Brooklyn Girls / Pia – Gemma Burgess

Geplaatst op 19 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Brooklyn Girls / Pia – Gemma BurgessBrooklyn Girls: Pia Serie: Brooklyn Girls #1
Andere boeken in deze serie: Stijlicoon, Angie wil het maken in de modewereld van New York...
| februari 2014
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789021809434
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het leven begint bij 22!Pia Keller is net afgestudeerd en heeft dringend werk nodig. In een opwelling koopt ze op de Brooklyn Flea Market een knalroze food truck. Ze leent iets te veel geld van een iets te louche kerel en begint haar eigen cateringbedrijf: SkinnyWheels.

Pia werkt keihard om SkinnyWheels tot een succes te maken. Maar dat wordt alleen maar ingewikkelder door een gebroken hart, een ex-collega die uit is op haar businessplan, wilde feesten, wraak, een gevangenisstraf - en niet te vergeten alle ups en downs van haar vier huisgenoten Julia, Coco, Madeleine en Angie.

Dit boek mocht ik ontvangen van Luitingh en is tevens het boek van de maand maart, waardoor het deze maand te koop is voor de actieprijs van €14,95!
Als afgestudeerde 23 jarige (ja ok, ik doe nog een deeltijdopleiding, maar toch) leek dit boek, Brooklyn Girls, heel goed bij mijn huidige situatie te passen. Want ik weet heel goed hoe groot dat gat is. Probeer maar eens een baan te vinden… Ik zie het bij zo veel pas afgestudeerde op me heen! Daarom past deze chick-lit ook echt heel goed bij deze tijd. Het laat je als lezer zien dat als je een droom hebt, het wellicht wel eens tijd is om je droom achterna te gaan en daarvoor te vechten. En dat niet alles altijd zonder slag of stoot gaat.
Ik heb dan ook best wel veel geleerd van dit boek. Niet dat ik een foodtruck wil, maar ik zit wel in een branche waar het lastig werk in vinden is. Ik kon me dan ook best wel identificeren met Pia op dat vlak. Op vele andere vlakken absoluut niet. Hoe gemakkelijk zij omgaat met seks, drug en alcohol is.. niet bepaald aan mij besteed. Wat dat betreft ben ik geloof ik meer een Coco. Maar daar zit wel de kracht van deze serie denk ik; iedereen kan heeft wel een huisgenootje waar ze op lijkt. Het spreekt dan ook een groot publiek aan en biedt veel mogelijkheden. Het is meer dan alleen een oppervlakkige chicklit. Het is niet grappig, zoals bijvoorbeeld Lisette Jonkman, maar wel spannend en vlot. Ik zat echt in het verhaal en wilde graag weten hoe het af zou lopen met Pia en Toto.
Natuurlijk is het einde allemaal wel een beetje voorspelbaar en cheesy. Maar he, daar is het een chicklit voor. Het is wel een leuk verhaal, als je door alle toevalligheden heen prikt. Want zeg nou eerlijk, in het echte leven zal het er zo niet aan toe gaan. Ook vond ik het jammer dat er helemaal niks van Pia’s studie terugkomt. Ze heeft kunstgeschiedenis gestudeerd (iets wat ik nu dus ook een soort van doe), maar je merkt nergens aan dat ze van kunst houdt of er verstand van heeft…
Maar dat neemt niet weg dat ik van het verhaal genoten heb. Het las vlotjes en was een heerlijk boek tussendoor! Spanning, romantiek en eten, het kwam allemaal bij elkaar. Gooi daar nog wat sarcastische opmerkingen tussendoor en je hebt mij een paar uurtjes zoet.
Wel vind ik het heel erg jammer dat de cover van Brooklyn Girls geen bal met het verhaal te maken heeft en zo zwaar onpersoonlijk is dat ik dit boek zelf niet zo snel zou oppakken. Jammer, want het is echt een leuk boek!  Veel liever had ik die lieve roze Toto op de cover gezien.. Want zeg nou zelf.. Op Toto wordt iedereen verliefd!
four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Brooklyn Girls / Pia – Gemma Burgess

  1. Ik ben deze nu aan het lezen. Ik heb alleen wel een klein beetje moeite het boek door te lezen, ik vind hem niet heel vlotjes, haha.
    En de cover vind ik dan wel weer mooi, maar dat komt waarschijnlijk door mijn voorliefde voor alles wat met Amerika te maken heeft, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.