The Unholy Cause (Supernatural #5) – Joe Schreiber

Geplaatst op 29 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

The Unholy Cause (Supernatural #5) – Joe SchreiberThe Unholy Cause door Joe Schreiber
Serie: Supernatural #5
Andere boeken in deze serie: Nevermore
Uitgever: Titan Books | januari 2011
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9781848565289
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

A Supernatural novel that reveals a previously unseen adventure for the Winchester brothers, from the hit CW series!

Way back in April 1862, Confederate Captain Jubal Beauchamp leads a charge across a Georgia battleground… Fast forward to 2009 and a civil war re-enactment becomes all too real. When Sam and Dean head down south to investigate they find that history has got somewhat out of hand…

Eigenlijk sta je er niet zo vaak bij stil, maar van de meeste populaire tv-series (met huge fandom) verschijnen uiteindelijk ook in boekvorm. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik er achter kwam dat mijn current obsession ook in boekvorm is verschenen: supernatural! In Utrecht vond ik een van de pockets, The Unholy Cause,  op de tweedehands afdeling en die moest gewoon mee naar huis. Dat het deel 5 was, boeide me niet. Waarom? Omdat deze boekjes – net zoals charmed – los gelezen kunnen worden.

Ik had al snel door dat het concept hetzelfde was als charmed; een soort extra (nooit op tv getoonde) aflevering in boekvorm. Het heeft dezelfde opbouw en structuur en dat heeft als gevolg dat alle delen ergens wel op elkaar zullen lijken. Maar is dat erg? Nee. Het echte gevaar ligt namelijk bij de schrijver: is hij of zij wel in staat om je geliefde personages over te brengen in tekst?

Toen ik op instagram aangaf dit boek te lezen, werd ik overspoelt van reacties; mensen die benieuwd waren hoe het was, maar ook mensen die een nieuwe wereld zagen open gaan. Boeken over supernatural!

Dit boekje gaat over de broers gedurende de periode dat Lucifer achter Sam aan zit. Joe Schreiber is er in geslaagd om de karakters van de jongens goed over te brengen, door hun kenmerkende uitspraken te gebruiken. Tevens gedragen ze zich ook zoals ze in de serie zouden doen. Net als in de serie maakt ook Castiel af en toe zijn intrede. Gedurende deze ‘aflevering’ onderzoeken ze een reenactment van de Amerikaanse Burgeroorlog, waarbij er natuurlijk van alles gebeurd. Hierdoor bevat het boek een aantal climaxen, wat ook wel nodig is om het leuk te houden. Begrijp me niet verkeerd, want ik vond het echt een leuk boekje, maar naar alle mooie mannen kijken brengt natuurlijk wel wat extra voordelen met zich mee. Gelukkig heb ik voldoende verbeeldingskracht om ze wel voor me te zien.

Uiteindelijk vloog ik best wel door het boekje heen en kan ik er positief op terugkijken, terwijl ik helemaal niet zo veel interesse heb in de burgeroorlog. Liever zou ik natuurlijk zien dat er echt folklore werd gebruikt (want daar heb ik een zwak voor), maar het feit dat Schreiber de sfeer van het Zuiden zo netjes heeft overgebracht, vergeef ik het hem

Wil ik de rest van de pockets nu ook? Yes please. Ik zie het – net als bij charmed – nu als een uitdaging om de boeken compleet te krijgen! Want ik kan gewoon niet genoeg krijgen van deze bovennatuurlijke hotties. The Unholy Cause, was een leuk boekje waarin de sfeer van de serie gewaarborgd wordt.

supernatural

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “The Unholy Cause (Supernatural #5) – Joe Schreiber

  1. Ik ben blij te horen dat de boeken ook de moeite waard zijn om op te pikken… ik ben vaak niet echy een voorstander van scherm naar boek vertolkingen maar nu ben ik wel echt nieuwsgierig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.