The Empress (The Diabolic #2) – S.J. Kincaid

Geplaatst op 8 maart 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Empress (The Diabolic #2) – S.J. KincaidThe Empress door S.J. Kincaid
Ook door deze auteur: The diabolic
Serie: The Diabolic #2
Uitgever: Young & Awesome | Januari 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789025874698
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Wat gebeurt er met een levensgevaarlijk meisje op de troon? Tyrus en Nemesis zijn de nieuwe keizer en keizerin van de ruimte. Maar niet iedereen is blij met twee tieners op deze machtige positie... en al helemaal niet met Nemesis. Ze ziet eruit als een doodgewoon meisje, maar schijn bedriegt: ze is gemaakt om te doden. Nemesis wil Tyrus beschermen met alles wat ze in zich heeft - desnoods met haar leven.

De Diabolic was zo’n succes dat S.J. Kincaid deze standalone uitbreidde naar een trilogie. Meteen vond ik dat eeuwig zonde, want in mijn ogen was een van de krachten van het boek dat het slechts één deel was. Ik was dan ook nogal huiverig voor The Empress, omdat ik een van de weinigen leek te zijn die niet meeging met de hype.

Tyrus is de nieuwe keizer en Nemesis zit als zijn keizerin naast hem op de troon. Niet alleen ziet dit zitten, zo’n jong stel op de troon.. en al helemaal niet als een van de twee een Diabolic is. Een Diabolic is namelijk helemaal niet zo menselijk, al zien ze er wel zo uit. Nemesis is gemaakt om te doden en heeft een doel; Tyrus beschermen, ook al kost dit haar eigen leven.

Ongetwijfeld is The Empress een boek vol actie; je duikt er meteen vol in en eigenlijk krijg je geen moment rust meer. Zelf vond ik dit storend; ik heb als lezer graag mijn momenten om alles te kunnen reflecteren. Die ruimte kreeg ik niet.. We werden van de ene actiescene in de andere geslingerd. Allemaal even heftig als de volgende. En daardoor boeide me het al snel niet meer wat er zou gaan gebeuren. Die 60 moordaanslagen tot de laatste 50 bladzijden van het boek zou ze toch wel wel overleven. De gebeurtenissen zijn volkomen random en voegen in mijn ogen vrijwel niks toe.

Het boek gaat vooral over Nemesis en de keizer die verliefd op elkaar zijn, maar de romantiek is echt ver te zoeken. Ik vond het erg geforceerd en op losse schroeven staan. Waar is de ontwikkeling van de personages? Die ontbreekt voor mij teveel. Nemesis groeit niet en de veranderingen die de andere partijen doormaken, zie je niet omdat ze weg zijn en dan plots heel anders terugkomen. Ja, zo kan ik het ook wel.

Wat me minder aanspreekt aan deze serie is dat het dus vooral draait om de actie, waardoor de worldbuilding voor mij onvoldoende tot uiting komt. Er zit dan meer actie in in vergelijking met andere boeken binnen het genre; de maatschappij is maar mondjesmaat uitgewerkt. Aangezien ik een lezer ben met een voorkeur voor een goed uitgewerkte setting, kwam ik niet goed aan mijn trekken. Toch weet ik zeker dat iets jongere lezers dit boek helemaal het einde zullen vinden.

Waarom? Simpel. De jongeren van nu zijn snel snel snel gewend en dit zien ze ook graag in boeken. Auteurs spelen daar op in en dat is prima; lezen moet voor iedereen zijn. The Empress is dan niet mijn soort boek; heel veel anderen zullen dit boek snel toevoegen aan hun lievelingslijst.

Als je graag actie in boeken ziet, dan is The Empress jouw ding

Voor mij was het totaal overbodig dat The Diabolic een vervolg kreeg. The Empress is een boek waarin een heleboel gebeurt, maar waar slechts enkele dingen daadwerkelijk een doel hebben. De focus ligt op actie, waardoor de setting wegvalt. Tevens ontwikkelen de personages zich wat mij betreft onvoldoende. Toch past dit qua sfeer en tempo erg bij hoe jongeren willen lezen; snel snel snel.

Bestel The Empress hier

two-half-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “The Empress (The Diabolic #2) – S.J. Kincaid

  1. Voor mij blijft deel 1 een standalone. Ik durf deze gewoon niet te lezen uit angst dat het me tegen zal vallen. Maar ik ben dan ook een bericht serie-niet-uit-lezer ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.