The Shadowhunter’s Codex – Cassandra Clare

Geplaatst op 28 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Shadowhunter’s Codex – Cassandra ClareThe Shadowhunter's Codex door Cassandra Clare
Ook door deze auteur: City of Ashes
| Oktober 2013
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 274
ISBN: 9781406356250
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Congratulations. You are ready to embark upon the righteous and rewarding life of a Shadowhunter. We have been chosen by the Angel to keep our world safe from the evil creatures we call "demons". And now you are one of us, and with this book, you will learn our lore and our ways. Angels, demons, faeries, vampires, werewolves, warlocks: they all exist, and they all must be managed and kept at peace. Welcome to our ranks, and study hard. This book could be the difference between life and death.

Hij stond al een eeuwigheid op mijn wishlist, The Shadowhunter’s codex. Maar ik vond hem best prijzig voor een boekje met extra informatie. Nu hij echter ook als pocketeditie is verschenen, besloot ik hem toch te kopen. Want stiekem ben ik best wel dol op mensen met engelenbloed die demonen in stukjes hakken.

The Shadowhunter’s Codex is geen verhalend boek. Dit houdt in dat er geen narratief verhaal in zit. Je kunt het eerder vergelijken met een lesboek met allerlei informatie. In dit geval; extra informatie over de shadowhunters, hun leeswijze en hun geschiedenis. Veel van die informatie hebben we tussen de regels al lang gekregen van de boeken zelf, maar toch zit er zo nu en dan echt wat nieuws tussen. Of misschien meer dat het op een logische wijze achter elkaar gezet is waardoor je het gemakkelijk terug kunt vinden. Het blijft echter wel een soort non-fictie boek (ik hoop dat je snapt wat ik bedoel) en daarom leest het wat minder gemakkelijk weg.

Ik vond de informatie beschreven in The Shadowhunter’s Codex erg leuk en vooral de illustraties heel erg mooi, maar het was soms ook wel een kluif om door te komen. Omdat het geen verhalend element heeft, is het net alsof je een lesboek aan het lezen bent. Een heel tof lesboek, maar nog altijd een lesboek. Ik moest dan ook geregeld een pauze nemen om geintresseerd te blijven. Daarnaast voelen sommige stukken tekst ook nogal droog aan.

Gelukkig hebben ze daar enigszins op ingespeeld; Clary, Jace en Simon hebben ook in het boek geschreven. Ze hebben aantekeningen, tekeningen en grapjes gemaakt, waarbij je je kunt voorstellen dat Clary uit dit boek aan het lezen was. Dit heeft JK Rowling natuurlijk ook gedaan in haar lesboekjes en ik moet zeggen; het werkt gewoon. Het is niet vernieuwend, maar wel heel leuk.

Clary heeft ook in dit boek getekend, wat een welkome afwisseling is met de andere illustraties. Van mij hadden er nog wel meer illustraties in de kantlijnen mogen staan, maar dat is natuurlijk een duur geintje.

Wat ik wel tof vind is dat je het idee krijgt dat dit lesboek speciaal voor jou is, alsof je je echt klaar aan het maken bent om een Nephilim te worden.

The Shadowhunter’s Codex is een echte must voor fans van Cassandra Clare’s werk.

Ik vond het erg leuk om The Shadowhunter’s Codex eindelijk te kunnen lezen. Het geeft extra informatie over de wereld van de shadowhunters. Wel raad ik aan het boek niet in een zucht uit te lezen, want dan worden sommige stukken een beetje saai.

Bewaren

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “The Shadowhunter’s Codex – Cassandra Clare

  1. Jacoline

    Ik vond wel dat er best veel informatie in stond die je ook al uit de boeken zelf kent, dat was met name de reden waarom ik het boek bij tijd en wijlen redelijk droog en ietwat saai vond. Maar ik kocht het dan ook met name vanwege de tekeningen en andere grappige dingetjes zoals de bijgeschreven stukjes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.