The Dark Days Club (Lady Helen #1) – Alison Goodman

Geplaatst op 5 april 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Dark Days Club (Lady Helen #1) – Alison GoodmanThe Dark Days Club door Alison Goodman
Serie: Lady Helen #1
Uitgever: Walker Books Ltd | Januari 2016
Genres: Young Adult, Historische fictie
Aantal pagina's: 496
ISBN: 9781406358964
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

London, April 1812. Eighteen-year-old Lady Helen Wrexhall is on the eve of her debut presentation to the Queen. Her life should be about gowns and dancing, and securing a suitable marriage. Instead, when one of her family's housemaids goes missing, Lady Helen is drawn to the shadows of Regency London.

There, she finds William, the Earl of Carlston. He has noticed the disappearance, too, and is one of the few who can stop the perpetrators: a cabal of powerful demons that has infiltrated every level of society. But Lady Helen’s curiosity is the last thing Carlston wants—especially when he sees the searching intelligence behind her fluttering fan. Should Helen trust a man whose reputation is almost as black as his lingering eyes? And will her headstrong sense of justice lead them both into a death trap?

In The Dark Days Club, internationally best-selling author Alison Goodman introduces readers to a heroine who is just as remarkable as Eona—and yet again reinvents an establlished literary genre, making it her own.

Ik weet nog dat ik in Londen was toen ik The Dark Days Club voor het eerst oppakte. Het boek sprak me wel aan, maar toch voelde ik geen drang om het meteen te kopen. Ik wachtte daar nog een tijd mee, want ik hoorde nogal veel gemengde meningen. Ik wist daardoor niet helemaal wat ik zou kunnen verwachten. Ja, iets wat victoriaans leek, en iets met demon hunting. Het klonk in ieder geval tof!

The Dark Days Club gaat over Helen. Ze woont bij haar oom en tante, omdat haar ouders zijn overleden. Helen merkt al snel dat een van haar dienstmeisjes is verdwenen, maar iedereen vindt dat ze zich daar niet druk over moet maken, omdat het veel belangrijker is dat zij een vent scoort op het bal.  Allemaal leuk en aardig, maar Helen kan dat natuurlijk niet loslaten. Ze komt erachter dat het met demonen te maken heeft en dat zij een van de weinige mensen is die het vermogen heeft om deze demonen te stoppen. Maar kan ze de mensen van The Dark Days Club wel vertrouwen? Vooral nadat ze die brief van haar moeder heeft gevonden?

Dit boek is bijzonder op zijn eigen manier. Laat ik beginnen met de historische setting. Het speelt zich af in 1812, ten tijde van de industrie die langzaam opkomt. Het is dus net niet het victoriaanse tijdperk, maar het regency tijdperk. Het is al snel duidelijk dat Alison Goodman gedegen onderzoek gedaan heeft en passie heeft voor dit tijdperk; het is behoorlijk accuraat en de tijdgeest waait je tegemoet. Heerlijk!

The Dark Days Club had zeker zijn spannende momenten, maar voelde ook ontzettend traag. De stukken tussen de actie voelde soms op het langdradige af, waardoor ik me minder goed mee kon laten slepen door het verhaal. De fijne sfeer was hierbij niet voldoende. Het geheel voelde als te lang.

Lady Helen vond ik wel een erg fijn hoofdpersonage. Ze is slim en verstandig en neemt niet alles aan van iedereen. Ook al het mannelijk schoon zal haar niet zo snel van haar stuk brengen. Helen maakte het verhaal prettiger, maar ook zij kon het verhaal niet alleen dragen.

Het boek voelde namelijk nogal als introductie. Ik hou enorm van demon kicking girls, maar nu vond ik het vrij soft. Ik wilde drama, gevaar, gevecht, maar dit bleef een beetje uit. Het had net een tikje meer kick nodig om overtuigend te zijn.

De setting was tof, de personages waren prima, de sfeer was helemaal fijn en het boek was ook nog eens behoorlijk accuraat voor een roman, maar het was gewoon te langzaam. Ik had net een tikkeltje meer actie verwacht. Of meer gehoopt eigenlijk, want zoals The Infernal Devices al hebben bewezen is het prima mogelijk om demonen en de 19e eeuw te combineren.

Dit boek is leuk voor mensen die op zoek zijn naar een mix tussen Pride en Prejudice en Clockwork Angel. Zelf had ik gehoopt dat het net een tikkeltje vlotter zou zijn, maar over het algemeen was het een aardig boek om te lezen.

Vooral de historische accuraatheid en de sfeer is uitzonderlijk sterk aanwezig in The Dark Days Club.

Had ik er maar van verwacht; ja. Is het een slecht boek? nee. Toch zal ik het vervolg niet zo snel oppakken. Van mij mag het allemaal wel wat heftiger tot uiting komen.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “The Dark Days Club (Lady Helen #1) – Alison Goodman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.