The Bedtime Book Tag

Geplaatst op 22 maart 2016 door Emmy in TAG / 3 Comments

kast

Onlangs werd ik door Marcia van Met het oog op de toekomst uitgedaagd om The Bedtime Book Tag in te vullen. Een boekentag gericht op slapen. Nu hou ik wel van slapen en ook van een uitdaging, dus ik ging er mee aan de slag.

Welk boek heeft je de hele nacht wakker gehouden, omdat je door moest lezen?

Of het nou bergen huiswerk was, een goed boek of een of andere opdracht; nachtwerk is aan mijn niet besteed. Ik kan me dan ook niet herinneren dat ik ooit een nacht heb doorgehaald. Ik hoorde van mijn medestudenten altijd vaak dat zij de hele nacht hadden doorgewerkt om iets af te krijgen. Dat deed en doe ik nooit. Ik vind nachtrust belangrijk. Ik denk dan ook dat alleen Harry Potter zo veel indruk op me wist te maken dat ik langen doorging.

Van welk boek was je bang om te gaan slapen?

Vroeger was ik altijd erg bang voor de boeken van De Griezelbus en Kippenvel. Niet omdat alles nou echt zo griezelig was, maar omdat ik me alles net iets te goed voor kon stellen.

Welk boek zorgde er voor dat je (bijna) in slaap viel?

Lesboeken. Nee, er zijn maar weinig leesboeken waar ik me echt doorheen moet worstelen omdat ik ze niet leuk vind. Als ik dan toch twee boeken moet noemen zijn het IJskoud en De Grote Gatsby. Deze laatste heb ik nooit uitgelezen. De eerste vond ik echt een teleurstellende invulling van mijn vrije zaterdagmiddag.

Op welk boek heb je gewacht tot het uitkwam, zo erg dat je er onrustig van werd?

Harry Potter 5, 6 en 7. Daar hoef ik nog geen seconde over na te denken.

Foto 01-03-16 10 49 11

Zo leuk dat de etalage van Waterstones nu al versierd is voor The Cursed Child.

Welk boek heeft jouw perfecte vriendje/vriendinnetje?

Mijn perfecte vriend zit naast me op de bank. Mijn andere fictional crushes komen meer uit series.

Welk boek zou jouw ergste nachtmerrie zijn om in te leven?

Heel veel dystopische verhalen, want ik ben niet stoer, heldhaftig of een wereldredder. Ik denk dan ook niet dat ik het lang zou volhouden in Panem. Jullie wel? Ik zou echt de eerste vijf minuten niet doorkomen in de arena van de Hunger Games.

Welke omslag van een boek doet jouw denken aan de nacht?

Heel veel fantasy-boeken hebben wel een nachtsfeertje. Dus ik denk De Schaduw van de Nacht. Ha. Het zit zelfs in de titel.

Welk boek heeft een vreselijke cliffhanger?

Ik denk dat Sarah J Maas haar cliffhangers mij momenteel het meeste bezighouden.

hof2

Over welk boek heb je daadwerkelijk gedroomd?

Hoe saai is het als ik nu opbiecht dat dit weer Harry Potter is? Zeker in mijn tienerjaren heb ik heel veel Harry Potter RPGs geschreven met mensen; die wereld was mijn halve leven. Niet zo gek dus dat ik er ook over droomde. Nu kan ik me niet herinneren of ik verder nog vaak over boeken droom. Series en dungeons & dragons wel. Of mijn eigen verhalen. We zullen maar zeggen dat we blij zijn dat ik in ieder geval over verhalen droom, niet?

Welk monster uit een boek zou je nooit onder je bed willen vinden?

Ik las eerst ‘in je bed’. Sorry. Welk monser niet. Hm. Ik denk dat ik oprecht ongelukkig zou worden als de creepy Mister Tiny (Darren Shan) onder mijn bed zou chillen. Dat zou namelijk betekenen dat ik de aandacht van het noodlot heb getrokken en dat kan vast niet veel goeds betekenen.

Nou.. Ik weet nou niet of mijn antwoorden voor deze Badtime Book Tag zo briljant zijn als men misschien gehoopt heeft. Sorry! Ik had er niet zo veel inspiratie voor. Wel wil ik graag Angelica taggen om ook haar pyjama aan te trekken.

urban

Tags:

Divider

3 responses to “The Bedtime Book Tag

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.