The Supervillain and Me – Danielle Banas

Geplaatst op 18 mei 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Supervillain and Me – Danielle BanasThe Supervillain and me door Daniella Banas
Uitgever: Swoon Reads | Juli 2018
Genres: Young Adult, Contemporary, Sciencefiction
Aantal pagina's: 378
ISBN: 9781250154354
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Never trust a guy in spandex.

In Abby Hamilton’s world, superheroes do more than just stop crime and save cats stuck in trees—they also drink milk straight from the carton and hog the television remote. Abby’s older brother moonlights as the famous Red Comet, but without powers of her own, following in his footsteps has never crossed her mind.

That is, until the city’s newest vigilante comes bursting into her life.

After saving Abby from an attempted mugging, Morriston’s fledgling supervillain Iron Phantom convinces her that he’s not as evil as everyone says, and that their city is under a vicious new threat. As Abby follows him deeper into their city’s darkest secrets, she comes to learn that heroes can’t always be trusted, and sometimes it’s the good guys who wear black.

Hoewel ik zelf aardig goed op de hoogte ben van alle boeken, kan ik echt niet alles bijhouden en daarom vind ik het ook zo leuk om andere blogs te volgen. Toen Joany aangaf dat ze dit boek wilde ruilen, had ik meteen interesse. The supervillain and me klonk helemaal als mijn boek. Niet veel later viel het boek op mijn deurmat. Superhelden, een contemporary én een sciencefictionelement? Kom maar door! Het deed me namelijk ook een beetje denken aan Supernerd, dus mijn inner fangirl stond al te springen.

Abby heeft een geheim: haar broer is de populairste superheld van de stad. Als Red Comet redt hij de burgers van de stad. Abby vindt het prima dat zij niet in de spotlights hoeft te staan. Alles verandert echter als er een nieuwe tiener met superkrachten op het strijdtoneel verschijnt. Al snel weet Iron Phantom haar te overtuigen dat hij niet zo slecht is als iedereen denkt. Ze wil achterhalen wie hij echt is én besluit hem te helpen om de stad te redden.

Ik heb me echt enorm vermaakt met het lezen van The Supervillain and me. Ik vond het zo leuk hoe nerdy dit boek is: het was voor mij een ideale mix tussen romantiek, een hedendaagse setting met sciencefiction invloeden en een dosis fantasy. Ik zat meteen in het verhaal en het bleef me vastgrijpen.

Het klinkt misschien gek dat ik een boek wat toch stiekem vooral om de romantiek gaat, zo leuk vond. Misschien is dat toch de setting. Superhelden maken voor mij heel veel goed. Daarnaast speelt vriendschap en familie ook een grote rol in het boek: het is niet alleen maar zwijmelen en dromen van een eerste kus. Ik vond de dynamiek tussen Abby en de rest van de personages erg lekker lopen en ik heb genoten van de zoektocht naar Iron Phantom’s ware identiteit. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik meteen wist wie het was. Ik vond dit echter geen enkel probleem!

Wat ik ook leuk vond waren de randpersonages. Red Comet was tof, Sarah – Abby’s beste vriendin – was de ultieme fangirl en fishboy. Wie houdt er nu niet van Fish Boy? De dialogen liepen lekker, het was leuk om te zien dat er verschillende plotlijnen waren en tja. Superhelden. Daar heb ik een zwak voor. No Shame.

Toch is het niet allemaal regenbogen en maneschijn. Ik vond The supervillain and me echt heel leuk, maar laten we wel eerlijk blijven: de plot is eigenlijk niet heel verrassend en het doel van het verhaal komt eigenlijk pas laat in de tweede helft van het boek aan de orde. Dit maakt het dat de balans iets beter had gekund.

Wel denk ik dat de wereld in dit boek veel mogelijkheden biedt. Het is dan niet het meest vernieuwende superhelden boek, het is wel erg vermakelijk. Ook mensen die minder met superhelden of sciencefiction hebben en meer met romantiek, zullen dit boek kunnen waarderen.

The Supervillain and me is nerdy, cute en meeslepend.

The supervillain and me is een vlot geschreven contemporary met een flinke dosis romantiek, overgoten door een sciencefictionlaagje. Zelf kan ik echt genieten van dat soort boeken en dat heb ik nu dan ook weer gedaan. De kleine dingen die ik minder uitgewerkt vond, waren geen struikelblokken om goed van het verhaal te kunnen genieten.

four-stars

Tags: ,

Divider

2 responses to “The Supervillain and Me – Danielle Banas

  1. Ik vond hem ook zo leuk. Net als jij had ik meteen in de gaten wie Iron Phantom in werkelijkheid was, maar dat vond ik ook wel passen bij superhelden films (omdat je dan als publiek wel weet wie er achter het masker schuil gaat, maar de personages in die wereld niet). Ik vind Fish Boy echt een awesome superheld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.