Spel van angst (Messenger of Fear #2) – Michael Grant

Geplaatst op 21 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Spel van angst (Messenger of Fear #2) – Michael GrantSpel van Angst door Michael Grant
Ook door deze auteur: Verlaten
Serie: Messenger of Fear #2
Andere boeken in deze serie: De Angstaanjager
Uitgever: Harper Collins | Juli 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789402709902
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Als leerling van de Angstaanjager heeft Mara al meer vreselijke dingen gezien dan de meeste mensen in een heel leven. Wat je ook op je kerfstok hebt, de Angstaanjager weet je te vinden en stelt je voor een keuze die even simpel als verschrikkelijk is: meedoen aan een duister spel of... je ergste angst doormaken. Mara kan er nog steeds niet aan wennen, maar ondanks alles begint ze tot haar eigen verbazing verliefd te worden op de mooie mysterieuze jongen die de Angstaanjager is. Wanneer ze steeds meer te weten komt over zijn geheimzinnige verleden, beseft ze dat ze voor een onmogelijke opgave staat. Hoe zal ze de jongen, die zelf zegt onaanraakbaar te zijn, ooit kunnen tonen wat ze voor hem voelt?

Vorig jaar las ik De Angstaanjager van Michael Grant en dat boek wist me aangenaam te verrassen. Ik vond het lekker vlot en lekker mysterieus. Ik keek daarom ook enorm uit naar het vervolg; Spel van Angst.

spel2

Mara is leerling van De Angstaanjager, een figuur dat slechte mensen uitdaagt om een spel te spelen. Als ze dat verliezen, dan worden ze op gruwelijke wijze gestraft. Mara heeft er moeite mee al die verschrikkingen te moeten zien, maar leert langzaamaan ook hoe het is om in haar rol te zitten. Maar Mara worstelt met meer; ze begint gevoelens te krijgen voor de mooie jongen die ze haar leraar noemt. Ze besluit in zijn verleden te duiken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik aan het begin best wel wat moeite had met het boek. De vertaling klonk af en toe niet lekker en dat voelde als een hobbel. Ook moest ik weer even terugdenken naar wat er ook al weer in het eerste boek gebeurde. Er is namelijk weinig tijd voor een rustige aanloop: je wordt als lezer meteen in een zwembad van actie geduwd. Vervolgens gebeurd er ontzettend veel, wat ik goed vind passen bij Michael Grant zijn boeken.

spel3

Hoe meer ik in het boek dook, hoe beter ik het verhaal begon te vinden. Ik vind de afwisseling tussen actie, romantiek en een vorm van mythologie erg prettig werken. Daarnaast bevat het boek een flinke dosis schokkende dingen en de bijbehorende twijfels over wat nou goed is of slecht. Ik hou er van als een boek daarmee speelt en als je als lezer wordt geprikkeld om gevoelens jegens personages te ontwikkelen. Boos worden op een personage? Alsjeblieft!

Ik zal niet beweren dat Spel van angst het meest originele verhaal is wat ik ooit heb gelezen, maar ik wil wel zeggen dat ik erg geniet van de balans die Grant in zijn boeken weet te verwerken. Ik hou van de what the fuck momenten en de dreiging van krachtige goden en godinnen. Ja, Spel van angst heeft een boeiend concept waar ik erg van genoten heb. Het is een vlot boek voor tussendoor wat me achteraf gezien meer aan het denken heeft gezet dan ik van te voren had ingeschat. Ik dacht dat het niet heel veel diepgang had, maar achteraf neem ik dit terug.

Op het eerste oog is Spel van Angst vooral vermakelijk, later besef je dat er veel meer diepgang in verwerkt zit. Het gaat in wezen over geloof, keuzes en gerechtigheid, maar bevat ook romantiek en het tempo van een actiefilm.

Ik ben achteraf heel erg blij met Spel van Angst. Het is een heel fijn boek, ook al voelde de vertaling een beetje stroef aan het begin. Een aanrader voor fans van zijn andere series en ook zeker geschikt voor een breed publiek.

spel

Bewaren

Bewaren

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Spel van angst (Messenger of Fear #2) – Michael Grant

  1. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar deze serie, maar ik ben toch nog net niet overtuigd. Ik was echt ontzettend fan van de Gone serie, die vond ik zo mysterieus, spannend en soms echt luguber. Daarom ben ik bang dat deze straks tegen gaat vallen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.