will stop at nothing to fulfill their own ruthless plans. The fates tell of a truly dangerous journey, one that could end in more heartache, more death. Bolstered by the sisterhood of ancient magic, can Briseis harness her power to save the people she loves most?

Na het lezen van This Poison Heart was ik helemaal overrompeld. Ik vond dat zo’n fantastisch boek dat ik deel twee zo snel mogelijk wilde hebben. Ik hoopte natuurlijk dat This Wicked Fate net zo awesome zou worden, waardoor mijn verwachtingen door het dak gingen. Nu is de vraag: kwamen die verwachtingen uit?

Om haar moeder te redden moet Briseis het laatste, missende stuk van het dodelijk Absyrtus Hart vinden. Ze moet oude familieleden opzoeken en geheime krachten onderzoeken om haar plek in een eeuwenoude lijn op te eisen. Ze is alleen niet de enige die jacht maakt op het hart.

Ik vond This Wicked Fate heel tof, maar het was tegelijkertijd heel anders dan het eerste deel. Waar in het eerste deel alles nog nieuw was en je samen met Bri vanalles ontdekt, is boek twee duisterder en ga je echt op pad. Het was daardoor een heel ander soort boek. Awesome, maar anders.

In This Wicked Fate wordt je ondergedompeld in mythologie, magische krachten en een spannende jacht om het hart op tijd te bemachtigen. Ik genoot van die jacht en de personages. Maar, ik miste wel dat ontdekkende wat ik in het eerste boek zo enorm kon waarderen.

Het tweede deel focust zich veel meer op de Griekse mythologie – wat aan het eind van het eerste boek tot uiting kwam – en leest dan ook als een queeste. Heel leuk, maar het krijgt daardoor een heel andere dimensie en sfeer. Het draait niet langer om Bri en de relatie tot andere personages, maar om iets groters. En ik zal eerlijk zijn: soms miste ik dat een beetje. Want dat vond ik juist zo tof aan het eerste boek.

Dat neemt niet weg dat ik dit een awesome tweeluik vind en enorm blij ben dat ik hem heb gelezen. Er mist gewoon wat en ik weet niet helemaal precies wat dat dan is.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.