The Raven – Edgar Allan Poe

Geplaatst op 21 maart 2017 door Emmy in Schrijven / 4 Comments

Vandaag is het wereldpoëziedag. Poëzie, een literaire kunstvorm, kent vele uitingen en verschijningsvormen. Het doel van wereldpoëziedag is om een aantrekkelijk beeld te vormen in de media om te laten zien dat dichten geen verouderde kunstvorm is. Viking (de place to be voor kantoorbenodigdheden) heeft dit jaar vele bloggers uitgedaagd om de kalligrafiepen op te pakken en een gedicht te verbeelden. Ik koos voor The Raven van Edgar Allen Poe.

Nu komt mijn eigen dichtkunst niet verder dan tenenkrommende sinterklaasgedichten, dus besloot ik juist een oude klassieker te gaan verbeelden. Met behulp van het prachtige pakket wat ik van Viking kreeg toegestuurd, boog ik me over The Raven van Edgar Allen Poe. Ik vind dit namelijk een prachtig werk wat zich ook nog eens perfect leent om bij te illustreren.

Ik ben geen kei in kalligraferen. Ik ben ook nog eens ontzettend ongeduldig (hallo inktvlek) en ik heb een verschrikkelijk handschrift, maar het was ontzettend leuk om te doen. The Raven is een prachtig werk en ook al heb ik enkel het eerste couplet kunnen gebruiken, ik ben er blij mee! Onder het schrijven luisterde ik naar Omnia, die dit gedicht hebben omgezet in een lied.

Ik wilde graag erbij kunnen tekenen. Dus dat deed ik.

Deel jij vandaag ook je gedichten op social media? Tag Viking op facebook (/vikingnederland), twitter (@NL_Viking) en gebruik de hashtag @VikingWereldPoezieDag. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie verbeelding en welke gedichten jullie hebben aangepakt.

 

Tags:

Divider

4 responses to “The Raven – Edgar Allan Poe

  1. Mooi en knap gedaan! Dat kan ook niet anders met Omnia als inspiratie op de achtergrond. 🙂 Ik vind dat The Raven zich juist wel leent voor een inktvlek, als je begrijpt wat ik bedoel. Het hoeft allemaal niet zo super netjes te zijn bij dit gedicht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.