The Vanishing Throne (The Falconer #2) – Elizabeth May

Geplaatst op 23 juli 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Vanishing Throne (The Falconer #2) – Elizabeth MayThe Vanishing Throne door Elizabeth May
Ook door deze auteur: The Falconer
Serie: The Falconer #2
Andere boeken in deze serie: The Falconer
Uitgever: Gollancz | November 2015
Genres: Young Adult, Fantasy, Historische fictie
Aantal pagina's: 362
ISBN: 9780575130463
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

My name is Lady Aileana Kameron.

First the fae murdered my mother. Then they destroyed my world.

Now I’m fighting for more than revenge.

Aileana took a stand against the Wild Hunt, and she lost everything: her home, her family and her friends. Held captive by her enemy, and tormenting herself over her failure, escape seems like only the faintest possibility. But when she gets her chance, she seizes it . . . to rejoin a world devastated by war.

The future is bleak. Hunted by the fae, running for her life, Aileana has only a few options left. Trying to become part of a society scarred by – and hiding from – the Wild Hunt; trusting that a fragile alliance with the fae will save her; or walking the most dangerous path at all: coming in to her own powers as the last of the Falconers . . .

Ik ben een beetje verliefd op het eiland aan de overkant van de Noordzee. Zowel Ierland als Schotland voelen voor mij als thuis. Boeken die zich daar afspelen doen me bij voorbaat al laten watertanden. Toen ik vorig jaar bij YALC The Falconer scoorde (een boek dat al een eeuwigheid op mijn TBR) stond, raakte ik verliefd op de spanning, de setting en de vele verschillende soorten fae. En toen ik las dat Elizabeth May naar YALC zou komen, vond ik dit een goed excuus om het tweede deel alvast te scoren, The Vanishing Throne.

Aileana (Ken) heeft haar wereld zien instorten. De Fae hebben haar moeder vermoord en later haar wereld. Maar als Falconer neemt ze de strijd aan. Ze heeft de Wild Hunt overleefd, maar wordt vastgehouden. Als ze weet te ontsnappen is haar wereld verandert in een groot slagveld waarin alles verwoest lijkt te zijn. Ze gaat op zoek naar bondgenoten, een gevaarlijke taak.

Ik moest even goed nadenken hoe boek één ook al weer eindigde, maar het duurde niet lang alvorens ik weer met mijn hoofd in het ruige Schotland was. Een deel van het verhaal speelt zich af in Edinburgh, waar ik afgelopen maart ben geweest. Ik herkende allemaal plaatsen terug en dit was ten gunste aan de setting. Heerlijk! Ik zag het helemaal voor me en dat was fijn.

Toch miste ik iets in de setting; de historische sfeer! Ik had verwacht dat dit meer terug zou komen, maar ik vond het maar minimaal. Gelukkig wordt het goedgemaakt door heel veel meer kennis over de fae soorten, werelden, geschiedenis en ga zo maar door.

De personages waren weer fantastisch. Aileana was lekker stoer en de kick-ass heldin die wij allemaal zo graag willen zijn, Kiaran was weer zo’n typische mysterieuze hunk en Derrick was fantastisch. Echt, alleen al om de pixie wil je dit boek lezen.

Het gebruik van de verschillende soorten fae vind ik vooral erg leuk. Het geeft het boek een bepaalde eigenheid en speelt in op de mythologie over fae die we kennen; er zijn immers verschillende soorten. Ook wordt er geregeld ingespeelt op hoe je met deze wezens om moet gaan en wat feit of fictie is.

Ergens had ik wel een beetje een ACOTAR-vibe, vooral omdat we in dit boek meer te maken krijgen met de verschillende hoven (Seelie, Unseelie) en er sprake is van romance. Ook heeft Aileana zelf bepaalde krachten.

The Vanishing Throne is wel typisch een tussenboek in de trilogie, waarbij we tussen twee epische gebeurtenissen in zitten en waar er ruimte is tot ademhalen. Er gebeurt zeker voldoende, maar de focus ligt voornamelijk op de ontwikkeling van de karakters. Er worden zaken onthuld die nodig zijn om de eindstrijd aan te kunnen gaan.

En dan de romantiek. Aileanna en Kiaran zijn OTP en ze groeien echt naar elkaar toe in dit boek. Genoeg zwijmelmomenten gegarandeerd.

En het einde. Man man man. Dit boek begint steengoed, zakt dan voor mijn gevoel een beetje in en slaat je dan volledig in elkaar op het einde. Ik heb deel drie nu nodig en ik ga hem zeker proberen te scoren op YALC.

The Vanishing Throne is een aanrader voor fans van The Iron Fey en A Court of Thorns and Roses.

Fan van fae, historie, romantiek en kick-ass heldinnen? Dan is deze serie echt wat voor jou. The Vanishing Throne is op zijn eigen manier een fantastisch vervolg op het eerste deel. Misschien wat minder bombastisch, maar wel heel erg tof en met heel veel extra achtergrondinformatie.

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.