The Monstrous Child – Francesca Simon

Geplaatst op 20 november 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Monstrous Child – Francesca SimonThe Monstrous Child door Francesca Simon
Uitgever: Faber & Faber | Mei 2016
Genres: Fantasy, Mythologie, Young Adult
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9780571330263
Uitgave: Hardcover
Source: Gekregen
Goodreads
two-half-stars

A stunning, operatic, epic drama, like no other. Meet Hel, an ordinary teenager - and goddess of the Underworld. Why is life so unfair? Hel tries to make the best of it, creating gleaming halls in her dark kingdom and welcoming the dead who she is forced to host for eternity. Until eternity itself is threatened.

The Monstrous Child was een van de boeken die ik járen geleden won tijdens een winactie op YALC. Ik won een fotowedstrijd en kreeg toen echt een doos vol met boeken. Sindsdien stond het boek in mijn kast en tja, ergens kon ik het niet over mijn hart verkrijgen het weg te doen. Ik had namelijk echt de indruk dat het wel een boek voor mij zou zijn. 

Het was ook wel een boek voor mij, omdat het heel erg gaat over de Noorse mythologie. Je volgt de godin Hel (ja, de dochter van Loki) en welke rol zij heeft gespeeld in Ragnarok en het opzetten van haar eigen dodenrijk. 

Aan de ene kant vond ik het ontzettend verfrissend om een verhaal vanuit haar perspectief te lezen, aan de andere kant had het zo veel meer kunnen worden. Hel had van mij meer persoonlijkheid mogen hebben, maar dit gold ook voor de andere personages. Het bleef – vond ik – allemaal erg vlak. Hierdoor ervoer ik een afstand met het lezen en kon ik niet echt in het hoofd van Hel kruipen. 

Ik ben blij dat ik het boek gelezen heb, maar ergens ben ik toch een beetje teleurgesteld. 

De plot kroop voorbij en erg was niet echt een rode draad behalve het bekende verhaal. Graag had ik meer avonturen gelezen en ik denk ook dat dit mogelijk is, gezien de andere hertellingen van de Noorse mythologie die ik heb gelezen. 

The Monstrous Child was het daardoor net niet. 

two-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.