The Twelve Tag

Geplaatst op 25 augustus 2014 door Emmy in Persoonlijk, TAG / 18 Comments

Vorige week werd ik door Audrey getagd voor een wel heel bijzondere tag: eentje die in het verleden duikt. Voor mij een half leven terug… Namelijk naar mijn 12 jarige ik. Ik herinner me nog wel goed hoe het toen was.. Zo op de grens van de basisschool naar de grote enge middelbare school in een andere stad. Op je 12e heb je altijd zo’n bizarre wijsheid.. Alsof je de hele wereld al kent, terwijl je stiekem alleen je eigen stad een beetje goed kent.. Maar goed.. we zijn nu 12 jaar verder… Laten we snel terug gaan kijken!

1. Hoe zag je leven eruit toen je 12 was?

Ik woonde bij mijn ouders in een vrij luxe huis. Mijn ouders waren toen nog bij elkaar en we kregen een zwembad. Ik was hysterisch Harry Potter fan en fan van W.i.t.c.h.. Want wicca & hekserij vond ik toen al machtig interessant. Ik begon ook steeds meer te lezen, want ik wist eindelijk wat boeken te vinden die me leuk leken. Ik keek anime op de Nederlandse tv en stond bekend als het meisje dat ook DragonBall Z keek. Vonden alle jongens errrug stoer. Ik zat heel veel achter de computer (Harry Potter websites bezoeken en msn’en) maar ik speelde ook best wel veel buiten. Dan hadden we zwerkbaltraining op onze stepjes, of ging ik voetballen met mijn klas.
Verder zat ik op korfbal, zat ik op clubs.nl en zocht ik graag naar mooie plaatjes. En ik speelde neopets! En ik had een furby.. En pokémonkaarten. En op school mochten we op vrijdagmiddag een halfuurtje computeren en dan gingen we met z’n allen chatten op jeugdjournaal chat met gekke namen. en en en… Ik wil terug naar die tijd. Wat heerlijk zorgeloos! Maar toen was ik nog 11 geloof ik, want ik ben in de zomer jarig. Ik begon dus mijn 12e levensjaar met een zomervakantie waarin ik moest leren kaften en een mooie agenda uitzoeken (in groep 8 had ik Harry Potter, in de 1e een Diddle agenda). Ik had een knalpaarse fiets en kleedde me een beetje vreemd, waardoor mijn klasgenoten me een beetje gek vonden (geloof ik). Ik was belachelijk goed in techniek. En ik keek nog steeds anime. En tja… ik was een onzekere brugmug.

2. En hoe zag jij er zelf uit?

Ik was al wat stevig en ben niet zo veel meer gegroeid.. Ik knipte mijn haar mega kort (au), waardoor ik er soms een beetje uitzag als een schaapje. Ik had ook al een bril (een paarse) en droeg graag gekleurde broeken. Ik wilde graag gothic zijn, maar ik durfde niet (ha).

3. Wat waren je hobby’s?

Korfballen, tekenen en Harry Potter wereld dingen doen. Zoals Zwerkbaltraining, Rollenspellen (op de computer en ook in het trappenhuis van een flat). Ik zat heel erg in mijn eigen wereldje.. Al vond ik het ook wel leuk om met mijn klasgenoten te gaan voetballen. Verder las ik graag over spiriwiri dingen. Ja toen al!

4. Op wie was je verliefd?

Op niemand.. Al vond ik stiekem wel wat jongens leuk.

5. Wie waren je vrienden (en heb je nog contact met ze)?

In de eerste had ik een vriendinnengroepje waarvan ik sommigen nog af en toe spreek. Helaas is het contact behoorlijk verwaterd en dat vind ik heel erg jammer. Met een vriendin – die ik op de basisschool ook al kende – spreek ik nog wel eens af. Moeten we snel maar weer eens doen!

6. Welke boeken las je?

Harry Potter…. 100.000 keer.

