Stijlicoon (Brooklyn Girls #2) – Gemma Burgess

Geplaatst op 8 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Stijlicoon (Brooklyn Girls #2) – Gemma BurgessStijlicoon, Angie wil het maken in de modewereld van New York... Serie: Brooklyn Girls #2
Andere boeken in deze serie: Brooklyn Girls: Pia
| mei 2015
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789021809465
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Angie wil het maken in de modewereld van New York

Diep vanbinnen is de wilde Angie superromantisch, maar vanbuiten is ze cool. Ze is dol op mode en droomt van een baan bij een gerenommeerd ontwerper. In het echte leven werkt ze in een grote kledingzaak.

Angie heeft een rijke vriend die haar altijd meeneemt naar exclusieve feesten, dure jachten en hipsterbars. Maar die vriendschap blijkt gebaseerd op drijfzand... Er móét iets veranderen in haar leven...

Langzaam ontdekt Angie wat ze écht wil - en vindt ze een crazy little thing called echte liefde.

Onlangs kreeg ik van LS Amsterdam de vraag of ik zin had om het tweede deel van Brooklyngirls – opnieuw uitgegeven in een ander jasje – te lezen. Ik herinnerde me Pia nog goed en was eigenlijk wel benieuwd of Stijlicoon (het tweede deel) me zou aanspreken. Zelden wist een chicklit mij zo te confronteren met mijn eigen gevoelens.

Ik las het verhaal van Angie op een dag waarop alles mis leek te gaan. Op het werk voelde ik me niet lekker, ik kreeg geen go voor mijn scriptie en ik liet alles uit mijn handen vallen. Snotterend op het toilet besloot ik dat ik die avond dit boek uit zou lezen. Met pizza.

Angie zelf kon ik me niet zo goed herinneren uit Pia’s verhaal. Hoe dat komt, weet ik niet. Misschien omdat de personages er in mijn hoofd heel anders uitzien dan er beschreven wordt. Hoogblonde Angie is in mijn hoofd namelijk eerder een pittige brunette. Maar he, details. Daar kon ik in dit boek prima doorheen prikken. Omdat ik me echt de faalhaas van de week voelde, kon ik me ontzettend gemakkelijk identificeren met de situatie van Angie; geld, jezelf alleen voelen, zoekende naar een baan binnen je passie, maar niet precies weten hoe zich dat moet uiten. Allemaal hobbels in het leven waar we beiden tegenaan lopen. Haar ambities, haar gestuntel, haar onzekerheid.. Ik voelde me precies hetzelfde! Ook haar sarcastische en perverse grapjes vond ik fijn. Hoewel ik niet zo bitchy ben (hoop ik), heb ik vaak ook dat soort humor.

Angie’s leven wist mij op een vreemde manier op te peppen. Haar leven voelde zo als het mijne, dat ik kon genieten van al haar leed. Maar daarmee leerde ze me iets belangrijks; door blijven zetten. Dan kom je er. Wie goed doet, goed ontmoet. Dingen die ik mezelf echt moet voornemen om het vol te kunnen houden. Wauw, dat een ogenschijnlijk oppervlakkig verhaal dat met je kan doen!

Voor mij had Stijlicoon dus een erg emotionele lading. Maar daarnaast is het gewoon een lekker luchtig verhaal over het vinden van de liefde. Argie maakt een heleboel ongeluk mee, maar blijft er voor vechten en leert de mensen die om haar geven meer te waarderen. Het rauwe en stoere randje van Argie maakte het dat dit boek niet te zoetsappig werd; daar hou ik wel van!

Al met al is Stijlicoon een heerlijke feelgood roman met de nodige drama. De jongvolwassen personages komen situaties tegen die misschien soms wat over te top zijn, maar wel erg goed passen bij de glitter en glamour van New York. De schrijfstijl is modern en dat geeft het hele boek een hip tintje. Daarnaast is het ook nog eens – mede doordat alle meiden echt hun eigen persoonlijkheid hebben – ontzettend toegankelijk. Iedereen kan zich wel in één van de dames identificeren.

Dit tweede deel is prima los te lezen van het eerste deel, maar ik raad iedereen wel aan gewoon bij het verhaal van Pia te beginnen.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Stijlicoon (Brooklyn Girls #2) – Gemma Burgess

  1. Hier ben ik wel benieuwd naar! Hoewel ik dit soort boeken eigenlijk niet vaak lees. Misschien dat ik het daarom eens moet proberen 🙂

  2. Ik twijfel of ik deze nog wil lezen. Ik heb deel 1 destijds gelezen, maar ik was daar niet heel erg over te spreken. Maar ik ben aan de andere kant wel een beetje benieuwd naar het verhaal van Angie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.