Spook-a-thon & Herfstvakantie wrap up

Geplaatst op 24 oktober 2019 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Zoals ik zo’n twee weken gelezen aangaf, besloot ik mee te doen met de spook-a-thon en om een lijstje te maken met boeken die ik in deze week (tevens mijn herfstvakantie) wilde gaan lezen. Het was natuurlijk weer erg ambitieus, maar ik had zoooo veel behoefte om lekker te lezen! Ik had geen dag echt vrij (ik ben dinsdag 22 oktober weer begonnen met werken en zelfs die maandag was niet vrij) .

Ik nam mezelf voor om boeken te lezen van onderstaande foto en ik wil graag toelichten welke ik wel heb gelezen en welke niet en wat ik er van vond. Ook heb ik naast deze stapel gekozen om wat andere boeken op te pakken, omdat ik het op dit moment belangrijk vind om te lezen waar ik behoefte aan heb.

Welke boeken las ik wel van deze lijst?

Van de vijf boeken op deze foto heb ik er drie uitgelezen. In eentje ben ik nog bezig. Ik heb Schimmen van de schaduwmarkt uitgelezen, wat helaas een behoorlijke worsteling bleek te zijn. Maar één verhaal wist mij echt voldoende te boeien. Meer gelukkig dan niet vond ik wel mooi, maar raakte me toch minder dan Adam Silvera’s andere boeken. Sorcery of Thorns was een boek dat ik vooral kocht vanwege de mooie kaft en de hype eromheen en hoewel ik het verhaal niet heel bijzonder vond, ben ik toch wel blij dat ik het heb kunnen lezen!

Welke boeken las ik niet of kreeg ik niet uit?

Dit betekent dus dat ik twee boeken niet heb gelezen of uit heb. Niet gelezen heb ik Vengeful, omdat ik de volle concentratie voor dit boek wil hebben en bang was dat ik dit niet waar kon maken. Ik hoop het boek alsnog binnenkort te lezen, maar ik ga het niet forceren.

Wel ben ik begonnen in The Modern Faerietales van Holly Black. Dit is een trilogie in één bundel en hoewel boek twee een andere hoofdpersoon heeft, was ik er toch even klaar mee en heb ik het boek aan de kant gelegd. Ik ga later wel verder. Ik merk echt heel duidelijk dat dit Holly’s eerdere werk is en dat het me niet helemaal weet te grijpen. Sowieso ben ik niet echt een lezer die een hele trilogie achter elkaar kan lezen…

Wat las ik nog meer?

Omdat ik mijn TBR flexibel wilde houden, heb ik uiteindelijk nog twee boeken uit de kast gehaald om te lezen. Beide boeken lazen erg vlot en omdat mijn vakantie tot de 21e duurde, tel ik die nog lekker even mee. Allereerst las ik The Demon World, die ik qua tekst nog toevoegde op mijn TBR in mijn vorige blogpost. Vervolgens las ik Birthday, waar veel ophef over was en wat ik zelf een prachtig, rauw en aangrijpend boek vond. Op maandag las ik The Iron Sisters. Dit was een reread voor mij: ik wilde erg graag de Nederlandse vertaling lezen, ook omdat ik erg benieuwd was hoe ik het boek in mijn eigen taal zou ervaren. Goed! Ik vond het een prima boek. Het gaat wel heel snel, maar het leest lekker weg en is een fijn verhaal.

Ik heb besloten om weer eventjes te blijven werken met deze TBR stapeltjes, maar om deze wel aan te passen naar mijn eigen leesbehoeften. Mijn leesuitdaging gaat prima, dus die haal ik wel. Toch wilde ik twee items van de grannie-lijst wel echt kunnen afvinken (Angelfall en The Hunger Games), dus die heb ik alvast klaargelegd.

Tags:

Divider

2 responses to “Spook-a-thon & Herfstvakantie wrap up

  1. Ik ben dankzij de Spook-a-Thon eindelijk begonnen aan de Lockwood & Co – reeks. Normaal ga ik niet naar de bibliotheek vermits er hier nog zoveel ongelezen boeken liggen te wachten maar voor deze leesuitdaging wilde ik wel graag wat toepasselijk leesvoer uitkiezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.