TBR | December

Geplaatst op 29 november 2014 door Emmy in Boeken, TBR / 12 Comments

Yes. Het is bijna december: warme truien, de Boeken Adventskalender, feestdagen, drukte met school maar ook vakantie en flink wat gezelligheid. Maar waar ik vooral naar uitkijk is om – als mijn schoolopdrachten zijn ingeleverd en de vakantie in zicht komt – heel erg veel te lezen.

Ja ik ga het druk krijgen: school, werk, stage en natuurlijk de BAK, maar het is het waard! Zeker als ik vakantie heb hoop ik een aantal boeken te verslinden waar ik stuk voor stuk heel veel zin heb. Het zijn dikke en dunne boeken.. Dus ik kan lekker afwisselen. Ben je benieuwd geworden? Kijk en lees dan mee.

31

Ik heb dit keer niet 5 maar wel 8 boeken uitgekozen. Een grote gok, maar afgelopen maand is het uiteindelijk ook nog gelukt om mijn TBR lijst te voltooien. Er zitten zowel recensieboeken als ‘gewone’ boeken bij. Dunne en dikke. Engels en Nederlandse. Fantasy, historisch, young adult.. Lekker wat afwisseling. De foto hierboven is niet perse de volgorde die ik aan ga houden.. Ik heb gewoon lekker gestapeld.

Bovenop ligt De Maansteen, welke ik als recensie-exemplaar ontving van uitgeverij Kramat. Het verhaal klonk heel erg goed, dus ik ben erg benieuwd.

Daaronder ligt Anna dressed in Blood. Hier heb ik al zo ontzettend veel over gehoord dat ik gewoon niet kan wachten. Het is – net als De Maansteen – niet zo’n dik boekm dus mij kennende vlieg ik er zo doorheen!

Een ander dun ding wat ik echt heel graag wil gaan lezen is We were liars. Ik hoor echt alleen maar enthousiaste woorden over dit boek en ik heb er zo’n spijt van gehad dat ik dit boek niet kocht in Londen (waar ik hem goedkoop had kunnen aanschaffen). Gelukkig heb ik hem nu wel!

Nummer vier kan niet anders zijn dan Dreiging. Ik wil namelijk heel graag weten hoe deze serie gaat eindigen. Ik heb al gehoord dat het einde heel goed schijnt te zijn. Fijn om te merken dat ik echt een aantal (bijna) complete series heb gelezen dit jaar.

Nummer vijf op de stap is wederom een recensie-exemplaar en meteen ook een dikke. Dit boek, Danubia genaamd, is historisch van aard en klinkt echt een boek wat mooi aansluit op mijn interesses (en studie!). Ik moet voor 20 december een recensie geschreven hebben, dus dit boek zal ik vrij vroeg in december gaan lezen denk ik!

Daaronder ligt Saffierblauw. Ik ben gewoon erg benieuwd naar het vervolg van Robijnrood! Ik las dat deel in Amerika en kan niet wachten om door te lezen. Het lijkt een heel dik boek, maar volgens mij ben ik er zo doorheen.

Daaronder ligt The Bane Chronicles. Dit is een verzameling van korte novella over Marcus Bane en tja.. Hij is LEUK. Wellicht dat ik dit boek ga lezen in delen.. Maar het lijkt me een ideaal kerstboek.

Tot slot wil ik een echte fantasy klassieker lezen: De Dochter van het Woud. Deze staat al een eeuwigheid op mijn wishlist en ik kreeg de complete trilogie van een klasgenoot. Ik ben erg benieuwd!

Erg goede keuzes, al zeg ik het zelf! Natuurlijk heb ik ook nog wat andere super gaf boeken liggen die ik graag zou willen lezen deze maand, maar dat is nog even afwachten. Denk maar aan ‘Dag 21’ of Ascend. We zullen zien hoe ver ik kom!

Welk boek moet ik volgens jou als eerste lezen?

Tags: ,

Divider

12 responses to “TBR | December

  1. We Were Liars is super goed, en Anna vond ik ook heel leuk πŸ™‚ Verder ben ik heel benieuwd wat je van de Bane Chronicles vindt. Op dit moment ben ik trouwens in deel 3 bezig van Hush,Hush, ben heel benieuwd hoe het verder gaat πŸ™‚

  2. Leuk dat er zoveel variatie in zit deze maand. Zelf ben ik wel nieuwsgierig naar Anna dressed in blood en de Bane Chronicles. Saffierblauw zal je ongetwijfeld opvrolijken. Die mooie rozen op de achtergrond heb ik sinds De Hunger Games omgedoopt tot Katniss-rozen. (de gele met het gevlamde randje. πŸ™‚ )

  3. Succes met je TBR deze maand πŸ˜€ Gaat je zeker lukken ^^
    Ik ben erg benieuwd naar Anna Dressed in Blood, We Were Liars en The Bane Chronicles, dus ik zou even ine-mine-mutte tussen die drie boeken doen :p

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.