The Thin Executioner – Darren Shan

Geplaatst op 20 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Thin Executioner – Darren ShanThe Thin Executioner | september 2010
Aantal pagina's: 410
ISBN: 9780007315840
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

In a brutal nation of warriors, Jebel’s family holds the highest honor: his father is executioner. But Jebel is considered too thin to compete to replace him.

Humiliated and furious, Jebel vows to regain his honor in a quest to petition the fire god for invincibility. The journey is long, filled with unknown monsters. And by the end of it Jebel isn’t quite sure what he wants anymore.

In Darren Shan’s imaginative first standalone novel, he explores themes of religious tolerance and cultural understanding, and champions the idea that peace is often the bravest choice of all.

Bestel dit boek op bol.com

 Rond een jaar of 14 was ik, toen ik naast Harry Potter en Artemis Fowl helemaal in de ban raakte van Darren Shan. Het resultaat is dat ik bijna al zijn boeken heb en een tijd terug vond ik bij het boekenfestijn een van zijn onbekendere boeken: ‘The Thin Executioner‘.

Het is een aardig boek. De plot en verhaallijn zijn leuk en aardig en de karakters ontwikkelen zich goed. Maar wat me een beetje stoorde waren al die namen.
Ik snap dat het een beetje een exotisch tintje moest hebben, maar bij van die namen heb ik al snel dat ik er een beetje overeen ga lezen.. Het resultaat is dat ik sommige personages niet meer uit elkaar kan houden. Balen.

Ik vond The Thin Executioner ook een tikkeltje voorspelbaar en minder leuk als al die andere boeken van hem… Ik vond ze minder gruwelijk, alsof hij normaal gesproken zo’n boek in tweeën zou splitsen om dieper in te gaan op bepaalde culturen en gebeurtenissen. Wel vond ik dat het einde erg goed was en paste bij de persoonlijkheid van hoofdpersoon Jebel. Aardig, maar niet z’n beste werk. Vandaar een 3,5 ster voor meneer Shan.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “The Thin Executioner – Darren Shan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.