The Perfect Book – Tag

Geplaatst op 11 augustus 2014 door Emmy in TAG / 4 Comments

Een tag waarbij je je perfecte boek moet omschrijven? Kom maar door! Ik besloot hem dan ook zeker in te vullen toen Vanessa aangaf dat ze mij getagd had.

  1. Hoe veel pagina’s telt jouw perfecte boek? 390 pagina’s. Alles tussen de 320 en 450 eigenlijk.Ik heb niet echt een voorkeur.. Het ene moment wil ik een dunne en het andere moment een dikke.. Wel heb ik veel boeken rond de 320 pagina’s waar ik erg van genoten heb.
  2. Is het een hardcover of een paperback? Een dikke paperback of een dunne hardcover. Hardcovers vind ik vooral mooi bij – pak hem beet – 320 pagina’s.
  3. Is het hoofdpersonage een man/jongen of een vrouw/meisje? Een vrouw. Geen jong meisje, een jonge vrouw vind ik toch wat realistischer overkomen voor de gevaren die ze tegenkomen.
  4. Hoe veel heb je er idealiter (maar wel realistisch) voor betaald? €10,00 voor een dikke paperback en een dunne hardcover. Haha
  5. Hoe lang zijn de hoofdstukken? Tussen de 10 en de 20 pagina’s. Ik hou van kortere hoofdstukken omdat ik vaak per hoofdstuk lees en het haat om halverwege te moeten stoppen omdat mijn trein het station binnenrolt.
  6. Is het boek geschreven in ik-vorm of hij/zij-vorm? Ik-vorm
  7. Is het papier spierwit of eerder gelig? Gelig, en ergens het liefst ook zo mooi rafelig gesneden als bij Changeling. Oeh. Kwijl.
  8. Is de cover glad of mat? Mat met een laklaag bij de titel en eventueel accenten. Ik vind het ook woest aantrekkelijk als een cover een reliëf heeft, zoals mijn editie van Throne of Glass. Of afwisseling tussen mat en glim zoals Shadow and Bone.
  9. Is je ideale boek een standalone of deel van een trilogie/langere reeks? Een langere reeks waarbij er veel aandacht is besteed in karakter ontwikkeling en het verhaalverloop. Ik merk steeds vaker dat er te veel gaten in trilogieën zitten, puur omdat het verhaal opgevuld moest worden of omdat het perse een trilogie moest zijn.
  10. Staat er op de voorkant een persoon of eerder iets abstract? Een illustratie. Throne of Glass is een persoon en toch getekend. Foto’s gebruiken is zooooo onorigineel en doet vaak af aan het verhaal. Ook Shadow and Bone vind ik heel tof en het laat goed zien dat personages niet perse getoond hoeven te worden. En de nieuwe Harry Potter editie in Engeland.. KWIJLEN!

Ik tag Esmee en Joanne om ook hun ultieme boek te omschrijven.

Tags: ,

Divider

4 responses to “The Perfect Book – Tag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.