TBR | September

Geplaatst op 2 september 2015 door Emmy in TBR / 6 Comments

Het is al weer september… Ik kan amper bevatten hoe snel het allemaal gaat. Deze maand begin ik gewoon aan mijn docentenbaan en daar heb ik zo veel zin in!

Als ik dit schrijf is het nog augustus, dus kan ik eigenlijk nog helemaal niet voorspellen of ik al meer werk heb gevonden of nog enorm hard aan het zoeken ben tegen de tijd dat dit blogje online komt. Maar dat zal me natuurlijk niet tegenhouden om weer een vijftal boeken uit te zoeken die ik graag zou willen lezen. Dit zijn voornamelijk boeken van mijn ‘eigen’ stapel. Het boekenseizoen gaat namelijk weer bijna beginnen, maar ik wil absoluut niet dat ik daardoor minder toekom aan mijn eigen gekochte boeken.

tbrsept

Het zijn aardig wat dikke boeken, maar dat moet me wel kunnen lukken, toch? Ik zal ze allemaal even kort bespreken.

Bovenop de stapel ligt Dreams of Gods and Monsters, welke ik in Londen kocht, toen Katja en ik de grote Waterstones aan het plunderen waren. Dit is het einde van de trilogie en ik ben eigenlijk wel benieuwd. Ik heb een beetje een haat/liefdes verhouding met deze boeken, omdat ik ze aan de ene kant heel vet vind, maar andere elementen liggen me weer minder. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Daaronder ligt De vrouw die met vuur speelde, het tweede deel van de millennium trilogie (pardon, bijna kwartet) en het enige Nederlandse deel wat op deze stapel ligt. Dit komt omdat ik qua recensie-exemplaren best veel Nederlands lees en krijg, maar vooral Engelse boeken koop. Niet zo gek dus dat ik voornamelijk Engelse boeken op mijn eigen TBR plank heb staan.

Acid is een boek dat ik heb aangeschaft omdat Katja er zo lyrisch over was. Hij stond al op mijn goodreads TBR, maar die is zo groot, dat ik soms echt wel beïnvloed moet worden door andere bloggers, wil ik kunnen bepalen welke boeken ik ga kopen en lezen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar dit boek, hij lijkt me erg stoer!

Het vierde boek is Paranormalcy, die ik heeeeel af en toe eens langs ziet komen bij andere bloggers. Het boek spreekt me erg aan en ik ben benieuwd of het aan die verwachtingen kan voldoen. Jullie horen het zeker van me!

Tot slot een boek dat ik dankzij Esmee aan mijn collectie heb mogen toevoegen: The Invasion of the Tearling. Ik ben zoooo benieuwd naar dit vervolg, want ik vond het eerste deel echt fantastisch. Ik kan ook echt niet wachten op de film!

Dit zijn de boeken die ik dus zeker weten wil lezen in september. Ik blijf stellig vasthouden aan vijf boeken, omdat ik de toekomst immers niet kan voorspellen; alles wat meer is, is mooi meegenomen. Soms komen er ook gewoon boeken tussen, want Tearling stond vorige maand ook al op mijn lijst. In plaats daarvan heb ik gelukkig heel veel andere toffe boeken gelezen de afgelopen maand!

Welk boek ga jij deze maand zeker weten lezen?

Tags:

Divider

6 responses to “TBR | September

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.