The Witch of Duva (The Grisha 0.5) – Leigh Bardugo

Geplaatst op 6 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Witch of Duva (The Grisha 0.5) – Leigh BardugoThe Witch of Duva Serie: The Grisha #0.5
Andere boeken in deze serie: Shadow and Bone
| juni 2012
Aantal pagina's: 43
ISBN: 9781466820753
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

There was a time when the woods near Duva ate girls...or so the story goes. But it’s just possible that the danger may be a little bit closer to home. This story is a companion folk tale to Leigh Bardugo’s debut novel, Shadow and Bone.

Goedemorgen! Hebben jullie een fijne Paasdagen dit weekend? Vandaag is er wat bijzonders, namelijk een hele rits van korte recensies van novellen die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Ik wilde ze eerst allemaal in één post verwerken, maar dat zou niet mooi uitkomen met mijn recensie-lijsten. Tja..Ik hou er nu eenmaal van als lijsten mooi compleet zijn! vandaag verschijnen er dus meerdere blogposts!

Als eerste wil ik ‘The Witch of Duva‘ bespreken (In het Nederlands verschenen als De Heks van Duva). Dit is deel 0.5 van de Grisha trilogie en verteld een typisch Ravkaans sprookje, over jawel, de Heks van Duva.

Dit verhaaltje staat los van alle personages die voorkomen in Leigh Bardugo’s Grisha trilogie, maar laat wel meteen zien hoe gedetailleerd ze deze wereld heeft uitgedacht. Het past qua sfeer perfect bij de rest en geeft je een goede indruk wat mensen in Ravka geloven.

Het verhaaltje zelf gaf me een beetje een Hans en Grietje gevoel.. Niet dat het er echt op lijkt, maar wel gaf het me hetzelfde griezelige gevoel. Leigh Bardugo heeft met deze novelle precies laten zien hoe een sprookje zou moeten zijn; eentje waarvan een kind wel twee keer na gaat denken voordat het kattenkwaad gaat uithalen.

Van alle novellen die ik tot op heden gelezen heb, vind ik dit een van de betere. Waarom? Omdat het geen oninteressant toevoegsel is van personages die eigenlijk alles al hebben gezegd. Of een standaard herhaling van een gebeurtenis, maar dan van een ander perspectief. Nee, deze novelle is puur om de wereld van de Grisha nog meer vorm te geven, en omdat ik daar een zacht ei voor ben, vond ik deze prachtig!

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.