Take Back the Skies (Take Back the Skies #1) – Lucy Saxon

Geplaatst op 4 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Take Back the Skies (Take Back the Skies #1) – Lucy SaxonTake back the skies door Lucy Saxon
Serie: Take back the skies #1
Uitgever: Bloomsbury | juni 2014
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy, Steampunk, Romantiek
Aantal pagina's: 378
ISBN: 9781408847657
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Catherine Hunter is the daughter of a senior government official on the island of Anglya. She’s one of the privileged – she has luxurious clothes, plenty to eat, and is protected from the Collections which have ravaged families throughout the land. But Catherine longs to escape the confines of her life, before her dad can marry her off to a government brat and trap her forever.
So Catherine becomes Cat, pretends to be a kid escaping the Collections, and stows away on the skyship Stormdancer. As they leave Anglya behind and brave the storms that fill the skies around the islands of Tellus, Cat’s world becomes more turbulent than she could ever have imagined, and dangerous secrets unravel her old life once and for all . . .

‘Dit boek is volgens mij wel vermakelijk, heb ik gehoord. En de kaft is mooi. He, de schrijfster is er. Laat ik hem dan toch maar kopen.’ Ik nam Take Back the Skies mee om die redenen en dacht dat het een ‘wel vermakelijke read voor tussendoor’ zou worden. Boy, was I wrong! Dit boek heeft me namelijk helemaal omvergeblazen. En als je je bedenkt dat de schrijfster 16(!) was toen ze dit boek schreef… Echt, ik wil in een hoekje gaan zitten jammeren.

Dit boek gaat over Cat, een meisje dat absoluut niet tevreden is over haar leventje als hooggeboren jongedame in een land dat een beetje steampunkish aandoet. Liever zou ze aan boort gaan van een skyship. Nadat haar vader haar doodleuk verteld dat ze moet trouwen, trekt ze het niet meer. Deze 14 (bijna 15) jarige dame zat een mes in haar haar en klimt aan boord bij de stormdancer. Vanaf daar begint het avontuur. Want gaandeweg komen ze er achter welke gruwelijkheden de regering écht uitvoert.

Dit klinkt misschien een beetje cliché en voorspelbaar, maar het is het niet. Saxon heeft me echt weten te verrassen met haar kleurrijke personages, haar bijzondere setting en het daadwerkelijk over kunnen brengen van Cat’s gevoelens. Met dit boek bewijst ze dat ze een enorme verbeeldingskracht heeft, waar ik alleen maar jaloers op kan zijn.

De cover is prachtig, het verhaal zit goed in elkaar en wie fantaseert er nou niet over vliegende schepen? Daarnaast maakt Saxon soms keuzes die ik echt gewaagd vind voor een debuut, maar daarom juist extra bijdragen aan de kwaliteit van het verhaal. Ik ben dan ook erg blij dat ik het boek gekocht heb!

Alle boeken in de uiteindelijk zesdelige serie zullen over andere personages gaan, uit een ander land. Dit maakt het dat het een boek is wat ook echt afgerond is, maar toch ook weer verder kan gaan. De epiloog was zowel verwacht als een verrassing. Heerlijk.

Het is een boek waar de fantasie bij begint te ratelen en waarbij ik in mijn hoofd zo maar verder zou kunnen bedenken hoe die wereld in elkaar zit. En als dat lukt – een soort fictieve fanfic – dan heeft het verhaal mij echt weten te raken.

Take Back the Skies is een dikke aanrader voor iedereen die van boeken houdt met een vrijgevochten jongedame en waar het luchtruim wordt bevochten als de zeven zeeën. (nee, niet de ruimte… het is niet zo’n sciencefictionboek). Lucy Saxon, ik ga je volgen!

Take Back the Skies

four-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

7 responses to “Take Back the Skies (Take Back the Skies #1) – Lucy Saxon

  1. Wauw, wat een prachtige cover! Ik had nog nooit van dit boek gehoord, maar het klinkt echt als iets wat ik helemaal geweldig zou vinden. Stoort het niet dat de hoofdpersoon nog zo jong is? Of merk je daar niets van?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.