7. Naar welke muziek luisterde je?

K-Otic, Within Temptation (toen al!) en Gorillaz. Die vond ik vet stoer, omdat ze getekend waren en een coole website hadden. Helaas vind ik hun latere cd’s minder boeiend.. Al zet ik de eerste nog wel eens op! WT blijft wel mijn eeuwige lievelings. Die blijven <3.

8. Wat waren je favoriete tv-programma’s?

Medicopter 117! Kent iemand dat? Ik vond dat heerlijk! Op een gegeven moment ben ik de afleveringen zelfs in het Duits gaan kijken omdat ze niet meer werden uitgezonden op de Nederlandse televisiteprogramma’s. Verder keek ik anime’s als Sailor Moon, Card Captor Sakura, Yu-Gi-Oh!, Bayblade… dat soort dingen.

9. Wat was je rol in de afscheidsmusical van groep 8?

Oh dat is een grappig verhaal. Ik heb bewust gekozen voor de rol die ik speelde. Wij speelde de groeten van groep 8, naar het boek. En ik wilde perse de vuurtorenwachter zijn. Waarom? Omdat ik rood haar heb en ik dat wel een leuke streek zou vinden. Ik kreeg de rol en besefte toen pas dat ik een solo moest dingen. Alleen. Op het podium. HELP. Ik ken het liefde nu nog steeds uit mijn hoofd.
Ik weet nog wel dat we steeds opnieuw begonnen met oefenen en ik pas vrij laat aan de beurt was.. Hierdoor heb ik niet heel veel kunnen oefenen, maar het ging toch goed.

10. Schrijf een zin (of fragment) uit je dagboek over.

Ik had geen dagboek. Jammer voor jullie! 😛 Of misschien maar beter.

11. Wat waren je toekomstdromen?

Ik wilde onder andere lijkschouwer en (heli)helicopterpiloot worden. Dat kwam allemaal door Baantjer en Medicopter. Zucht. Verder keek ik niet zo vooruit.. Ik wilde liever mijn plekje in de wereld vinden (en Zwerkballen).

Vervolgens kreeg ik nog een extra 12e vraag van Audrey.

Laat een tekening zien die je gemaakt hebt toen je twaalf was.

Helaas voor jullie heb ik niet heel veel oude tekeningen hier. Wie weet dat ik ze over een tijdje nog in handen krijg (ze liggen bij mijn moeder). Maar ik heb er wel een van toen ik (dacht ik) 11 was. Het is een collage van mijn favoriete knuffel, Klein Konijn, en ik heb hem nog steeds. En ik ben er trots op dat ik dat destijds heb gemaakt! Ook maakte ik fanart van W.i.t.c.h., maar ik kan even niet bedenken of ik die nog heb (ik hoop het wel!) Dat was ook een van de eerste tekeningen die ik in heb gescand. Maargoed.. Hier mijn ode aan Klein Konijn!

IMG_5050

YES. Gevonden!

En nog één! Een Hermelien.

 

Vanessa & Sanne, nu is het jullie beurt!

Tags: ,

Divider

18 responses to “The Twelve Tag

 1. OMG EMMY! Ik had ook ‘de groeten van groep 8’ musical! Mijn rol was echt verschrikkelijk! Minou/Milou was ik en ik moest ook SOLO zingen!! Zie je mij al staan daar?? Ik wilde niet eens die rol, maar het moest omdat ik van knuffels hield en verlegen was. Lame.

  Deze tag is echt heel leuk.

  • Haha bij ons moest iemand Minou spelen die steeds in de lach schoot! Wat grappig dat wij dezelfde musical hadden!

   ‘En dit hier dit is [naam knuffel], hij is nogal verlegen…’ haha

 2. Diana

  whaha, omg ook ik heb jaren lang gekorfbalt :O
  Nooit gedacht dat ik via deze weg mensen tegen zou komen, die dit ook gedaan hebben whahha..
  En ook nog eens iemand die naar k-otic luisterde 😉 Zelfs naar een concert van ze geweest, toen het nog starmacker ofzo heete:P

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.